Jeugdig Jong G.V.V.V. weert zich kranig, maar verliest

21 november 2017
Met liefst vier spelers van de JO17-1 weerden de beloften van G.V.V.V. zich kranig tegen Jong Bennekom, maar moest het toch zijn meerdere erkennen in de Gelderse ploeg: 1-3.
 
De beloftencompetitie waarin Jong G.V.V.V. acteert staat al te boek als een podium voor jeugdige talenten en daarin vormde de ploeg van trainers Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg geen uitzondering op. Sterker nog, Jong G.V.V.V. kwam voor de dag met een extreem jeugdig team. Wail Kada, Tom Mulder, Jaidy van Meegdenburg en Justin Spies uit de JO17-1 maakten hun opwachting, aangevuld met Robin Ligua, Niels Broeder en Pedro Mitendele Salazo van de JO19-1. Voor Van Meegdenburg – de watervlugge zoon van – en Kada was er zelfs een basisplaats weggelegd.
 
Met de jonge tieners kende Jong G.V.V.V. een stroeve start waarin Jong Bennekom de regie in handen had. Na drie minuten was het zelfs al raak voor de Gelderse formatie. Slordig balverlies in de defensie werd genadeloos afgestraft: 0-1. 
 
Voor rust 0-2
Jong G.V.V.V. kroop langzaam uit zijn schulp en deelde een aantal speldenprikken uit. Van Meegdenburg kreeg een schietkans in de doelmond, maar zijn inzet ontbeerde kracht. Jong Bennekom verdubbelde vlak voor rust de stand met een puike vrije trap, strak in de winkelhaak: 0-2.
 
Jong G.V.V.V. toonde wilskracht en domineerde de volledige tweede helft, maar echt grote kansen bleven ondanks een slotoffensief uit. Yannick Iwunze bracht de spanning halverwege de tweede helft wel terug door een lage voorzet op de juiste wijze te verlengen, maar verder dan dat kwamen de talenten niet. In de slotminuut bepaalde Jong Bennekom de eindstand op 1-3.
 
Robin Segers aan de bal, een speler van Jong Bennekom kijkt toe.
 
Jong G.V.V.V. – Jong Bennekom 1-3 (0-2)
64. Yannick Iwunze 1-2.
 
Opstelling Jong G.V.V.V.; Jelmer Nijburg; Billal Hakkam, Guido Janssen, Robert van ’t Foort ©, Wail Kada (46. Michelangelo Geutjes); Robin Segers, Yasvir Mankoe (46. Tom Mulder), Thomas Bruijnzeels (84. Niels Broeder); Jaidy van Meegdenburg (77. Pedro Mitendele Salazo), Yannick Iwunze, Robin Ligua (64. Justin Spies).
 
Scheidsrechter: Jelle Besselsen (Apeldoorn)
Toeschouwers: 50

Door de 3-0 winst van Jong R.K.H.V.V. op Jong De Bataven is competitiestand als volgt.

Stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong G.V.V.V.

3

2

0

1

6

7

5

+2

Jong R.K.H.V.V.

3

1

1

1

4

5

4

+1

Jong Bennekom

3

1

1

1

4

7

7

0

Jong De Bataven.

3

1

0

2

3

6

9

-3