In de media: De novemberdip ontzenuwd

27 november 2017
Twee dagen na de 0-3 zege op streekgenoot FC Lienden concluderen de kranten en websites dat G.V.V.V. de zogenoemde novemberdip heeft ontzenuwd. Een overzicht.
 
Breekpunt
De Gelderlander/De Vallei omschreef de openingstreffer van Robin Mulder als een breekpunt in de wedstrijd, in een tweede helft waarin de ontzenuwing van de novemberdip gestalte kreeg. ‘Ineens was de onverzettelijkheid en agressie uit het spel van FC Lienden verdwenen en kreeg G.V.V.V. alle ruimte om te voetballen. (…) Dat was nog zachtjes uitgedrukt, want in feite was G.V.V.V. na de openingstreffer heer en meester over FC Lienden, zoals trainer Hans Kraay jr. van de Betuwse ploeg eerlijk toegaf.’
 
‘G.V.V.V. is de best combinerende ploeg van de tweede divisie’, luidde het compliment van Kraay. ‘Die moet je vooral geen ruimte geven om te voetballen. Dat deden we vijftig minuten lang goed. Daarna was het bij ons ineens over en hadden we niets meer in te brengen.’
 
De doelpuntenmakers treffend in beeld gebracht door hoffotograaf Dick Gijsbertsen.
 
Opmerkingen
FC Lienden-speler Erik van Eem weet hoe laat het is nu hij van zijn oude club verloor. Hij speelde twee seizoenen in de hoofdmacht van de Veenendaalse tweededivisionist. In De Gelderlander/Rivierenland: ‘Ik baal hier ontzettend van. Ik ken nog verschillende jongens van G.V.V.V. en moet de komende tijd dus allerlei vervelende opmerkingen aanhoren. Aan verliezen heb ik een broertje dood, maar dat kan een keer gebeuren. Deze nederlaag was echter niet nodig geweest. Die kunnen we onszelf aanrekenen.’
 
Novemberdip
‘De rond het blauwe kamp steeds luider klinkende constatering dat G.V.V.V. zich na twee opeenvolgende nederlagen in de enige twee competitieronden tot nog toe in november in de traditionele Veenendaalse novemberdip bevond, zinde Oosterlee maar niets’, schreef het bekende amateurvoetbalplatform Voetbal op Zaterdag in zijn wedstrijdverslag. 
 
‘Een naaste concurrent ondubbelzinnig aan de kant zetten, en daarbij en passant de achterstand op de (bijna) ongenaakbare lijstaanvoerder Katwijk terugbrengen van elf naar acht punten, er zullen niet velen rond G.V.V.V. zijn geweest die dit van tevoren als de uitkomst van een middagje bij de Betuwse regiogenoten verwachtten. (Het verslag)
 
Robin Mulder balt zijn vuist na de openingstreffer.
 
Euforische De Graaf...
Jeremy de Graaf was zichtbaar euforisch na zijn treffer die een einde maakte aan een doelpuntendroogte van vier wedstrijden. Hij verhaalt erover voor de microfoon van RTV Utrecht. Ook Niek Oosterlee blikte bij de regio-omroep terug op de gewonnen regioderby tegen FC Lienden.  (De interviews)
 
...maar ook opgelucht
De Graaf zegt in gesprek met de Veenendaalse Krant ook opgelucht te zijn. ‘Ik wil altijd scoren. Toch moet ik eerlijk toegeven dat het heerlijk voelde toen ik het net vond. Er kwam een redelijke ontlading.’ (Het verslag)
 
De euforische De Graaf na zijn treffer.
 
Belaagde supportersbus
Bij thuiskomst op Sportpark Panhuis werd de supportersbus belaagd door een groep van tien tot vijftien personen, zo meldde de club zaterdagavond op haar website. Bestuurslid communicatie Youri van Doorn tegenover het AD Utrechts Nieuwsblad: ‘DOVO heeft laten weten camerabeelden tot haar beschikking te hebben en gaat die raadplegen om te kijken of er misschien bekenden op staan. Komende week hebben we verder overleg hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat kunnen we er aan doen om het niet weer te laten gebeuren. We moeten nou toch wel actie gaan ondernemen. Dit zijn dingen die wil je niet op je terrein wilt hebben.’ (Het artikel)
 
Tekst en samenstelling: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto’s: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen