Arend Buitenhuis stopt als verzorger van de B-selectie

31 januari 2019

Na 35 jaar als verzorger van het eerste- en tweede elftal, maar ook in voorkomende gevallen als manusje van alles op het gebied van sportverzorging onze vereniging te hebben gediend, sluit Arend Buitenhuis (77) aan het einde van dit seizoen die activiteiten af, zo is onlangs in onderling overleg besloten.

Noemden we Simon Brouwer, vorige week bij zijn aangekondigde afscheid, een clubicoon, dan geldt dit in de overtreffende trap, dus clubicoon par excellence, voor Arend Buitenhuis.

De voormalig docent Duits is al 55 jaar lid van G.V.V.V. en was tot 1982 actief als voetballer van het tweede- en derde elftal, en later nog op meer recreatief niveau.
Nadat Buitenhuis de schoenen in de wilgen had gehangen wilde hij actief blijven in dienst van de club en ging hij een cursus sportverzorging volgen. Die werd met goed gevolg afgerond en in 1984 werd Arend aangesteld als verzorger van het eerste elftal.
Die functie bekleedde, de bescheiden man van weinig woorden, maar met gouden handen, maar liefst twintig jaar, waarna hij het tijd vond om het stokje aan een ander over te dragen.
In die periode maakte Buitenhuis alle ups en downs van het vlaggenschip mee. Van kampioenschappen tot een degradatie, derby's tegen DOVO, Spakenburg en IJsselmeervogels, en wedstrijden tegen profclubs.


Ongetwijfeld een van Buitenhuis' hoogtepunten (middelste rij geheel links) zal het kampioenschap van ons vlaggenschip in jaargang '96-'97 zijn.

Gelukkig ging zijn medische en verzorgende expertise niet verloren voor de club en was een verzoek om die te gaan uitoefenen bij de B-selectie niet aan dovemans oren gericht.
Sindsdien is Arend Buitenhuis dus een vertrouwd gezicht bij de spelers die het tweede elftal in de loop der tijd bevolkten.
Maar ook bij afwezigheid van zijn opvolgers, vanwege vakantie etc., bij onze hoofdmacht werd er nooit een tevergeefs beroep gedaan op zijn helende handen, verbandkoffer en waterzak. Dat gold trouwens ook op gezette tijden voor de diverse jeugdteams.
Kortom, figuurlijk gezien, stond de clubtrouwe Buitenhuis dag en nacht klaar om ‘zijn’ club van dienst te zijn en behoorde hij, om het oneerbiedig uit te drukken, tot het meubilair van de vereniging.


Arends' huidige functie als verzorger bij de B-selectie (achterste rij geheel links) is bijna ten einde. 


Jammer genoeg is alles eindig, en dat geldt ook voor de actieve loopbaan van Arend Buitenhuis bij G.V.V.V. Gezien zijn respectabele leeftijd, en het idee van de clubleiding om wat verjonging door te voeren, is dit een verstandig onderling besluit.

Op voorhand bedanken wij, namens iedereen die G.V.V.V. een warm hart toedraagt, Arend Buitenhuis alvast voor al zijn (ver)diensten als speler, verzorger en de geboden clubliefde.
Op een later moment aan het einde van dit lopende seizoen zal er ongetwijfeld nog een gepast afscheid volgen van clubicoon par excellence Arend Buitenhuis.

Natuurlijk houd dit in dat voor de B-selectie voor het nieuwe seizoen ’19-’20 op zoek zal moeten worden gegaan naar een nieuwe verzorger.
Belangstellenden voor die functie kunnen zich wenden tot Loek Budding (vtz@gvvv.nl)
Maar ook tips voor mogelijke kandidaten zijn van harte welkom.