Tweeluik voor de beloftenteam van G.V.V.V.

6 december 2018

De komende weken gaat de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland verder met speelronde 3 & 4. Voor Jong G.V.V.V. betekent dit, dat er in een tijdsbestek van drie weken, tweemaal tegen dezelfde tegenstander, t.w. Jong Bennekom, zal moeten worden aangetreden.

Het tweeluik start aanstaande dinsdagavond 20 november met de uitwedstrijd op sportpark De Eikelhof in Bennekom en wordt op 11 december afgesloten met de return op het eigen vertrouwde Panhuis. Beide duels hebben een aanvangstijd van 20.00 uur.

Zware klus
Op voorhand lijkt dit tweetal wedstrijden een tamelijk zware klus voor de jongemannen van de trainers Kevin de Quay (JO19-1), die als interim de om hem moverende redenen plotsklaps gestopte Jacko Stuivenberg opvolgt, en Dennis van Meegdenburg. Waarom?
Nu, Jong Bennekom heeft de afgelopen twee seizoenen bewezen over een uitstekend team te beschikken wat behoorlijk constante prestaties heeft geleverd. Want beide keren wonnen ze de poulefase redelijk overtuigend en gingen daarmee door naar de finale ronden.
In het seizoen ’16-’17 leverde dat zelfs de overall titel op door in de halve finale af te rekenen met Jong IJsselmeervogels en in de finale Jong Houten aan de zegekar te binden.
In het afgelopen seizoen was er, door de uitbreiding van deze competitie met een extra poule, nog een kruisfinale nodig om de finaleronde te bereiken. Maar ook dat was voor de poulewinnaar geen enkele belemmering om opnieuw mee te strijden om de prijzen, want Jong Hoogland kon te weinig tegenstand bieden omdat te voorkomen.
Door winst op Jong DVS ‘33 werd wederom de finale bereikt, alleen daarin lukte het de talentvolle Bennekommers niet om de titel te prolongeren, Jong IJsselmeervogels won op 8 mei jl. met 2-5.
Dit alles geeft wel aan dat onze aanstaande gastheren absoluut geen eendagsvlieg zijn.

Jong Bennekom heeft nu door omstandigheden pas een wedstrijd gespeeld, het uitduel tegen Jong R.K.H.V.V. is verzet naar 19 febr., maar ze hebben toch alweer de koppositie te pakken, door een 1-0 winst tegen Jong De Bataven.

Niet onoverwinnelijk
En precies tegen die tegenstander kreeg Jong G.V.V.V. onlangs flink de kous op de kop, na met een overtuigende 5-0 winst op Jong R.K.H.V.V. te zijn gestart aan deze editie van de beloftencompetitie. In Gendt moest het toen piepjonge Jong G.V.V.V. met 5-1 haar meerdere erkennen in Jong De Bataven.
Maar uiteraard mag een tegenslag geen enkele reden zijn om dan nu maar gelijk de handdoek in de ring te gooien. Nee, onze jonge blauwen zullen zich maar vast moeten klampen aan het feit dat Jong Bennekom zeker niet onoverwinnelijk is. Want vorig seizoen toen het erop aankwam in de laatste wedstrijd om zich te plaatsen voor de kruisfinale, werden onze gastheren op eigen terrein met 2-4 aan de zegekar gebonden, waarmee de tweede plaats in de poule, en dus verder gaan werd veiliggesteld.
Eerlijkheidshalve moeten daar dan nog wel aan toevoegen dat onze regiogenoten in de daaraan voorafgaande twee seizoenen, toen de beide teams ook deel uit maakten van dezelfde poule, beide keren thuis met respectievelijk 3-0 en 3-1 wel de sterksten waren.

Als we goed zijn geïnformeerd is coach Dennis van Meegdenburg bij de uitwedstrijd vanwege zijn trainerscursus niet aanwezig, in de voor hem in het verleden zeer vertrouwde omgeving, want hij kwam maar liefst 16 seizoenen uit voor de hoofdmacht van Bennekom. Maar bij de thuiswedstrijd op 11 december zou de voormalig topspits, ook weer in het kader van zijn trainersopleiding, mogelijk wel de regie kunnen voeren.
Dus mochten ‘onze jonkies’ toch onverhoopt negatief afsluiten op sportpark De Eikelhof, dan bestaat er dus drie weken later alweer een kans op sportieve revanche in eigen huis onder leiding van een trainer die voetbalcultuur van Bennekom als zijn broekzak kent.           

Actuele stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong Bennekom

2

2

0

0

6

5

0

+5

Jong De Bataven

3

2

0

1

6

8

3

+5

Jong G.V.V.V.

3

1

0

2

3

6

9

-3

Jong R.K.H.V.V.

2

0

0

2

0

1

8

-7