Effectief Jong G.V.V.V. pakt punt tegen Jong Bennekom

11 december 2018

Een effectief Jong G.V.V.V. heeft dinsdagavond een punt weten te pakken tegen de beloften van Bennekom. Nadat het in de vorige wedstrijd totaal verdiend onderuit ging, wist de ploeg van trainers Dennis van Meegdenburg en Kevin de Quay de schaarse kansen nu beter te benutten: 1-1. 

 

De wedstrijd tussen beide beloftenelftallen begon gelijkopgaand. De eerste mogelijkheid ontstond voor de thuisploeg, nadat Wout Blasman de bal uit een corner op het dak van het doel had gekopt. Nog geen minuut later werd Joshua van den Berkt aan de andere kant van het veld op zijn kwaliteiten getest, die niet faalde en met zijn voet een vroege treffer van de bezoekende ploeg kon voorkomen. 

 

Enkele minuten later viel weer een grote kans voor de beloften van Bennekom te noteren, nadat Van den Berkt de bal met uitverdedigen op een presenteerblaadje legde voor de tegenstander. Het was te danken aan het goede verdedigen van Wail Kada en het onzuivere vizier van de aanvaller, waardoor de bal centimeters langs de kruising scheerde en naast het doel belandde.

 

Snelle openingstreffer

Toch kregen de Veenendaalse beloften het niet voor elkaar om het eigen doel lang schoon te houden. Na een klein kwartier spelen kon een bal vanaf de rechterflank bij Tolynay Durmus worden afgeleverd, die vrij voor het doel kon aannemen en onder Van den Berkt door het speeltuig tegen de touwen werkte: 0-1.   

 

Na de openingstreffer van de Bennekomse beloften lukte het Jong G.V.V.V. niet om onder de druk van de tegenstander uit te spelen. De bal kon in de laatste linie goed binnen de ploeg worden gehouden, maar in de opbouw stokte het al snel. Jong Bennekom maakte dankbaar gebruik van het vele balbezit, combineerde veel, maar slaagde er niet in om het balbezit ook uit te drukken in doelpunten. Verschillende overtredingen van de jonge blauwhemden lagen hier veelal ook aan ten grondslag. 

 

Onverwachte gelijkmaker

De ploeg van trainers Kevin de Quay en Dennis van Meegdenburg wisten echter wel doeltreffend om te gaan met de paar kansjes die het elftal kreeg. Tien minuten voor het einde van de eerste speelhelft twijfelde Wout Blasman geen moment toen de bal voor de spits opsprong. Een harde uithaal bleek onhoudbaar voor de Bennekomse goalie, waarmee Blasman de stand weer gelijktrok.  

 

Met een ongewijzigde formatie begonnen de beloften aan de tweede helft, waarin het spelbeeld eigenlijk niets was veranderd ten opzichte van de eerste helft: Jong Bennekom met het meeste balbezit, Jong G.V.V.V. dat loert op de snelle counter met Wout Blasman in de punt van de aanval. De bezoekers kregen in de openingsfase de beste mogelijkheden, maar een afgekeurde goal (buitenspel) en een bal van de lijn stonden een voorsprong in de weg. Ook sluitpost Joshua van den Berkt hield zijn ploeg enkele keren goed op de been, met puike reddingen. 

 

Jong G.V.V.V. kreeg in de absolute slotfase nog een erg grote kans op de winnende treffer. Een voorzet belandde exact op maat bij Wout Blasman, die het speeltuig krachtig kon inkoppen. Tot spijt van de doelpuntenmaker belandde de bal dit keer recht in de handen van de Bennekomse sluitpost, die daarmee kon voorkomen dat zijn ploeg zelfs het puntje nog uit handen gaf tegen het effectieve Jong G.V.V.V.

 

Jong G.V.V.V. – Jong Bennekom 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 14. Tolynay Durmus 0-1, 35. Wout Blasman 1-1. 

 

Opstelling Jong G.V.V.V.: Joshua van den Berkt (k), Bilal Hakam, Laurens van der Voort (70. Doriano Landman), Guido Janssen, Sem van den Hoek (73. Maarten Baerends), Justin Spies ©, Jaidy van Meegdenburg, Wail Kada, Wout Blasman, Joey van de Steeg, Job Mboyo (80. Sander Keulen). 

 

Toeschouwers: 50

Arbitraal trio: Dhr. Van Laar (scheidsrechter), Dhr. Navest en Dhr. Vink (assistent-scheidsrechters). 


Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn