Bennekom en IJsselmeervogels finalisten beloftencompetitie

27 april 2018

Half maart werd Jong G.V.V.V. meer dan eervol uitgeschakeld in de kruisfinale van de Acerbis Beloften Competitie Midden Nederland.

In Ermelo tegen Jong DVS ’33 leken de jongemannen van het trainersduo Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg lang aan het langste einde te trekken door een 0-1 voorsprong, maar in de slotfase viel alsnog de gelijkmaker en de strafschoppenreeks daarna ging helaas verloren.
Jong DVS ’33 plaatste zich daarmee voor de halve finale alsmede Jong Bennekom, Jong IJsselmeervogels en Jong Huizen die de andere kruisfinales overleefden.

In die halve finales speelde Jong IJsselmeervogels tegen Jong Huizen, en was daarin met 6-2 duidelijk een maatje te groot. Jong Bennekom, winnaar in de poule van Jong G.V.V.V.,  was op het eigen sportpark De Eikelhof gastheer voor Jong DVS ’33 en liet zich dat thuisvoordeel goed smaken, want door de 2-0 winst werd voor tweede keer in successie de finale bereikt.

Door loting, verricht door grote regelateur van deze competitie Loek Budding, is bepaald dat Jong Bennekom op dinsdagavond 8 mei aanstaande gastheer zal zijn voor Jong IJsselmeervogels.Door Burns Deinum, algemeen directeur van SD Sportswear en de leverancier van Acerbis voetbalkleding/materialen tevens de naamgever en sponsor van deze beloftencompetitie, zal direct na afloop van die finale de hoofdprijs aan de aanvoerder van het winnende team worden overhandigd.
Een hoofdprijs die er niet om liegt, wat het is een cheque ter waarde van Є 1000,- die kan worden besteed bij de aanschaf van voetbalkleding en/of materialen.  
Maar daarnaast ontvangt het winnende team en haar staf/begeleiding ook de traditionele VIP-behandeling bij een nader te bepalen thuiswedstrijd van FC Utrecht in het nieuwe seizoen. Want deze BVO is ooit de initiatiefnemer geweest van deze competitie en wil op die manier nog steeds haar niet geringe bijdrage leveren.

Jong Bennekom zou op herhaling kunnen gaan, want ook vorig seizoen waren zij winnaar. Dat zou dan tevens een primeur zijn, want nog nooit slaagde een deelnemend team erin om deze beloftencompetitie tweemaal te winnen. Of gaat Jong IJsselmeervogels daar een stokje voor steken?
Die finale op 8 mei op sportpark De Eikelhof begint om 20.00 uur en is geheel gratis te bezoeken. Dus een ieder die belangstelling heeft voor het regiotalentenvoetbal wordt van harte uitgenodigd om de finale bij te wonen.

Eerdere winnaars:

Seizoen

’11-‘12

’12-‘13

’13-‘14

’14-‘15

’15-‘16

’16-‘17

’17-‘18

Winnaar

A.R.C.

De Meern

G.V.V.V.

DVS ‘33

Elinkwijk

Bennekom

??????