Voetbalquizdeelnemers opgelet: ‘We gaan bijna beginnen!!’

10 mei 2019

Nog een week te gaan en dan is het zover, want op vrijdagavond 17 mei aanstaande, gaat om 20.00 uur de tiende, en daarom extra feestelijke editie, van de Businessclub Vallei en Rijn/G.V.V.V. voetbalquiz van start.
Stress, nervositeit, spanning enz. is daarvoor absoluut niet nodig, want het is tenslotte geen eindexamen middelbare school, waar momenteel heel veel jongeren aan bezig zijn. Of het al dan niet slagen voor een master, vakdiploma of rijbewijs.


Nee, het onderwerp is de belangrijkste bijzaak in het leven, voetbal. Althans we gaan er vanuit dat de 54 deelnemende duo’s zich om die reden hebben opgegeven en daarom daarover aan de tand willen worden gevoeld.

Twee stoeltjes minder
Wij als organisatie, het webredactieteam van G.V.V.V., hebben lang de hoop gehouden dat alle beschikbare 55 teamplaatsen bezet zouden worden. Maar waar het bij het begin van de inschrijving als een spoortrein liep met de zeer vlotte opgave van de diverse duo’s, zo stroperig was het slot. Uiteindelijk blijft die laatste beschikbare plaats dus onbezet.
Niks om over treuren uiteraard, we zijn weer uitermate blij dat 108 mannen, waarvan de meesten al meerdere jaren ervaring hebben opgedaan, maar ook diverse nieuwkomers, de uitdaging van deze voetbalhersenkraker (opnieuw) durven aan te gaan. 

Om het moment van schrijven hebben we prijzen ter beschikking voor de eerste 11 koppels, die door ons zijn aangekocht met de financiële bijdragen van de Businessclub Vallei en Rijn en het bestuur van G.V.V.V. Dat aantal zou wat op kunnen lopen doordat er nog een paar gesponsorde bijkomen, maar daar is een van onze redactieleden nog mee aan de slag.
Maar jullie hebben al eerder kunnen zien, en zien hieronder opnieuw, dat deze sowieso zeer bescheiden zijn. De getoonde prijzen zullen nog worden aangevuld met een viertal artikelen uit de fanshop van onze club.
Het gaat ons als organisatie voornamelijk, en hopelijk geldt dat ook voor jullie allemaal, om een zeer plezante voetbalavond.
En wil je toch in de prijzen vallen? We hebben ook vier poedelprijsjes ter beschikking voor de twee laagst eindigende duo’s, maar het zal ongetwijfeld ieders eer te na zijn om die te winnen lijkt ons.Mooie mix
Zoals al eerder gemeld krijgen jullie vanwege de tiende editie 10 extra vragen voor de kiezen, en komt het totaal daarom uit op 100 voetbalproblemen. Die in drie ronden, waarvan de eerste er  vierendertig heeft, en de andere twee drieëndertig, moeten worden beantwoord. Er zijn ook opgaven bij die per drie (of soms ook meer) zijn gerubriceerd, maar ook zogenaamde varia vragen, waarbij er achter elkaar geheel verschillende onderwerpen aan de orde komen.
Nog iets specifieker, deze quiz bestaat uit 32 meerkeuze vragen en de overige 68 zijn zogenaamde open vragen, waarin dus het gokelement ontbreekt en het op echte kennis aankomt. Want bij de meerkeuze vraagstukken is er dus altijd 25% kans om deze goed te beantwoorden. Ook zitten daar enkele kwesties bij waarbij dat percentage zelfs oploopt naar 50% omdat het dan gaat om echt nieuws of nepnieuws, een heikel onderwerp in deze huidige moderne tijden.
Zoals de laatste jaren gebruikelijk verschijnen alle vragen uitsluitend op het grote projectorscherm en worden ze ook voorgelezen.

Voor de meesten van jullie een zeer geruststellende gedachte waarschijnlijk, maar voor een enkeling jammer, er zitten dit keer geen vragen over clublogo’s bij, die in het verleden vaak een struikelblok waren. Wel zijn er voor de visueel ingestelde quizzer ’s een aantal fotovragen. En ook de puzzelaars en letterfreaks komen absoluut aan hun trekken.
Kortom we hebben er al met al hopelijk weer een mooie mix van vragen van gemaakt, die de ene keer een makkie zal zijn, en waarbij de andere keer de hersenpan gekraakt zal moeten worden.

