Jong G.V.V.V. moet weer aan de bak

21 januari 2018

Waar de voetballers in de divisies en hoofdklassen alweer een of twee competitiewedstrijden in de benen hebben na het winterreces, is er voor de lager spelende teams en de jeugd komende zaterdag, of de week daarop, pas weer officieel werk aan de winkel op het voetbalveld.

Dit geldt dus ook voor ons tweede elftal, de JO19-1 en JO17-1. Want uit die teams wordt het leeuwendeel van Jong G.V.V.V. gerekruteerd. Dus zonder wedstrijdritme in de benen moet komende dinsdagavond 23 januari de reis naar Gendt worden ondernomen, om aldaar tegen de talenten van zondaghoofdklasser De Bataven aan te treden.

Generale repetitie
Natuurlijk hebben de ‘hofleveranciers’ voor Jong G.V.V.V. de trainingen al wel weer hervat, want onvoorbereid aan de hervatting van de reguliere competitie beginnen is uiteraard uit den boze. Zeker voor de beide jeugdteams die in hun klassen volop meestrijden om de hoofdprijzen, maar ook de B-selectie zal de stramme spieren al weer flink hebben losgemaakt om de middenmoot positie in de reserve hoofdklasse te consolideren, of nog liever nog, te verbeteren.
Met een beetje goede wil zou je dus kunnen zeggen dat dit duel in het kader van de Beloftencompetitie Midden Nederland een soort van generale repetitie is voor de spelers onder de 23 jaar.


Kan Robin Segers, hier aan de bal tegen Jong Bennekom, en al een paar keer op de reservebank bij ons vlaggenschip, zijn talenten tonen? Foto: Jeroen van Barneveld

Wijziging programma
De ploeg van de trainers Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg won eerder uit van R.H.V.V.V. met 0-2 en was thuis ook met 4-2 te sterk voor de komende tegenstander. Eind november liep het met een zeer jong samengesteld team tegen de eerste nederlaag op. Op het sportpark Panhuis waren de streekgenoten van Bennekom (vorig winnaar jaar winnaar) met 1-3 de besten.
Eigenlijk zou Jong Bennekom volgens het vastgestelde programma de volgende tegenstander hebben moeten zijn op 12 december. Maar een bekerronde voor de districtsbeker van G.V.V.V. 2 kreeg voorrang. Die werd een week later, want de winterse omstandigheden gooide op 12 december roet in het eten, overigens met 6-0 gewonnen van Odysseus, waardoor de volgende ronde werd bereikt .
Daardoor was ook 19 december geen optie was om in te halen en werd in onderling overleg besloten Jong Bennekom versus Jong G.V.V.V. te verplaatsen naar 27 februari. Ook de beide andere poulegenoten zagen hun onderlinge duel op 12 december worden afgelast, en ook die wedstrijd werd vorig jaar niet meer gespeeld waardoor nu door alle vier de ploegen met een gelijk aantal wedstrijden een nieuw begin wordt gemaakt met de tweede helft van de competitie.

Koppositie verdedigen
Voor Jong G.V.V.V. dus de uitdaging om haar koppositie te gaan verdedigen. Op basis van de ranglijst en de thuiswedstrijd, waarin Yannick Iwunze een valse hattrick scoorde en captain Robert van ’t Foort het kwartet goals volmaakte, zou je onze talenten op voorhand een favorietenrol toe kunnen bedelen. Maar daar staat dan weer tegenover dat Jong De Bataven, de enige thuiswedstrijd tot nu toe, overtuigend met 4-2 wonnen van Jong Bennekom. Dus zullen zij op eigen terrein graag revanche willen nemen voor de nederlaag in Veenendaal om daarmee tevens nog in de race te blijven voor een plaats in de kruisfinale waarvoor je een of twee moet worden in de poule.
Kortom het eerste optreden in 2018 wordt zowel voor de gastheren als gasten er een die niet om des keizers baard gaat, maar waarin veel te winnen of te verliezen valt.  

Deze wedstrijd op sportpark Walburgen, Nijmeegsestraat 65b te Gendt begint om 20.30 uur.
 

 

Stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong G.V.V.V.

3

2

0

1

6

7

5

+2

Jong R.K.H.V.V.

3

1

1

1

4

5

4

+1

Jong Bennekom

3

1

1

1

4

7

7

0

Jong De Bataven

3

1

0

2

3

6

9

-3