Piepjong Jong G.V.V.V. houdt slot op de deur [Update]

12 februari 2019

Met alleen doelman Joshua van den Berkt van de A-selectie, en de rest uitsluitend JO19- en JO17-spelers heeft de formatie van de trainers Dennis van Meegdenburg en Kevin de Quay de laatste wedstrijd in de beloftencompetitie uit bij Jong R.K.H.V.V. doelpuntloos afgesloten.

De defensie gaf dus niets weg, maar aan de andere kant slaagden de voorwaartsen er niet in om het vijandige doel te vinden. Na de eerdere forse nederlagen een alleszins meer dan eervolle afsluiting van de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland door dit piepjonge blauwe team.

Instelling
Van meet af aan was te zien dat dit zeer jeugdige team met een juiste instelling het veld in was gegaan, de wil om te winnen straalde er vanaf. En fouten die gemaakt werden losten ze probleemloos, en zonder te mopperen, voor elkaar op.
Omdat gastheer en tegenstander Jong R.K.H.V.V. in theorie nog niet was uitgeschakeld om een ronde verder te komen en zij een iets meer ervaren elftal hadden afgevaardigd ontspon zich een felle zeer gelijk opgaande strijd, die na ruim twintig minuten spelen Jong G.V.V.V. tweemaal kort achter elkaar een mogelijkheid opleverde om de score te openen. Maar helaas had Sander Keulen beide keren net niet het juiste neusje voor de goal.
Hoewel er in de defensie weinig werd weggegeven is foutloos spelen natuurlijk een utopie. Dus kregen ook de Huissenaren mogelijkheden, maar met een Joshua van den Berkt in vorm moet je van goeden huize komen om hem te passeren. De goalie bleef dan ook zonder noemenswaardige problemen op de been met een terechte dubbelblanke ruststand als gevolg.  
 

Bovenliggend
Doordat wisselspeler Luca Auteri op het laatste moment nog afviel had de staf naast goalie Olaf Weima slechts twee wisselspelers tot haar beschikking. Daarom volgde er na de pauze slechts een wissel. Bilal Tmim kwam Sander Keulen vervangen.

In dat tweede bedrijf liet Jong G.V.V.V. direct zien meer te willen en vol voor de winst te gaan. Dat  resulteerde gelijk in goede kansen voor Justin Spies en Brent van Ruler, die beide helaas de afwerking miste.
Jong G.V.V.V. bleef nu bijna continu de bovenliggende partij en speelde met veel inzet en druk en gaf verdedigend nauwelijks iets weg. De beloning voor het goede spel had een kwartier voor tijd moeten vallen toen Joey van de Steeg via een mooie individuele actie Jaidy van Meegdenburg een kans bood. Maar tot ontzetting van de schutter en z’n teammaatjes belandde het speeltuig op de paal en caramboleerde zo het veld weer in.  


Het was een prima wedstrijd om naar te kijken, die eigenlijk gezien het spelbeeld in de tweede helft winst had moeten opleveren. Dat lukte dus net niet, maar Jong G.V.V.V. toonde zich van haar beste kant en gezien de samenstelling zonder ‘ervaren krachten’ is dat een dik compliment waard.

Jong R.K.H.V.V. – Jong G.V.V.V. 0-0

Opstelling Jong G.V.V.V. : Joshua van den Berkt (70. Olaf Weima), Ruben Ravesloot, Tom Ariesen, Doriano Landman, Tom Mulder, Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg, Bas de Roo, Sander Keulen (46. Bilal Tmim), Joey van de Steeg, Brent van Ruler (70. Sander Keulen).

Tekst:  Jan van den Berg/Bas van Capelleveen

Jong De Bataven en Jong Bennekom hebben zich geplaatst voor de kruisfinales. Alleen zal het inhaalduel Jong R.K.H.V.V. – Jong Bennekom wat op 19 febr. zal plaatsvinden bepalen wie er als nummer 1 en 2 zal gaan eindigen.

Actuele stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong De Bataven

6

3

1

2

10

17

7

+10

Jong Bennekom

5

3

1

1

10

9

4

+5

Jong R.K.H.V.V.

5

1

2

2

5

6

11

-5

Jong G.V.V.V.

6

1

2

3

5

7

17

   -10