USV Hercules en Bennekom finalisten beloftencompetitie

23 april 2019

Half februari werd Jong G.V.V.V. in de poulefase van de regio Zuid al uitgeschakeld voor een vervolg in de Acerbis Beloften Competitie Midden Nederland. Voor de eerste keer in het achtjarig bestaan lukte het onze talenten niet om door te dringen tot de finales.

Wie dat wel deden in deze regio waren poulewinnaar Jong Bennekom en runner-up Jong De Bataven. In de regio West gingen deze ereplaatsen naar Jong IJsselmeervogels en SV Huizen. Oost leverde Jong VVOG en Jong DVS ’33 af als kruisfinalisten. En het achttal werd gecompleteerd door de nummer een en twee uit de regio Midden, respectievelijk USV Hercules en V.V. De Meern.

Half maart werden deze kruisfinales gespeeld volgens het vooraf in het reglement bepaalde schema. Dit leverde de onderstaande wedstrijden en uitslagen op.

Jong IJsselmeervogels

-

Jong VVOG

4-1

Jong DVS ‘33

-

Jong SV Huizen

2-0

Jong USV Hercules

-

Jong De Bataven

5-1

Jong Bennekom

-

Jong V.V. De Meern

3-0

 
Opvallend hierbij is dat alle elftallen die het thuisvoordeel hadden dit ook volledig uitbuitte en met de winst aan de haal gingen, waarmee de halve finales werden bereikt. Anderzijds ook weer niet zo vreemd omdat Jong DVS ’33, Jong Bennekom en Jong IJsselmeervogels de drie winnaars waren van de laatste vier edities van deze competitie. Jong USV Hercules liet als debutant overtuigend haar gezicht zien met de grootste overwinning.    

In de ene halve finale speelde Jong IJsselmeervogels thuis tegen Jong USV Hercules, en moest met 2-3 haar meerdere erkennen in de jonge Domstedelingen. Een uitermate knappe prestatie van nieuwkomer Hercules die volgens vriend en vijand ook nog eens dik verdiend was. Daardoor konden de Jonge ‘Vogels’ niet op herhaling, want vorig seizoen versloegen zij Jong Bennekom in de finale.
Jong Bennekom, winnaar van deze competitie in ’16-’17, en dus vorig jaar opnieuw finalist, liet zich in de andere halve finale in Ermelo door DVS ’33 niet de kaas van het brood eten. In een zeer doelpuntrijk voetbalfestijn trokken onze jonge streekgenoten met 4-6 aan het langste eind. En ook op die winst viel niets af te dingen zo lieten de correspondenten weten.
 
Daarmee toonden de jonge Eikelhof bewoners zich gezien de geschiedenis in de laatste drie seizoenen een bijzonder consistente ploeg die de successen aaneenreeg.
Voor de finale moet Jong Bennekom op 7 mei aanstaande op bezoek in Utrecht, waar USV Hercules haar domicilie heeft. Dit werd bepaald door loting, die werd verricht door de grote regelateur van deze competitie Loek Budding.
Die finale op 7 mei, op sportpark Voordorp te Utrecht, begint om 20.00 uur. 


 

Door Burns Deinum, algemeen directeur van SD Sportswear en de leverancier van Acerbis voetbalkleding/materialen tevens de naamgever en sponsor van deze beloftencompetitie, zal direct na afloop van die finale de hoofdprijs aan de aanvoerder van het winnende team worden overhandigd.
Een hoofdprijs die er niet om liegt, wat het is een cheque ter waarde van Є 1000,- die kan worden besteed bij de aanschaf van voetbalkleding en/of materialen.  
Maar daarnaast ontvangt het winnende team en haar staf/begeleiding ook de traditionele VIP-behandeling bij een nader te bepalen thuiswedstrijd van FC Utrecht in het nieuwe seizoen. Want deze BVO is ooit de initiatiefnemer geweest van deze competitie en wil op die manier nog steeds haar niet geringe bijdrage leveren.

Jong Bennekom zou op herhaling kunnen gaan, want ook in ’16-‘17 waren zij winnaar. Dat zou dan tevens een primeur zijn, want nog nooit slaagde een deelnemend team erin om deze beloftencompetitie tweemaal te winnen. Of gaat het verrassend goed presterende Jong USV Hercules, zij verloren nog geen enkele wedstrijd, daar een stokje voor steken?

Die finale op 7 mei op sportpark Voordorp begint om 20.00 uur en is geheel gratis te bezoeken. Dus een ieder die belangstelling heeft voor het regiotalentenvoetbal wordt van harte uitgenodigd om de finale bij te wonen.

Eerdere winnaars:

’11-‘12

’12-‘13

’13-‘14

’14-‘15

’15-‘16

’16-‘17

’17-‘18

’18-‘19

A.R.C.

De Meern

G.V.V.V.

DVS ‘33

Elinkwijk

Bennekom

IJsselmeervogels

?????????