Aftrap Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland

7 oktober 2018

We gaan (weer) beginnen. Komende dinsdagavond 9 oktober gaan de eerste acht poulewedstrijden van start in de alweer achtste editie van dit meer dan uitstekende opleidingstraject voor jonge talenten van de diverse voetbalclubs in de regio.

Ons eigen bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding, die voor de vierde keer in successie kartrekker is van dit voetbalproject, is er weer in geslaagd om vier poules van vier clubs geheel vol te krijgen, die gaan strijden om de mooie hoofdprijzen die beschikbaar zijn gesteld door FC Utrecht en SD Sportswear/Acerbis Sports.

Dezelfde poule
De jonge talenten van onze club krijgen in de poulefase te maken met exact dezelfde tegenstanders als in de editie van 2017 – 2018, te weten: Jong Bennekom, Jong De Bataven en Jong R.K.H.V.V. Zowel de jonge talenten uit Gendt, als die uit Huissen waren in dat seizoen nieuwkomers en vonden die ervaring dusdanig goed dat ze opnieuw wilden deelnemen.
Jong Bennekom en Jong G.V.V.V. zijn oudgedienden en wonnen respectievelijk in ’16-’17 en ’13-’14 deze beloftencompetitie.
Beide voormalige winnaars slaagden er vorig seizoen in om de nieuwkomers in de poule achter zich te houden en door te stoten naar de kruisfinale. Daarin dolf G.V.V.V. het onderspit tegen Jong DVS ’33, maar stootte onze buurtgenoten door tot de finale. Daarin legde Jong Bennekom het uiteindelijk af tegen Jong IJsselmeervogels, want dus nu haar titel gaat verdedigen.

Nieuwe talenten
De openingswedstrijd voor onze jonge talenten, waarvan de leeftijd op 1 juli 2018 jonger moet zijn dan 23 jaar, zal geschieden op het eigen sportpark Panhuis met als tegenstander Jong R.K.H.V.V.
Qua samenstelling zal er niet zoveel veranderen, want meestal wordt geput uit leeftijdsgerechtigde spelers van de A- en B-selectie, die worden aangevuld met de aanstormende talenten uit de JO19 en JO17. Maar in een jaar tijds zijn er bij die selecties ook de nodige mutaties geweest en zijn er afvallers qua leeftijd. Kortom er zullen zeker wel weer wat nieuwe namen opduiken die de eer van de club gaan proberen hoog te houden.
 

Jacko Stuivenberg zal zijn vuurdoop ondergaan als coach van het beloftenteam.

Nieuwe coach
Ook een nieuwe naam is die van Jacko Stuivenberg die de taken van voormalig coach Moslin Adnane dit seizoen gaat waarnemen. Stuivenberg is het spiksplinternieuwe hoofd jeugdopleidingen van onze vereniging en dit coachschap is voor hem een mooie gelegenheid om te inventariseren hoe het gaat met de ontwikkeling van de blauwe talenten.
Zijn eerste initiatief was om met de kerngroep van Jong G.V.V.V. op maandagavond een aparte trainingsavond te beleggen, dit in navolging van Bennekom wat dat al eerder deed. Hopelijk gaat die extra training zijn vruchten afwerpen.
Wel gebleven is good-old Dennis van Meegdenburg. De voormalig topspits van ons vlaggenschip en huidig assistent van hoofdtrainer Niek Oosterlee zal Jacko Stuivenberg met zijn kennis, kunde en een schat aan voetbalervaring bijstaan.

Weinig verschil
De insiders weten dat de hoofdmacht van R.K.H.V.V. de laatste acht jaar onder leiding stond van voormalig G.V.V.V. speler/trainer Frans Koenen. Maar aan zijn periode kwam afgelopen seizoen een einde en Koenen verkaste naar zondag eerste klasser SV Venray. In de persoon van Bram Braam, eerder in dienst van o.a. Willem II, Top Oss, RBC en Bennekom vonden de Huissenaren een opvolger.
Maar vorige week bleek dat het niet boterde tussen de trainer en de club en werd besloten afscheid van elkaar te nemen. Of die drastische maateregel invloed had en heeft op Jong R.K.H.V.V. is vanaf afstand moeilijk in te schatten, maar dat het vervelend is, is een eufemisme.
Nee, om iets te voorspellen moeten we maar even terugkijken naar vorig seizoen. Toen won Jong G.V.V.V. de uitwedstrijd op sportpark De Blauwenburcht met 0-2, maar op het Veenendaalse Panhuis namen de Huissenaren sportieve revanche 2-3.
Aan het einde van de poule bleven ‘onze jonge jongens’ R.K.H.V.V. met een puntje voor en eindigden daardoor als tweede achter winnaar Bennekom. Dus al te veel verschil was er niet. We moeten daarom maar gewoon gaan afwachten wat ‘nieuwe ronden, nieuwe kansen’ de beide blauw gekleurde teams gaat brengen.

Jong G.V.V.V. – Jong R.K.H.V.V. op dinsdagavond 9 oktober begint om 20.00 uur op het hoofdveld van het sportpark Panhuis. Deze wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Nicolas Henon die langs de lijn zal worden geassisteerd door Casper Hageman en Ruben Blaakmeer.

Wilt u meer te weten komen over deze nieuwe editie van de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland, klik dan hier om een eerder gepubliceerd artikel met alle ins en outs te lezen.