Jong G.V.V.V. voor de derde maal in actie

19 november 2017

Aanstaande dinsdagavond, 21 november, komt Jong G.V.V.V. voor de derde maal in actie in de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland. Op het eigen sportpark Panhuis zijn onze jonge talenten dan gastheer voor Jong Bennekom. Er is dus sprake van een echte streekderby.

Bijzondere derby
Om drie redenen is dit ook nog eens een bijzondere derby. Allereerst is Jong Bennekom de winnaar van deze competitie van vorig seizoen. Onze ‘buurtgenoten’ konden in de daaraan voorgaande edities nauwelijks potten breken. Maar vorig seizoen vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ze veroverden de eerste plaats in de poule, ten koste van Jong G.V.V.V. Versloegen daarna Jong IJsselmeervogels in de halve finale, en in de finale moest Jong Houten – wat Jong G.V.V.V. had verslagen – er met 3-1 aan geloven. Een fraaie prestatie waar Moslin Adnane, die Bennekom 2 toen onder zijn hoede had, en veelal hofleverancier was voor dit winnende team, ongetwijfeld zijn bijdrage aan heeft geleverd.

Ex Bennekom, nu G.V.V.V.
Maar Adnane, oud eerste elftal speler van G.V.V.V. en oudere broer van Taoufik die nu de blauwe kleuren meer dan hoog houd bij ons vlaggenschip, keerde dit seizoen terug op het vertrouwde nest. Moslin werd de opvolger van Dick van de Steeg bij het tweede team van G.V.V.V.
Met die wetenschap is het dus ook voor Moslin Adnane een duel met een speciaal tintje, want naast G.V.V.V. 2 is hij samen met coryfee Dennis van Meegdenburg verantwoordelijk voor de coaching van onze aanstormende talenten.
De derde reden is natuurlijk dat Dennis van Meegdenburg, voordat hij in 2008 bij G.V.V.V. neerstreek, maar liefst 16 seizoenen lang het rood-wit gestreepte shirt van Bennekom droeg en daarom ook geheel terecht de eretitel ‘Mister Bennekom’ kreeg. Dus ook voor de voormalig topschutter van zowel Bennekom als G.V.V.V. is dit een duel met een smaakvol randje.

Goede stap
Jong G.V.V.V. kende een flitsende start in deze talenten competitie, want er was tweemaal een verdiende winst tegen nieuwkomers De Bataven (4-2) en R.K.H.V.V. (0-2). Daarmee staan de jeugdige spelers van onze club aan kop in de poule. De uitdaging is nu om dat goede begin een vervolg te geven in deze streekderby. Want hoewel met winst, het halen van de halve finale nog niet zeker is (de bovenste twee plaatsen zich daarvoor), zou daarmee wel een hele goede stap in die richting gemaakt kunnen worden, als de competitie op de helft is aangeland.

Mooie aanloop
Het gros van de selectie van Jong G.V.V.V. wordt gerekruteerd uit de B-selectie, de JO19, en de JO17. Het team wordt aangevuld met qua leeftijd, speelgerechtigde spelers uit de A-selectie. En heel soms wordt er gebruikt van twee toegestane dispensatiespelers. D.w.z. spelers die ouder zijn dan 23 jaar.
Het grootste deel van het team wat dinsdagavond in actie gaat komen, kende gisteren en uitstekende dag, en zullen mede daarom hoogstwaarschijnlijk vol zelfvertrouwen aan de start verschijnen.
Want G.V.V.V. 2 herpakte zich in de reserve hoofdklasse, door directe concurrent Huizen 2, met 1-2 klop te geven, om daarmee een sprongetje richting middenmoot te nemen.
De JO19 won in eigen huis met dezelfde cijfers van…. juist ja, Bennekom en neemt de gedeelde koppositie in, in haar klasse. De JO17 is nog iets beter op dreef, ook zij wonnen op het Panhuis met 2-1 van Pancratius, en werden daarmee alleen lijstaanvoerder in de hoofdklasse B.

Maar dat zelfvertrouwen zal ook op het veld tot uiting gebracht moeten worden. Of dat gaat lukken, daarvan zou u getuige kunnen zijn want: Jong G.V.V.V. – Jong Bennekom begint op dinsdagavond 21 november om 20.30 uur op het hoofdveld.    


Stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong G.V.V.V.

2

2

0

0

6

6

2

+4

Jong De Bataven

2

1

0

1

3

6

6

0

Jong Bennekom

2

0

1

1

1

4

6

-2

Jong R.K.H.V.V.

2

0

1

1

1

2

4

-2