Moslin Adnane verkast naar Wageningen

14 januari 2019

Vorige week maakte Moslin Adnane, trainer van de B-selectie, bekend dat hij na dit seizoen zou gaan stoppen met die werkzaamheden voor G.V.V.V. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat de voormalig eerste elftalspeler al nieuw emplooi had gevonden. De nu 38-jarige oefenmeester gaat in het nieuwe seizoen aan de slag bij WAVV.

Verwonderlijk is dit niet. Want begonnen in de jeugd bij onze vereniging werd zijn talent ontdekt door BVO’s. Via een korte periode Ajax en vier jaar Vitesse keerde hij weer terug naar de ‘blauwe zijde’ van het Panhuis.

Op 18-jarige leeftijd debuteerde Moslin Adnane op 7 november 1998 bij ons vlaggenschip in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen A.V.W. ’66. In de acht seizoenen daarna speelde de inwoner van Veenendaal in totaal 119 officiële duels in het blauwe tenue.
Aan het begin van jaargang ’06-’07 verkaste hij voor twee seizoenen naar SDV Barneveld om zich daarna bij de Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging aan te sluiten en daar in 2014 zijn actieve voetbalcarrière af te sluiten, om daarna zijn trainerscarrière op te pakken.


Alleen in het seizoen '08-'09 speelden de broeders Adnane, Taoufik (l.) en Moslin samen in een elftal. Onder leiding van Johan de Man kwamen beiden toen uit voor WAVV. Foto: Cord Otting.

Die voerde hem langs G.V.V.V., Bennekom en opnieuw G.V.V.V. als assistent- en hoofdtrainer van de beide B-selecties. De wens van Adnane om op eigen staan te staan en verantwoordelijk te zijn voor een eerste elftal komt nu uit. Want de Wageningse club die met haar hoofdmacht uitkomt in de zondag eerste klasse heeft besloten een nieuw zaterdagteam op te gaan richten, wat in het komende nieuwe seizoen haar beslag moet gaan krijgen. Dit alles met het idee om de doorstroming vanuit de jeugd naar het vlaggenschip met zo’n tussenstap te bevorderen.
Moslin Adnane is daarvoor als oefenmeester aangetrokken om dat nobele streven in goede banen te gaan leiden. Waarbij het natuurlijk een voordeel is dat hij de club al meer dan goed kent en zijn sporen op het trainersvlak al aardig heeft verdiend. Onder zijn leiding zal dit nieuwe team beginnen in de vierde klasse.   

Al met al een mooie uitdaging voor Moslin Adnane waarbij wij hem op voorhand alle succes bij WAVV willen toewensen.