Schrijf je nu in voor de voetbalquiz!

4 april 2019

De inschrijvingen voor de tiende editie van de businessclub Vallei en Rijn / G.V.V.V. voetbalquiz zijn per heden geopend. De quiz wordt gehouden op vrijdag 17 mei 2019 en zal om ca. 20.00 uur starten in het clubhuis van G.V.V.V.

Een tweede lustrum alweer. Daar had de bedenker en grote animator van deze quiz, Ard van den Bovenkamp, en wij als webredactieteam die hem daarbij met raad en daad terzijde stonden, in onze stoutste verwachtingen niet van durven dromen toen we gezamenlijk in 2009 van start gingen.


Als we ons het goed herinneren deden aan die eerste editie ongeveer een ruime dertig teams mee, en gebruikten we het businesshome van Vallei & Rijn als ‘speelplaats’. Maar de mond tot mond reclame over de uitdagende voetbalquiz deed volop zijn werk en daarom verkasten we bij de tweede editie, toen het aantal deelnemende duo’s naar de vijftig liep, naar het clubhuis om iedereen een ruime zitplaats te kunnen bieden.
Sindsdien is dat aantal deelnemende teams altijd zo omstreeks de vijftig, of net daarboven, gebleven en daarmee behaalden we ook telkens een volle bak.
Daar hopen, en rekenen we eigenlijk wel weer een kleine beetje op, dat we die term ook voor de tweede lustrum editie van stal moeten halen.

 
Achter de schermen wordt ook altijd hard gewerkt, hier een deel van de vrijwillige juryleden.


De vele trouwe deelnemers weten ongetwijfeld nog dat ‘geestelijk vader’ Ard van den Bovenkamp in 2017, om hem moverende redenen, het dirigeerstokje van de voetbalquiz neerlegde. Daarom besloten wij als medeorganisatoren om dat jaar de quiz niet te laten doorgaan.
Ard had de vragen, want hij werkte ruim van tevoren daaraan, toen al wel geheel gereed en daarom besloten wij als webredactieteam zijn initiatief in 2018 voort te zetten met als uitgangspunt zijn laatste bijdrage, de 90 door hem bedachte vragen.
Na afloop daarvan beloofden wij dat er 100% zeker een tiende editie zou komen, die dus aanstaande is, en waarvoor vanaf nu kan worden ingeschreven.

Mede presentator, en nestor van het webredactieteam Bas van Capelleveen, vulde het hiaat dat Ard achterliet op en nam het bedenken van de vragen voor zijn rekening. Op de overige redactieleden, een aantal vrijwilligers, alsmede de begunstigers, de besturen van G.V.V.V. en businessclub Vallei & Rijn, werd niet tevergeefs een beroep gedaan, daarom staat niets deze feesteditie meer in de weg.


Een voorbeeld van de te winnen prijsjes.

We kunnen alvast verklappen dat veel voormalige facetten nu opnieuw de boventoon zullen voeren. Als eerste natuurlijk dat u zich uitsluitend per koppel van twee personen kunt inschrijven. Direct daarop gevolgd door, dat u en wij bij elkaar komen om er een zeer gezellige avond van te maken, met tussendoor en na afloop veel discussie over de hopelijk ook dit keer weer goed en gevarieerd in elkaar gestoken voetbalhersenkraker.
De te winnen prijzen voor de teamnummers 1 t/m 10 zijn zoals gebruikelijk zeer bescheiden. Bij ons geen dure elektronische gadgets of een reisje naar b.v. Real Madrid – Barcelona, nee gewoon weer voetballectuur/boeken, shirts, fan artikelen, voetballen, een flesje wijn, of een sixpack speciaal bier etc.
Ook aan de gastvrijheid zal het niet liggen, er wordt geen inschrijfgeld gevraagd, en ook nu wordt u weer met open armen ontvangen met een gratis kopje koffie en tussen de quizronden door een snackje.
De overige consumpties die gedurende de avond worden genuttigd zijn wel voor eigen rekening van de deelnemers.

