Voetbalquizdeelnemers opgelet: ‘We gaan bijna beginnen!!’

14 mei 2018

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, want op vrijdagavond 18 mei aanstaande, gaat om 20.00 uur de negende Vallei & Rijn/G.V.V.V. voetbalquiz van start. Stress, nervositeit, spanning enz. is daarvoor absoluut niet nodig, want het is tenslotte geen eindexamen middelbare school, of het al dan niet slagen voor een vakdiploma of rijbewijs.

Nee, het onderwerp is de belangrijkste bijzaak in het leven, voetbal. Althans we gaan er vanuit dat de 54 deelnemende duo’s zich om die reden hebben opgegeven en daarom daarover aan de tand willen worden gevoeld.

Turfje meer
Bij de definitieve sluiting stond de teller op 55 deelnemende koppels, maar twee voormalige prijswinnende deelnemers, en ook nog kanjers op het gebied van voetbalquizzen spelen, wilden op het laatste moment toch nog zeer graag meedoen. Dat streelde uiteraard onze eer en onder het motto: ‘In ’t Veen kijken we niet op een turfje meer of minder’, zijn Michel Abbink – sportjournalistiek talent van 2016 en wellicht ook bekend uit het voetbalblad VI – en zijn maatje Carlos Starink alsnog toegevoegd aan het deelnemersveld.

Voor de overige deelnemers dus een ietsje minder kans om een van de 13 beschikbare koppelprijzen te winnen, maar jullie hebben al eerder kunnen zien, en zien hieronder opnieuw, dat deze sowieso zeer bescheiden zijn. Het gaat ons als organisatie voornamelijk, en hopelijk geldt dat ook voor jullie allemaal, om een zeer plezante voetbalavond.
En wil je toch in de prijzen vallen? We hebben ook twee poedelprijsjes ter beschikking voor het laagst eindigende duo, maar het zal ongetwijfeld ieders eer te na zijn om die te winnen lijkt ons.Turfjes minder
Helaas kregen we in het weekend ook twee afmeldingen binnen. Elmar Obbink en Bart Rekker, alsmede de beiden bestuursleden Henny Prins en Henk Takken moesten om hen moverende redenen verstek laten gaan. Daarom staat de teller nu op 54 deelnemende koppels, dus toch weer een iets grotere kans op het winnen van de bijgaand afgebeelde prijsjes.

Mooie mix
Zoals al eerder gemeld krijgen jullie 90 vragen in drie ronden van dertig te beantwoorden, die per drie opgaven zijn gerubriceerd. Nog iets specifieker, deze bestaan uit 30 meerkeuze vragen en de overige 60 zijn zogenaamde open vragen, waarin dus het gokelement ontbreekt en het op echte kennis aankomt. Want bij de meerkeuze vraagstukken is er dus altijd 25% kans om deze goed te beantwoorden. Ook zitten daar enkele kwesties bij waarbij dat percentage zelfs oploopt naar 50% omdat het dan gaat om ‘meer of minder’.
Zoals de laatste jaren gebruikelijk verschijnen alle vragen uitsluitend op het grote projectorscherm en worden ze ook voorgelezen.

Voor de meesten van jullie een zeer geruststellende gedachte waarschijnlijk, maar voor een enkeling jammer, er zitten dit keer geen vragen over logo’s bij, die in het verleden vaak een struikelblok waren. Wel zijn er voor de visueel ingestelde quizzer ’s een aantal fotovragen.
Kortom we hebben er al met al hopelijk weer een mooie mix van vragen van gemaakt, die de ene keer een makkie zal zijn, en waarbij de andere keer de hersenpan gekraakt zal moeten worden.

Categorieën
Voor de goede lezer/luisteraar tijdens dit vragenspel zit er absoluut één weggevertje bij, dat kunnen we al vast wel verklappen.
We hadden al eerder, voor wat het waard is, vijf categorieën onthuld te weten:
Fabrieken, Patrick, Captain, Rotterdam, en Hors categorie.
Daar willen we nu nog de volgende drie aan toevoegen: BN-ers, DDR en nationaliteit.
Dus cracks en kanjers sla de studieboeken maar open!

Info
Vanaf 19.30 uur is het clubhuis van G.V.V.V. open voor de inloop en ontvangst met een gratis kopje koffie. We rekenen erop dat ieder koppel op tijd aanwezig is, zodat we om 20.00 uur kunnen beginnen met de opening van de quiz.
De overige drankjes die jullie vooraf, tussendoor of na afloop willen nuttigen zijn voor eigen rekening. Wel zullen tussendoor wat gratis snackjes worden geserveerd.
Wellicht overbodig om te vermelden, omdat we nog nooit problemen daarmee hebben ondervonden, maar gebruik van telefoon of tablet is tijdens de drie quizronden verboden. We rekenen dan ook opnieuw op jullie sportieve medewerking en onderlinge sociale controle, want we gaan geen politieagentje spelen.

