Guus Fennema koninklijk onderscheiden

26 april 2018
Voormalig jeugdtrainer en speler Guus Fennema (52) is tijdens de lintjesregen in Veenendaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook zijn vader Folkert Fennema (86) kreeg een lintje opgespeld. In totaal werden veertien Veenendalers koninklijk onderscheiden.
 
Fennema was meer dan tien jaar trainer, leider, verzorger en grensrechter in de jeugdafdeling en speelde ook zijn wedstrijden bij de senioren. Tot vorig seizoen was hij betrokken bij de begeleiding van een seniorenteam. Zijn zoon Niels is trainer van de JO17-3.
 
Fennema (52) is al bijna twintig jaar organist van Kerk De Goede Reede in Veenendaal West. Hij fungeert ook als dirigent van de cantorij, die wekelijks onder zijn leiding repeteert en ongeveer 10 keer per jaar medewerking verleent aan de erediensten. Ook heeft hij een jongerenband samengesteld die maandelijks optreedt in de diensten. Fennema was daarnaast lid van een aantal commissies van deze gemeente. Verder maakt hij in het verleden lange tijd deel uit van het bestuur van het Veenendaalse Kamerkoor.
 
G.V.V.V. feliciteert Guus en zijn vader Folkert van harte met de koninklijke onderscheiding.
 
Guus Fennema, staand, derde van rechts.