In memoriam: Anton Leppers

7 mei 2019

G.V.V.V. heeft vandaag met verdriet kennisgenomen van het overlijden van Anton Leppers. De voormalig speler van de hoofdmacht en zeer regelmatig bezoeker van de thuiswedstrijden van het eerste elftal, tevens een trouw kaarter in het clubhuis, is op 84-jarige leeftijd overleden.

Anton Leppers was lang een van de grote steunpilaren in het eerste elftal van G.V.V.V.
In een 1-3-2-5 systeem, kom daar nog maar eens om in deze huidige voetbaltijden, vervulde Anton Leppers de rol van links- of rechtsbinnen. Later werd hij omgeturnd tot een meer dan solide rechtsback.
Mede dankzij zijn aanvallende kwaliteiten en scorend vermogen, werd G.V.V.V. eind jaren vijftig van de vorige eeuw driemaal op rij kampioen, een nooit meer geëvenaard fenomeen in de ruim 70-jarige geschiedenis van onze club.
Het bracht G.V.V.V. van de onderbond naar de tweede klasse KNVB, het toenmalig hoogste voetbal platform voor de zaterdag voetballers.


Het kampioenselftal uit 1960, met Anton Leppers gehurkt tweede van rechts.


Anton Leppers was een blauwe in hart en nieren. Tot aan het moment van zijn overlijden vandaag, was hij met grote regelmaat te vinden op het sportpark om zijn opvolgers te zien spelen en aan te moedigen. Maar ook een kaartje leggen in de kantine en/of een praatje maken met zijn voormalig teamgenoten of andere blauwen behoorden tot Anton’s rituelen.

Leppers werd in november 2017 tijdens het zeventigjarig bestaan van de vereniging samen met Gerard Hoedeman, Elzo Scholts, en de ondertussen ook overleden Jan Ditewig, in het zonnetje gezet, als dank voor bewezen diensten.
Die geste werd door Leppers hogelijk gewaardeerd en hij kwam toen lovende woorden tekort om de organisatie te danken voor een onvergetelijke avond.


Anton Leppers, tweede van rechts, als eregast bij de 70ste verjaardag van G.V.V.V.

Met gepaste trots kunnen we stellen dat Anton Leppers als symbool aan de basis heeft gestaan van wat G.V.V.V. nu is, en hoopt te blijven. 


Wij wensen namens geheel G.V.V.V. de Familie Leppers en alle verdere nabestaanden heel veel sterkte toe in de komende tijd en willen hen bij deze van harte condoleren met het grote verlies.In De Vallei van 22 april 1959 vonden we nog een verslagje van een wedstrijd waarin Anton Leppers het winnende doelpunt maakte.