Nog een lintje voor een G.V.V.V.-er

26 april 2019

Het kan niet op vandaag, want ook in de gemeente Rhenen werden door burgervader Hans van der Pas vier lintjes uitgereikt. Een daarvan was voor Gerrit Verhaaf, uiteraard inwoner van die gemeente, maar ook nauw betrokken bij G.V.V.V.

Gerrit Verhaaf (48)
is al meer dan 22 jaar als vrijwilliger verbonden aan het Rode Kruis in Rhenen. Als inzetleider bij grootschalige evenementen in Rhenen (Rijnweek en diverse motorcrossen) toont hij zich altijd een geboren leider die te allen tijde, onder alle omstandigheden, de boel perfect onder controle heeft. Buiten de eigen evenementen in Rhenen is hij als chauffeur actief tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.
Het meest toonaangevende evenement wat hij als inzetleider in Rhenen heeft gecoördineerd was het Koninklijk bezoek aan Rhenen en Veenendaal tijdens Koninginnedag 2012. Zonder zijn inzet zou het Rode Kruis afdeling Rhenen nooit de positie hebben bereikt als hét aanspreekpunt voor het leveren van EHBO-ers.Sinds 2012 is Verhaaf steward bij de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging te Veenendaal. Tijdens de afgelopen seizoenen is het diverse malen voorgekomen dat door zijn medische inzicht en kennis, meerdere personen met klein tot groter letsel, op een juiste en correcte wijze zijn behandeld. Wanneer het kan altijd met een vriendelijk woord of een ontspannende grap waardoor de persoon in kwestie zich meteen op zijn gemak voelt. Door het behalen van een stewardcertificaat heeft hij zich zowel op medisch als ook op veiligheidsgebied bijna onmisbaar gemaakt voor G.V.V.V. Hij is aangewezen als medical steward. Gerrit Verhaaf is een enthousiasmerende, grappige en verbindende persoonlijkheid die op voortreffelijke wijze zijn kennis en kundigheid met passie weet over te brengen op bezoekers van het sportpark van G.V.V.V.

Dit is nog maar een deel van de aanbevelingen die Gerrit Verhaaf kreeg, dus dat de onderscheiding meer dan terecht is hoeft geen enkele twijfel te lijden.
Ook Gerrit willen we namens geheel G.V.V.V., maar natuurlijk speciaal namens de collegae van het stewardteam, van harte proficiat wensen met het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: Grebbekrant.nl  
Foto: Erwin Gerritsen