Uitstekende start Stuivenberg boys [Update]

9 oktober 2018

De nieuwbakken trainer van Jong G.V.V.V. Jacko Stuivenberg kende samen met zijn jonge pupillen een mooie ouverture van de Acerbis Beloften Competitie Midden Nederland. Een klinkende 5-0 overwinning tegen Jong R.K.H.V.V. was vanavond daarvan het bewijs. Een valse hattrick van Wout Blasman, de goal van aanvoerder Robin Segers, en een treffer van JO19 middenvelder Justin Spies stonden aan de basis daarvan, terwijl goalie Joshua van den Berkt tussentijds met enkele uitstekende ingrepen de nul hield.

Zenuwen
Zoals in de vooruitblik op deze openingswedstrijd al verondersteld, had coach Stuivenberg een mooie mix gemaakt van zijn 15-koppige selectie. Zeven spelers uit de A/B-selectie, zes uit de JO19 en twee jonkies vertegenwoordigden de JO17. Met Joshua van den Berkt, Laurens van der Voort, Robin Segers en Wout Blasman van de A-selectie in de as van het veld zou er een stevige basis moeten staan.
Maar zo gaf Stuivenberg na afloop ruiterlijk toe, de diverse andere jongelingen kenden toch vooraf best wat wedstrijdstress en dat vertaalde zich naar tien zeer onrustige eerste wedstrijdminuten, waarin onze gasten uit Huissen bovenliggend waren en drie aardige kansen om zeep hielpen. Daarbij toonde doelman Van den Berkt zijn intrinsieke klasse door een gelikt lobje over te tikken en bij een 1 op 1 situatie als winnaar tevoorschijn te komen.

Voorsprong
Maar toen de zenuwen eenmaal waren weggespeeld en er rust in het spel kwam kantelde de wedstrijd bijna volledig in Veenendaals voordeel. Eerst stuitte Job Mboyo na een snelle en effectieve ingooi van Wout Blasman op de Huissense goalie, en niet veel later kwam de blonde spits een fractie te laat op een fraaie dieptepass van Van der Voort. Ook Robin Segers, die in zijn taak als aanvoerder soms ietwat te veel hooi op vork nam, maar daar tegenover ook enkele briljante momenten had, was tweemaal dichtbij de openingstreffer. Vrij gespeeld in het vijfmetergebied was zijn inzet niet hard genoeg en bracht de doelman redding, en even daarna had hij de pech dat een technisch mooi uitgevoerde lob een paar centimeter aan de verkeerde kant van de paal voorbij ging.
Tussendoor was ondertussen al wel het scorebord naar 1-0 versprongen. Dat gebeurde toen Justin Spies een meter of vijftien over de middellijn na een solo werd gevloerd. Robert van ’t Foort zette zich achter de vrije trap en slingerde de bal het zestienmetergebied in waar een zeer subtiele met het hoofd geaaide kopbal van Blasman onhoudbaar in het net plofte.

Echte keeper
Was het dan uitsluitend G.V.V.V. wat de klok sloeg? Nee, waar mogelijk kropen de gasten zeker uit hun schulp, wel vaak het gevolg van slordig balverlies van de thuisploeg. Vooral Bas de Roo, Justin Spies en Robin Segers namen soms teveel tijd voor de voortzetting en/of passten verkeerd en  verloren daardoor dan het speeltuig aan een kort dekkende tegenstrever of speelden die pardoes in de voeten. Uit zo’n foute inspeelpass van De Roo kreeg R.K.H.V.V. de grootste kans op de gelijkmaker. Maar opnieuw toonde Joshua van den Berkt zijn klasse en redde bekwaam oog in oog met de vijandelijke aanvaller. Ook in het tweede bedrijf ontstonden door balverlies enkele van die gevaarlijk situaties, maar opnieuw capituleerde de sluitpost niet, of stond het vizier niet op scherp van aanvallers van de gasten.
Dat alles bracht coach Stuivenberg na afloop tot de uitspraak:
 “Ja er staat bij ons een echte keeper in het doel, die qua postuur al indruk maakt, niet alleen een enkele keren de reddende engel was, maar ook coachend zijn werk meer dan voortreffelijk heeft gedaan.”       

