Bert Heykamp beklimt Mount Ventoux voor ALS stichting

16 april 2019

Op 29 mei 2019 beklimt Bert Heykamp de Mont Ventoux in Frankrijk. Hij doet dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen de genadeloze ziekte ALS.


De TOUR du ALS wordt voor de 8e keer gehouden.
 

ALS is een dodelijke zenuw-/spierziekte, waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat 1 voor 1 de spieren zullen uitvallen. Hierdoor kun je steeds minder zelf, zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS, omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden.

In Nederland lijden ongeveer 1.500 mensen aan ALS.
 

Bert heeft de afgelopen 1½ jaar ontzettend hard getraind op de racefiets om de klim aan te kunnen.

Een prettige bijkomstigheid voor hem was, dat hij daarbij maar liefst 25 kg is afgevallen. Op zich is dat al een topprestatie.

Hij is dus helemaal klaar voor de klim.
 

Bert heeft toestemming van het G.V.V.V. bestuur om op zaterdag 20 april rondom de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels te mogen collecteren op de blauwe zijde van het sportpark Panhuis.

Wij hopen dat een ieder die G.V.V.V. - IJsselmeervogels a.s. zaterdag bezoekt, Bert zal sponsoren d.m.v. een geldelijke bijdrage in 1 van de collectebussen, die jullie ongetwijfeld zullen tegenkomen.
 

75% van wat er binnen komt, gaat naar onderzoek en 25% naar hulpmiddelen om deze ziekte voor patiënten draaglijk te maken.

Doneren kan natuurlijk ook via de actiepagina van Bert: www.tourduals.nl/actie/bert-heykamp en www.facebook.com/bert.fietst


Zie voor verdere informatie op: www.tourduals.nl