Met een nieuwe quizmaster aan het roer en het feit dat het de tiende maal wordt, en dus een feesteditie is, worden er toch ook wat andere accenten gelegd v.w.b. de vragen.
Vragen per drie op onderwerp gerubriceerd komen zeker weer voor, maar er zullen nu ook een aantal losse kwesties worden ingebouwd. Open- en multiple choice vraagstukken zullen zich ook weer afwisselen, maar de eerste categorie zal wel het meeste voorkomen.
Op verzoek van diverse voormalige trouwe deelnemers zal er ook een klein deel van de opgaven over de Tweede Divisie en Topklasse gaan.
Daarnaast kunt u zich alvast voorbereiden op, wat de hippische sport met voetbal te maken heeft, zal er een beroep worden gedaan op uw beeldend vermogen en inzicht, en ook logisch denken zal worden getest.
Als laatste maken we openbaar dat het bij deze tiende editie, die tien extra vragen zal bevatten – dus 100 i.p.v. de voorheen gebruikelijke 90 - niet alleen gaat om triviale voetbalkennis, maar dat er ook (kleine) geluksfactor aan zal worden toegevoegd. Hoe we dat in het vat gaan gieten maken we deels bekend een week voor de aanvang, en de rest hoort op de avond zelf wel.

Cryptogramachtig en verrassend bovenstaande mededelingen zult u wellicht zeggen? Jazeker, dat is ook precies de bedoeling om uw nieuwsgierigheid te prikkelen en de uitdaging aan te gaan om in te schrijven.


Komen Brenda Dekker en haar Oom Bram op herhaling? En krijgt Brenda ondersteuning en/of opvolging? Links in beeld uw nieuwe 'kwelgeest'.

De vorige keer hadden we een primeur doordat Brenda Dekker als eerste, en toen ook enige vrouwelijke deelneemster, de uitdaging aandurfde in het mannenbolwerk. Brenda verdient navolging en/of ondersteuning in haar missie. Dus kom op dames/meiden neem de sportieve handschoen op en schrijf in!
Gemengd, zoals Brenda dat deed met haar oom Bram, is natuurlijk toegestaan.
Ook sponsors, bestuursleden en/of spelers en staf van ons vlaggenschip willen we wel eens aan de tand voelen over hun voetbalkennis. Loek Budding, Erwin Gerritsen, Niek Oosterlee, Jan Diepeveen, en kersvers penningmeester Robert de Vries, gaven al eens, of meer keer, het goede voorbeeld.

Toen we eind januari de datum van deze voetbalquiz bekend maakten via deze website, en de deelnemers die hun emailadres hadden achtergelaten bij de laatste editie persoonlijk op de hoogte brachten, kwam daar per omgaande al een reactie op van twee enthousiaste teams, die bij voorbaat al hun deelname wilden bevestigen.
Kortom Harold Verwoert & Jos Dekker en Harco Dekker & Evert van den Brink staan al als team 1 en 2 op de deelnemerslijst. Nummer 3 volgde begin deze week, want actief toernooicommissie lid van onze club Hans van Eijk en zijn maatje Geertjan Spanheim wilden bij voorbaat zeker zijn van een plek. En het kwartet werd volgemaakt door Menno Boogaard en Edwin Grutterink die wonder boven wonder het nog niet gepubliceerde digitale inschrijfformulier al wisten te vinden, lang leve Google zullen zij wellicht hebben gedacht. Wie zijn de volgende 51 koppels?
Want we hebben plaats voor maximaal 55 teams, dit is echt de uiterste limiet. Dus wacht niet te lang met inschrijven, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt, is van toepassing.

Inschrijven is uitsluitend mogelijk door hieronder op de link van het digitaal formulier te klikken, die in te vullen en te verzenden.


Wordt het opnieuw een volle bak?

We zullen nog even alles op een rijtje zetten.

Wie: Iedereen die van voetbal houdt en van gezelligheid in het bijzonder.
Restrictie: Opgeven als tweetal.
Wat: De 10de Businessclub Vallei en Rijn / G.V.V.V. Voetbalquiz
Waar: Clubhuis G.V.V.V. aan de Verlengde Sportlaan 2 te Veenendaal
Wanneer: Vrijdag 17 mei 2019 om 20.00 uur
Opgeven via: Digitaal inschrijfformulier
Uiterlijke inschrijfdatum: 10 mei 2019 (of als er 55 teams zijn ingeschreven)
Entree: Gratis
Misschien ten overvloede: Je hoeft geen lid te zijn van G.V.V.V. om mee te mogen doen.

 

Het webredactieteam van www.gvvv.nl
Foto’s: Dick Gijsbertsen.