Erop of eronder voor Jong G.V.V.V.

16 februari 2018

Aankomende dinsdagavond 20 februari, en zeven dagen later, krijgen onze jonge talenten een tweetal kansen om zich te plaatsen voor de kruisfinale van de Acerbis Beloften Competitie Midden Nederland.
Eerst komt Jong R.K.H.V.V. op bezoek op het sportpark Panhuis en op 27 februari volgt de slotronde, waarin een bezoek wordt gebracht aan de huidige koploper Jong Bennekom.

Ander verloop
De voorgaande zes edities van deze competitie, kende een ander verloop dan deze versie.
Eerder bestond deze competitie uit één poule van acht deelnemers (van ’11 t/m ’14) die een halve competitie speelden en die direct een winnaar opleverde. Later werden dit, door uitbreiding van de deelnemende verenigingen, drie poules van vier die een volledige competitie speelden (van ’14 t/m ’17), waarvan de nummers 1 en de beste nummer twee zich plaatsten voor de halve finale, gevolgd uiteraard door een finale.
Nu deze talentenpoule dit seizoen maar liefst 16 deelnemende voetbalclubs mocht begroeten, werd logischerwijs gekozen voor vier poules van vier (Oost, West, Zuid en Midden) die uit en thuis tegen elkaar moesten spelen.
Om de spanning erin te houden koos de organisatie ervoor om niet alleen de poulewinnaars door te laten gaan, maar ook alle nummers 2. Daardoor volgen, nadat alle poules zijn afgewerkt, er eerst kruisfinales, gevolgd door een halve- en een finale.  

Vier kandidaten voor twee plaatsen?
Alle poules zijn ondertussen in een beslissende fase aangeland, zo ook die van de regio Zuid waarin Jong G.V.V.V. is ingedeeld. De pupillen van de trainers Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg begonnen uitstekend aan deze jaargang met tweemaal winst op rij tegen de evenknieën van R.K.H.V.V. uit, en De Bataven thuis. Maar de volgende twee duels, thuis tegen Bennekom, en op vreemde bodem tegen De Bataven gingen beide in rook op, en dus staan er zes wedstrijdpunten genoteerd. Omdat de concurrenten elkaar ook in de onderlinge duels punten afsnoepten is de competitiestand zodanig die alle vier de kemphanen, in theorie althans, nog aanspraak mogen maken op een plaats in de kruisfinales.
Maar de praktijk zit toch iets anders in elkaar. Doordat Jong R.K.H.V.V. afgelopen dinsdagavond vanwege personele problemen (ziektes en vakanties) geen elftal op de been kon brengen en het geplande bezoek aan sportpark Panhuis moest afzeggen, en Jong Bennekom toen Jong De Bataven met een 7-0 nederlaag terugstuurde naar Gendt, is de onderstaande tussenstand een feit geworden.


Gaan aanvoeder Robert van 't Foort en zijn kompanen door naar de kruisfinales van de Beloftencompetitie? Foto: Jeroen van Barneveld.
 

Onafhankelijk van?
Dit betekent dat de overall winnaar van het vorig seizoen, Jong Bennekom, plaatsing voor de kruisfinales bijna niet meer kan mislopen. Voor Jong G.V.V.V. wordt het wel erop of eronder in de laatste twee poulewedstrijden. Als winnaar in het seizoen ’13-’14, en daarna werd ook telkens (3x) de halve finale bereikt, zijn onze jonge talenten eigenlijk aan hun stand verplicht om in ieder geval nu weer te proberen zover te gaan reiken. Daarvoor is de eerste opdracht dan ook om één of twee te worden in de poule.
Hoewel je diverse ‘als dan’ scenario’s kunt loslaten op de laatste twee speelronden om de kruisfinales te bereiken, kunnen aanvoerder Robert van ’t Foort en zijn kompanen maar beter het zekere voor het onzekere nemen door minimaal vier punten te pakken in de duels tegen R.K.H.V.V. en Jong Bennekom. Want alleen op die manier is er geen rekenkundige speld tussen te krijgen dat de kruisfinale bereikt wordt.
Maar ook winst tegen onze gasten uit Huissen lijkt op voorhand voldoende. Jong R.K.H.V.V. is dan sowieso uitgeschakeld, en dan mag bij het bezoek aan Bennekom volgende week zelfs een niet al te grote nederlaag worden geleden, gezien het behoorlijk negatieve doelsaldo van de Jonge Bataven. Maar als die uit hun slof zouden schieten in de afsluitende ronde als de Huissenaren op bezoek komen, zou een nederlaag in en bij Bennekom toch nog fataal kunnen worden.
Kortom eenmaal winst en eenmaal een onbeslist, in welke volgorde maakt niet uit, zorgt voor onafhankelijkheid voor de Adnane/Van Meegdenburg equipe en een zekere plaats in de kruisfinale.

Op dinsdag 20 februari wordt er om 20.30 uur afgetrapt op het Panhuis voor Jong G.V.V.V. – Jong R.K.H.V.V. en op 27 februari is sportpark De Eikelhof in Bennekom om 20.00 uur het decor van Jong Bennekom – Jong G.V.V.V.  

Stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong Bennekom

5

3

1

1

10

18

10

+8

Jong G.V.V.V.

4

2

0

2

6

8

8

0

Jong De Bataven

5

2

0

3

6

9

17

-8

Jong R.K.H.V.V.

4

1

1

2

4

8

8

0