Stralende gezichten op jubileumavond

18 november 2017
Alle leden kwamen vrijdag aan hun trekken op de jubileumavond, de zeventigste verjaardag van de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging. Van oud-spelers tot hossende supporters op de muziek van de speciale gast John de Bever.
 
De jubileumavond werd vanaf klokslag zeven uur afgetrapt met de jubileumwedstrijden van de Gouden Generatie Jaren ’90 en later de Old Stars, met onder meer spelers van boven de 60 jaar die hun kunsten nogmaals wilden tonen in het voor hen zo vertrouwde G.V.V.V.-shirt. Voor de massaal uitgelopen supporters langs de kant herleefden oude tijden, met Jan Diepeveen in de spits van de Old Stars, Arie Schans als coach in de dug-out en de befaamde iconen Gerard van de Pavert en Johan de Man in de verdediging bij de Generatie Jaren ’90.

Trainer Arie Schans had bij het omkleden direct de lachers op zijn hand gekregen vanwege het uitspreken van de hem bekende oneliners: "Jongens doe eens snel die kleedkamerdeuren op slot, want ik heb vernomen dat hier in de buurt veel antiekdieven rond lopen". Gelukkig werd het 'antiek‛ niet gestolen en kraakte of piepte het zelfs niet op de ‛tentoonstelling‛.
 
De spelers genoten op het veld zichtbaar van de hereniging met hun oude maten, van wie sommigen ondanks de tand des tijds weinig is veranderd in voetbalhouding en gedrag. Zo stond de relatief afgetrainde Hennie Halm geen minuut stil, dirigeerde voormalig aanvoerder Martien Terschegget zijn manschappen en liet de gewezen goalgetter Paul Hartog het net bollen. De pap die langzaam in de benen sloeg werd voor lief genomen. Na al die inspanningen praatten de spelers onder het genot van een hapje en een drankje bij, haalden herinneringen op en keken met veel genoegen terug op de wedstrijden. Zeker toen later op de avond het organisatie comité onderstaande foto, ingelijst en wel, overhandigde aan al die coryfeeën.

"Wat een supersnelle en erg leuke geste met veel sentimentele en emonitionele waarde. Deze krijgt zeker een prominent plaatsje in mijn woonkamer", was het veelzeggende commentaar van een van de oudgedienden. Ook de actiefoto's die al snel na de wedstrijd op een beeldscherm werden vertoond in de businessruimte, trokken meer dan buitengewone belangstelling, en leverde ook heel wat lachsalvo‛s op. 
 
Een foto om in te lijsten: alle spelers poseren voor het plaatje.
 
Oude helden geëerd
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Floris Hol werden de vier helden uit de unieke kampioensjaren eind jaren ’50 en begin jaren ’60 in het zonnetje gezet. Elzo Scholts, Gerard Hoedeman, Anton Leppers en Jan Ditewig kregen uit handen van de organisatie en het bestuur een bloemetje uitgereikt. Het viertal, eenieder ondanks zijn respectabele leeftijd trouwe bezoeker van de thuiswedstrijden van de hoofdmacht, was zichtbaar ontroerd door de vergaarde aandacht.
 
Van links naar rechts: organisator Dick van de Steeg, Gerard Hoedeman, Jan Ditewig, Anton Leppers, Elzo Scholts en secretaris Erwin Gerritsen.
 
Lid van verdienste
Voorzitter Theo Leushuis startte de feestavond in het clubhuis met een toespraak over de historie van de vereniging en benoemde barmedewerkers Riek Sel (35 jaar dienst) en Nico Diepeveen (25 jaar dienst) tot leden van verdienste. Daarna gingen de voetjes van de vloer, een half uur onder aanvoering van zanger John de Bever, de speciale gast die het comité voor de avond wist te strikken.
 
Riek Sel, voorzitter Theo Leushuis en Nico Diepeveen.
 
Comtié 70 jaar
De vereniging is veel dank verschuldigd aan het comité ‘G.V.V.V. 70 jaar’, bestaande uit Hans van Eijk, Dick van de Steeg, Evelien Koster, Arie Willemse, Wilco den Hartog en Willem Koudijs. Het zestal componeerde maandenlang achter de schermen de jeugddag (woensdag) en de jubileumavond en verdient een grote pluim voor het gevarieerde programma en de uitstekend verlopen avond. De stralende gezichten op het veld en in het clubhuis spraken boekdelen.
 
Foto's
Fotograaf Dick Gijsbertsen legde de complete avond vast en zijn foto's zijn te bekijken op de website. (Het fotoalbum)