Individuele fouten nekken Jong G.V.V.V. in Gendt

23 januari 2018

Met het maximale aantal aan leeftijd dispensatiespelers, vaste krachten uit het tweede elftal en een achttal jonkies uit de JO19 en JO17 slaagden de blauwe talenten er opnieuw niet in, na de vorige nederlaag thuis tegen Bennekom, om punten te veroveren in de Beloften Competitie Midden Nederland. In Gendt waren de Jong De Bataven met 3-1 de baas, waarbij vooral twee individuele fouten en glaszuiver buitenspeldoelpunt de boosdoeners waren.

Bovenliggend
In de eerste helft was er geen enkele sprake dat een nederlaag aanstaande was. Op een drietal slippertjes van de centrale verdedigers Jeroen den Hartog en Doriano Landman en vleugelverdediger Rick van de Steeg na, die vakkundig en koelbloedig door de ervaren senior doelman Van de Beek onschadelijk werden gemaakt, was de ploeg van trainer Moslin Adnane ruim bovenliggend.

Voorsprong
Het was te danken aan de goalie van de Gendtenaren die een paar goede reddingen verrichtte en aan het feit dat Mourad Marbouh, Danny Stomphorst en Robin Ligua niet met scherp schoten of kopten, anders had de voorsprong bij de thee al een of twee goaltjes meer kunnen zijn.
Vooral Robin Ligua zal zich nog wel eens voor de kop slaan toen hij na een half uur spelen uit een prachtige voorzet van Justin Spies, die als een van de jonkies een meer dan prima pot speelde op het middenveld, in geheel vrije positie naast kopte. Nu bleef het met een fraaie afstandsknal van Danny Stomphorst op aangeven van een even zo’n mooie pass van Robin Segers, bij 0-1.

Puntjes op i
Na de rust was meteen te zien dat bij de gastheren de puntjes op de i waren gezet. Want er werd gelijk volop druk gezet op de blauwe defensie. Invaller Niels Broeder werd daar het slachtoffer van. Te gemakkelijk liet hij zich uitkappen en de snelheid die vader Bart vroeger had ontbeerde hem om zijn fout te herstellen. De ingeschoten voorzet kon in eerste instantie nog door goalie Bart van de Beek met zijn lange stelten worden gekeerd, maar op de rebound was hij kansloos en dus was de gelijkmaker een feit.
Als doelpuntenmaker Stomphorst enkele minuten later op aangeven van Robin Segers wat beter had gemikt in zeer kansrijke positie was dat weer ongedaan gemaakt, maar de aanvalsleider schoot ruimschoots over.


Buitenspel
Het initiatief bleef bij De Bataven en dat leverde na een uur spelen de voorsprong op. Voor bijna iedereen duidelijk, behoudens voor de referee en z’n linesman, werd de overigens knap opgezette aanval afgerond door een buitenspel staande Gendtenaar. Terecht prostest in overvloed, vooral Bart van de Beek liet gelden, maar er hielp geen lieve moedertje meer aan, de 2-1 werd gewoon toegekend.
Twee minuten later leek Robin Segers de gelijkmaker op de schoen te hebben. Zijn schitterende schot van dik twintig leek onhoudbaar in de kruising te verdwijnen, maar met een stijlvolle zeer atletische duik kon de De Bataven doelman er nog net de vingertoppen tegenaan krijgen, voldoende om het speeltuig over de goal te laten verdwijnen.Robin Segers was zeer dicht bij de gelijkmaker. Archieffoto: Jeroen van Barneveld. 

Tweemaal rood
Uiteraard gaf Jong G.V.V.V de moed niet op, zeker niet toen de gastheren leken te zijn uitgeraasd. Bij een hoekschop meldde captain Robert van ’t Foort zich aan het front. In een onoverzichtelijke situatie volgde er wat duw en trekwerk tussen hem en een opponent. En dus volgde een fluitsignaal, maar beide heren gingen nog even door met het onderling betasten, met als gevolg dat iedereen zich met iedereen ging bemoeien. Nadat de gemoederen waren gesust nam de dienstdoende scheidsrechter het besluit om de beide vechtersbazen op een rode kaart te trakteren, en dus werden de laatste vijfentwintig minuten met tien tegen tien afgewerkt. Hierdoor ontstond wat meer ruimte die door Jong G.V.V.V. wat beter werd gebruikt, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen.

Genadeklap
Die kans kwam wel toen Robin Ligua tien minuten voor tijd in een 1 op 1 situatie met de vijandelijke doelman kwam te staan. Het leek moelijker deze naast te mikken dan in het doel, toch deed JO19-speler het eerste en ging een kans op de gelijkmaker, die zeker de verhoudingen goed had weergegeven, voorbij.
Toen even later de toch als ervaren speler aangemerkte Mourad Marbouh opzichtig in de fout ging bij een verdedigende actie, profiteerden de Oranjehemden optimaal door de genadeklap uit te delen en daarmee sportieve revanche te nemen voor de in Veenendaal geleden 4-2 nederlaag.

Conclusie: Gezien het spelbeeld misschien niet helemaal terecht deze nederlaag en zeker sowieso te groot, maar Jong De Bataven strafte de individuele fouten uitstekend af en dat is ook een kwaliteit die niet ieder elftal bezit.
Jong G.V.V.V. zal zich dus maar moeten herpakken in de eerstvolgende wedstrijd die op dinsdagavond 13 februari zal plaatsvinden op het Panhuis. Tegenstander is dan Jong R.K.H.V.V. waartegen om 20.00 uur zal worden afgetrapt.  

 
Jong De Bataven – Jong G.V.V.V. 3-1 (0-1)

Scoreverloop: 40. Danny Stomphorst 0-1, 46. Jong De Bataven 1-1, 60. Jong De Bataven 2-1, 86. Jong De Bataven 3-1.

Opstelling Jong G.V.V.V. : Bart van de Beek, Rick van de Steeg (46. Niels Broeder JO19),  Doriano Landman JO19 (46. Joop Gerritsen JO19), Jeroen den Hartog, Robert van ’t Foort, Justin Spies JO17 (85. Pedro Mitendele Salazo JO19), Mourad Marbouh, Robin Segers, Robin Ligua JO19, Danny Stomphorst (68. Brent van Ruler JO19), Tom Mulder JO17.


Reservedoelman: Lennard Budding JO19