Jong G.V.V.V. onderuit tegen Jong R.K.H.V.V. [Update]

20 februari 2018

Jong G.V.V.V. verloor dinsdagavond in eigen huis met 2-3 van de beloften van zondaghoofdklasser R.K.H.V.V. En met dat verlies zal het zeer moeilijk worden om alsnog de kruisfinale te behalen van de Acerbis Beloften Competitie Midden Nederland, want onze jonge talenten hebben dat niet meer in eigen hand, daarvoor was minimaal een gelijkspel nodig.
 

De ploeg van de trainers Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg domineerde grote delen van de wedstrijd, maar wist lange tijd geen ruimte te vinden in de hechte defensie van de bezoekers En als die ruimte er wel eens kwam dan waren de jonge blauwen zeer onzorgvuldig met de afronding.

De dominantie werd het best geïllustreerd door doelman Bart van de Beek die pas na 25 minuten zijn eerste serieuze ingreep behoefde te verrichten, waar hij voordien alleen maar op terugspeelballen had hoeven te reageren. In hetzelfde tijdsbestek kregen aan de overkant zowel Danny Stomphorst, Robin Ligua als Robin Segers goede mogelijkheden om de score te openen, maar het trio mikte naast, of in de handen van de vijandelijk doelman.

En dan kun je er bijna op wachten dat een oude voetbalwet weer opgeld zal gaan doen. Waar de bovenliggende partij de kansen c.q. mogelijkheden mist, slaat de tegenstander toe, en precies dat gebeurde. Want na een klein half uur kwamen de gasten op voorsprong. De treffer werd ingeleid door een verkeerde breedtebal van JO19 speler Joop Gerritsen en die gaf een Huissense aanvaller de kans alleen op doelman Bart van de Beek af te gaan. De sluitpost kon die fout ook niet meer repareren. Geheel tegen de spelverhouding in stond er dus 0-1 op het scorebord.
Die voorsprong had weggepoetst kunnen worden als junior Robin Ligua wat beter had gereageerd op een voorzet van de uitstekende spelende JO17 speler Joris Kuipers. De kleinste man van het veld, die volgend seizoen zijn talenten mag gaan laten zien bij De Graafschap, verzond een prima voorzet, die voor het intikken leek. Maar z’n collega jeugdspeler miste jammerlijk.

Bijna direct na de thee kregen captain Robert van ’t Foort c.s. een tweede tegenslag te verwerken. Een zeer makkelijk door de referee gegeven vrije trap op zo’n 18 meter van het doel, werd zo snel genomen dat goalie Van de Beek geen tijd had gekregen om de muur goed neer te zetten. De sluitpost moest capituleren op die afgemeten vrije trap. Protesten waren er volop, maar de leidsman was niet meer te vermurwen en dus keken de gastheren tegen een 0-2 achterstand aan. Die had een beter aanzien kunnen krijgen als Michelangelo Geutjes 10 minuten later niet een kans voor open doel naast had geschoten, nadat hijzelf in eerste instantie door een uitstekende tackle in balbezit was gekomen.

 

Dat Jong G.V.V.V. in de laatste twintig minuten ruimte prijs zou gaan geven was gezien de achterstand logisch, want met de moed der wanhoop werd zoveel mogelijk druk naar voren gegeven. Tweemaal was er een ingreep nodig van Bart van de Beek om erger te voorkomen.
De aansluitingstreffer een kleine tien minuten voor tijd gaf nog weer hoop in de harten van de Adnane/Van Meegdenburg equipe. De mee opgestoomde Wilco den Hartog gaf een prachtig passje aan Geutjes, die de doelman omspeelde en afdrukte. De bal zou zeker de doellijn hebben gepasseerd, maar Danny Stomphorst eiste de eer van de aansluitingstreffer op door het laatste tikkie te geven.
 
Vijf minuten later werd de hoop op gelijkspel de bodem ingeslagen toen Jong R.K.H.V.V. de 1-3 maakte na een aardige aanval over meerdere schijven waarbij Robert van ’t Foort en invaller Bas de Roo geen greep konden krijgen op hun opponenten. De mooi uitspeelde aanval tussen Justin Spies en Danny Stomphorst bepaalde de eindstand in de blessuretijd op 2-3, maar die was louter en alleen voor de statistieken.

Al met al een opnieuw onnodige nederlaag, die zoals in de aanhef al geconstateerd, als consequentie heeft dat Jong G.V.V.V. volgende week dinsdagavond, 27 februari, de uitwedstrijd tegen koploper Jong Bennekom in winst zal moeten gaan omzetten, om nog kans te maken op de kruisfinale. Maar daarbij zijn ze tevens afhankelijk wat de uitslag gaat worden van Jong De Bataven versus Jong R.K.H.V.V.
  

Jong G.V.V.V. – Jong RKHVV 2-3 (0-1)

Scoreverloop: 29. Jong R.K.H.V.V. 0-1, 51. Jong R.K.H.V.V. 0-2, 81. Danny Stomphorst 1-2, 86. Jong R.K.H.V.V. 1-3, 90+2. Danny Stomphorst 2-3.

 

Opstelling Jong G.V.V.V.: Bart van de Beek; Billal Hakkam, Joop Gerritsen (65. Bas de Roo), Wilco den Hartog, Robert van ’t Foort ©; Joris Kuipers (73. Aron Ribbers), Robin Segers, Ayoub Louza (41. Michelangelo Geutjes); Justin Spies, Danny Stomphorst, Robin Ligua (46. Tom Mulder).

 

Gele kaart: 37. Danny Stomphorst (Jong G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Patrick Baardman
Toeschouwers: 65

Stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong Bennekom

5

3

1

1

10

18

10

+8

Jong R.K.V.V.V.

5

2

1

2

7

11

10

+1

Jong G.V.V.V.

5

2

0

3

6

10

11

-1

Jong De Bataven

5

2

0

3

6

9

17

-8