Opnieuw flink verlies voor Jong G.V.V.V. [Update]

20 november 2018

Trainer Kevin de Quay zal zich zijn debuut als interim-trainer van het beloftenteam ongetwijfeld anders hebben voorgesteld, maar toch leed zijn team een 4-0 nederlaag tegen Jong Bennekom.

In de eerste helft bracht Jong G.V.V.V. niets anders in dan lege briefjes, om maar even in Oranjetermen te blijven, en overheersten de gastheren op alle fronten. Het was aan een paar goede reddingen van goalie Joshua van den Berkt te danken dat de score beperkt bleef tot 2-0.
Na de thee ontstonden er, zeker in de beginfase, meerdere kansen op de aansluitingstreffer maar kon het net net niet worden gevonden.
Door de individuele klasse en snelheid in de ploeg van de jonge Bennekommers wisten die het leed voor G.V.V.V. nog iets erger te maken door nog eens tweemaal doeltreffend te zijn in deel twee.

Geen vat
Al heel spoedig in de wedstrijd bleek dat de jonge blauwen geen vat kregen op het snelle combinatiespel van de streekgenoten. Met speels gemak ontdeden de Bennekommers zich van hun tegenstanders, hetzij via korte driehoekjes op het middenveld gevolgd door steekpasses naar hun goed vrijlopende makkers in de voorhoede, of van achteruit met precies geplaatste lange ballen naar de vleugelspelers, die op hun beurt met goede voorzetten kwamen.
Het was dan ook geen wonder dat er binnen de kortste keren kansen ontstonden voor de gastheren om op voorsprong te komen. Joshua van den Berkt kon nog een paar maal ingrijpen, maar moest toch vissen op inzet van dichtbij, na een vlotte vleugelaanval.
Voor Jong Bennekom reden om op de ingeslagen voort te gaan en dat leverde opnieuw een aantal kansen en mogelijkheden, die niet konden worden verzilverd, door onnauwkeurigheid, tijdig ingrijpen van goalie Van den Berkt, of door een op het laatste moment ingezet blok van een van de G.V.V.V. verdedigers.

Achterstand vergroot
Na een dikke 25 minuten spelen kropen de bezoekers iets meer uit hun schulp en kwamen ze eindelijk eens een paar keer aan aanvallen toe. In de basis zagen die er goed uit, maar helaas was de nauwkeurige eindpass of voorzet een brug te ver. Vooral vleugelspeler Jaidy van Meegdenburg, en de af en toe mee opkomende back Bilal Hakam, bezondigden zich daaraan. En daarom kon spits Wout Blasman nauwelijks voor gevaar zorgen. Een kansje was er, maar dat schot van de blonde targetman ging ruim naast.
Maar met het opdringende G.V.V.V. werden de ruimtes voor de gastheren steeds groter en die buiten hun surplus aan snelheid, techniek en spelinzicht dan ook ten volle uit door nog voor de rust een tweede treffer te produceren, die aan schoonheid niets te wensen overliet.

Geen aansluitingstreffer
Met een omzetting in de rust, JO17 middenvelder Joey van de Steeg kwam in het veld voor centrale verdediger Joachim Loggers, en Bas de Roo zakte een linie terug, probeerde trainer De Quay het tij te gaan keren. En dat leek wonderwel te gaan lukken, want de bezoekers hadden nu veel meer greep op het middenveld en de samenwerking tussen Tom Mulder, Justin Spies – die dus afgelopen zaterdag zijn debuut maakte bij het vlaggenschip – en Van de Steeg zorgde voor diverse aanvallende impulsen. Dit leverde uitstekende kansen op voor Job Mboyo (2x), waarbij de doelman evenzovele malen de baas was, Bas de Roo met een geplaatst afstandsschot ook gekeerd, en Wout Blasman. Deze laatste had de aansluitingstreffer moeten maken, maar mikte van dichtbij een niet te missen kans toch naast.

Minder dominant
Toen niet lang daarna Bennekom via een mooie individuele actie de 3-0 maakte was het helemaal vechten tegen de bierkaai voor aanvoerder Blasman en consorten. Te prijzen viel dat ze niet de handdoek in de ring gooiden maar het toch bleven proberen. Dit leverde nog kansen op voor Job Mboyo, maar die treuzelde veel te lang om af te drukken, en ook Wout Blasman kon met kopbal de Bennekomse sluitpost niet verontrusten.
Hoewel de rood-witten niet meer zo dominant waren als in het eerste bedrijf bleef het toch oppassen voor de snelle en goed uitgevoerde tegenstoten. Opnieuw had Joshua van den Berkt er telkens goed het oog in en verdiende de doelman het predicaat ‘man of match’ aan G.V.V.V.-zijde. Helaas moest hij in de slotminuut nog een keer capituleren waardoor de eindstand op 4-0 kwam.

Op de nederlaag veel zeer weinig af te dingen, al had een eretreffer of nog eentje meer, de verhoudingen beter weergegeven. Voor Jong G.V.V.V. nu de uitdaging om op dinsdagavond 11 december wanneer de return gaat plaatsvinden sportieve revanche te nemen.

Jong Bennekom – Jong G.V.V.V. 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 10. Ismael Antonio 1-0, 38. Yassir Raghi 2-0, 53. Kay Schuppers 3-0, 89. Kay Schuppers 4-0.    

Opstelling Jong G.V.V.V. : Joshua van den Berkt, Bilal Hakam, Doriano Landman (74. Tom Ariesen), Joachim Loggers (46. Joey van de Steeg), Wail Kada, Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg (68. Brent van Ruler), Tom Mulder (85. Sem van den Hoek), Wout Blasman, Bas de Roo, Job Mboyo.
Olaf Weima (kwam als reserve doelman niet actie)