Wij hopen het uiteraard niet, maar mocht er door onvoorziene omstandigheden toch een kink in de kabel komen, waarom een team niet kan verschijnen laat dit dan z.s.m. even weten ons aan. Dat kan worden gedaan via dit emailadres: bvcapelleveen51@gmail.com
Ook als er nog vragen zijn, of info nodig is, kunnen jullie je wenden tot dat mailadres.Niet vergeten a.u.b.
Hieronder de definitieve deelnemerslijst, die dus gedeeltelijk is gewijzigd vanwege het wegvallen van twee koppels. We vragen alvast om jullie teamnummer in het geheugen te griften, want dat is makkelijker voor onze juryleden die hoeven dan niet zo te zoeken op de deelnemerslijst bij het verwerken van de antwoordformulieren. Dat nummer moet samen met de namen van de deelnemers op de antwoordformulieren worden ingevuld.
Mochten jullie het toch vergeten zijn, bij binnenkomst zullen we nog een lijst neerleggen of ophangen met daarop de teamnummers. Tevens kunnen daarop nog email adressen worden ingevuld of verbeterd zodat we jullie bij de tiende editie, die er volgend jaar zeker gaat komen, direct kunnen informeren.
Voor klembordjes waarop de antwoordformulieren kunnen worden ingevuld wordt gezorgd en Hans van Eijk van BergEijk Media Solutions zorgt voor het benodigde schrijfgerei, maar zelf een pen, stift of potlood meenemen is zeker zo handig.
 

Game on
Niets lijkt ons nu nog in de weg staan om aanstaande vrijdagavond om circa 20.00 uur ‘game on’ te roepen en op weg te gaan naar boeiende, spannende, sportieve maar bovenal uiterst gezellige negende editie van deze ondertussen traditionele Vallei & Rijn/G.V.V.V. voetbalquiz.

Heb je je deze keer niet opgegeven en/of ook nog nooit meegespeeld, maar ben je toch nieuwsgierig hoe het verloop is van zo’n voetbalquiz, dan ben je ook van harte welkom als toeschouwer. Dat geldt uiteraard voor iedere belangstellende, indien er maar niet wordt voorgezegd.

Namens het webredactieteam van gvvv.nl zeggen we tot ziens op vrijdag aanstaande, en wensen wij alle 54 duo’s op voorhand heel veel succes toe.

1.

Hans van Eijk en Geertjan Spanheim

2.

Jeroen Wolff en Daniël van Capelleveen

3.

Christiaan van Capelleveen en Wim van Wijk

4.

Robbert en Jermo van der Laan

5.

Rinie van de Lustgraaf en Fred Roseboom

6.

Marcel Rou en Robert de Vries

7.

Henk en Wout van Capelleveen

8.

Bert en Albert van de Loosdrecht (hebben afgezegd)

9.

Ruuth Verhoeff en Paul Hartog

10.

Wim en Karel Vos

11.

Evert en Thom van Manen

12.

Simon Scholten en Patrick Jägers

13.

Ino Diepeveen en Marc Prins

14.

Loek Budding en Gert van de Haar

15.

Erwin en Jesper Gerritsen

16.

Rick Landheer en Daan de Bont (hebben afgezegd)

17.

Arie en Marco de Jager

18.

Jeroen Hendriks en Gerben van Schoonhoven

19.

Joost Hamstra en Johan van den Berg

20.

Kees van Gent en Mark van Rijswijk

21.

Roy Diepeveen en Evert Davelaar

22.

Erik van Stokkum en Michiel Pater

23.

Coen Budding en Erik Rijksen

24.

Marcel Heuts en Steven van Santen

25.

Mark van den Berg en Kevin de Quay

26.

Gijsbert en Bart Juffer

27.

René van de Craats en Ronny Hardeman

28.

Gerrit Bruinewoud en Joost Bos

29.

Rian Roosendaal en Floris Scholten

30.

Evert van den Brink en Harco Dekker

31.

Marc van der Pijl en Alex van Maastrigt

32.

Ruud en Sanno Fluit

33.

Peter van den Brandhof en Martijn van Capelleveen

34.

Martijn Verhaaf en Danny Stark

35.

Gert Schoeman en Chris Septer

36.

Harry van Essen en Erik Roseboom

37.

Ben Wolters en Hans Ravenhorst

38.

Jeroen en Jasper Rou

39.

Nico van Hoeflaken en Peter ter Beek

40.

Menno Boogaard en Edwin Grutterink

41.

Gerben Kwint en Stefan Rozema

42.

Hans en Wilbert van Eden

43.

Jan van den Berg en Jan van Capelleveen

44.

Florian Bosman en Jaak Rosendaal

45.

Michael van der Poel en Gertjan Veldhuizen

46.

Rien van Nieuwamerongen en Harrie Dekker

47.

Jan Diepeveen en Niek Oosterlee

48.

Brenda en Bram Dekker

49.

Wilfried en Koen Bruijnzeels

50.

Evert van Rhee en Jan Albert van Laar

51.

J. Dekker en H. Verwoert

52.

Jaco en Finn Koster

53.

Jeroen Gaasbeek en Mario Jochemsen

54. Michel Abbink en Carlos Starink

55.

Dick van de Steeg en Arie Willemsen