Over en uit
Daar was inderdaad geen woord aan gelogen, maar ook de meest ervaren man in zijn selectie Laurens van der Voort verdiende de complimenten. Want als centrale verdediger dichtte hij menig gaatje en ook in de opbouw naar de uitbreiding van de score toe stond hij vaak aan de basis.
Het duurde nog wel kwartiertje voordat de Veense blauwen het voor de rust al gecreëerde overwicht na de thee tot uitdrukking brachten. Een snelle uitbraak over de linkerzijde werd door de maker van de openingstreffer panklaar gelegd voor zijn aanvoerder. Met een zeer bekeken schot vanaf de rand van ‘the box’ liet Segers de Huissense doelman voor de tweede keer vissen. Even daarvoor had Blasman al zijn tweede goal op de schoen gehad, door een lange uittrap van Van den Berkt knap te controleren, tussen twee man in vrij te draaien en direct zijn slof tegen de bal te zetten. Maar hier liet de vijandige sluitpost zien ook over de nodige reflexen te beschikken en kon de bal zelfs klemvast pakken.
Toch kwam de tweede goal van de spits er toch nadat een lang uitgesponnen aanval hem in een op het oog moeilijke hoek bracht. Maar zoals een echte goaltjesdief betaamt, die vaak scoren uit alle hoeken en gaten, was dit ook geen probleem voor Wout Blasman en schoot hij zijn ploeg op 3-0, waarmee het eigenlijk ook al over en uit was met de wedstrijd.

Positieve spelopvatting
Het pleit voor de spelopvatting van beide teams dat er daarna ook nog best wat te genieten viel. Jong R.K.H.V.V. groef zich niet in om de schade te beperken, maar bleef uit alle macht proberen om de ere- en aansluitingstreffer te maken, die alleen al door de positief ingestelde houding zeker verdiend zou zijn geweest. Maar zoals al omschreven troffen ze Van den Berkt op hun weg of waren de schoten veel te onnauwkeurig.
Bij onze jonkies lukte het wel om de score een nog mooier aanzien te geven. Een prima onderschepping van Hamza el Hammouchi gaf de middenvelder vrij baan richting vijandelijk doel. Maar totaal niet zelfzuchtig legde Hammouchi af op de er nog beter voorstaande Wout Blasman, die niet faalde en daarmee z’n valse hattrick vervolmaakte. Het slotakkoord was voor Justin Spies, die even voor de uiteindelijke 5-0 na een mooi een tweetje met Robin Segers, al had binnengekopt uit een vrije trap van dezelfde speler. Maar dat feestje ging niet door want de prima leidende referee Nicolas Henon had buitenspel geconstateerd.

Al met al dus een mooi begin voor onze jonge talenten die in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Jong De Bataven op 30 oktober aanstaande zich koploper mogen noemen in deze poule Zuid. Want de andere wedstrijd in de poule tussen Jong Bennekom en Jong De Bataven werd uitgesteld.    

Jong G.V.V.V. – Jong R.K.H.V.V. 5-0 (1-0)

Scoreverloop: 27. Wout Blasman 1-0, 59. Robin Segers 2-0, 74. Wout Blasman 3-0, 81. Wout Blasman 4-0, 86. Justin Spies 5-0.

Opstelling Jong G.V.V.V. : Joshua van den Berkt, Doriano Landman, Bas de Roo (77. Wail Kada), Laurens van der Voort, Robert van ’t Foort, Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg (72. Robin Ligua), Hamza el Hammouchi, Wout Blasman, Robin Segers (©), Job Mboyo (81. Tom Mulder).
Olaf Weima was reserve doelman en kwam niet in actie.

Scheidsrechter: Nicolas Henon
Toeschouwers: 75