Categorieën 
Voor één team zit er bij dit vragenspel absoluut een weggevertje bij, dat kunnen we al vast wel verklappen.
We hadden al eerder, voor wat het waard is, verteld dat er op verzoek van trouwe deelnemers ook Tweede Divisie en Topklasse vragen zouden worden ingebouwd, nu dat zijn er exact 10 geworden. Daarnaast kon u zich alvast voorbereiden op, wat de hippische sport met voetbal te maken heeft, en zal er een beroep worden gedaan op uw beeldend vermogen en inzicht. Tevens zal ook logisch denken worden getest.
Vijf categorieën zullen we hierbij onthullen te weten:
Goalgetters, Oude doos, Broederliefde, Feyenoord, en Rugnummers. 
Dus cracks en kanjers sla de studieboeken maar open!

Info
Vanaf 19.20 uur is het clubhuis van G.V.V.V. open voor de inloop en ontvangst met een gratis kopje koffie. We rekenen erop dat ieder koppel op tijd aanwezig is, zodat we exact om 20.00 uur kunnen beginnen met de opening van de quiz. Dat is zeker nodig, vanwege de 10 extra vragen en ook omdat we, zoals eerder al gecommuniceerd, nog een verrassing c.q. bonus element gaan uitvoeren, vanwege het tweede lustrum. Voor dat extraatje zullen de tien teams die de vorige keer het hoogste zijn geëindigd, en die nu opnieuw aanwezig zijn, een handeling moeten verrichten, dus die kunnen zich alvast voorbereiden.
Maar ook omdat uw nieuwe vragenbedenker wat langer van stof is, en een beetje de ‘leraar’ is gaan uithangen v.w.b. het stellen van de vragen, hebben we de tijd hard nodig. Want de inschatting is dat de laatste ronde zo tegen 22.40/45 uur is afgelopen en dan moet de jury ook nog aan de slag om alles na te kijken.

De overige drankjes die jullie vooraf, tussendoor of na afloop willen nuttigen zijn voor eigen rekening. Wel zullen tussendoor wat gratis snackjes worden geserveerd.
Wellicht overbodig om te vermelden, omdat we nog nooit problemen daarmee hebben ondervonden, maar gebruik van telefoon of tablet is tijdens de drie quizronden verboden.
We rekenen dan ook opnieuw op jullie sportieve medewerking en onderlinge sociale controle, want we gaan geen politieagentje spelen.

Wij hopen het uiteraard niet, maar mocht er door onvoorziene omstandigheden toch een kink in de kabel komen, waarom een team niet kan verschijnen laat dit dan z.s.m. even weten ons aan. Dat kan worden gedaan via dit emailadres: bvcapelleveen51@gmail.com
Ook als er nog vragen zijn, of info nodig is, kunnen jullie je wenden tot dat mailadres.

Niet vergeten a.u.b.
Hieronder de definitieve deelnemerslijst. We vragen alvast om jullie teamnummer in het geheugen te griften, want dat is makkelijker voor onze juryleden die hoeven dan niet zo te zoeken op de deelnemerslijst bij het verwerken van de antwoordformulieren. Dat nummer moet samen met de namen van de deelnemers op de antwoordformulieren worden ingevuld.
Mochten jullie het toch vergeten zijn, bij binnenkomst zullen we nog een lijst neerleggen of ophangen met daarop de teamnummers.
Voor klembordjes waarop de antwoordformulieren kunnen worden ingevuld wordt gezorgd en Hans van Eijk van BergEijk Media Solutions zorgt weer voor het benodigde schrijfgerei, maar zelf een pen, stift of potlood meenemen is zeker zo handig.
 

Game on
Niets lijkt ons nu nog in de weg staan om aanstaande vrijdagavond om circa 20.00 uur ‘game on’ te roepen en op weg te gaan naar boeiende, spannende, sportieve maar bovenal uiterst gezellige tiende editie van deze ondertussen traditionele Businessclub Vallei en Rijn/G.V.V.V. voetbalquiz.

Heb je je deze keer niet opgegeven en/of ook nog nooit meegespeeld, maar ben je toch nieuwsgierig hoe het verloop is van zo’n voetbalquiz, dan ben je ook van harte welkom als toeschouwer. Dat geldt uiteraard voor iedere belangstellende, indien er maar niet wordt voorgezegd.

Namens het webredactieteam van gvvv.nl zeggen we tot ziens op vrijdag aanstaande, en wensen wij alle 54 duo’s op voorhand heel veel succes toe.

1.

Harold Verwoert en Jos Dekker

2.

Harco Dekker en Evert van den Brink

3.

Hans van Eijk en Geertjan Spanheim

4.

Menno Boogaard en Edwin Grutterink

5.

Wim van Setten en Michael van der Poel

6.

Ino Diepeveen en Edwin van Appeldoorn

7.

Evert Davelaar en Marc Prins

8.

Simon Scholten en Patrick Jägers

9.

Erik Roseboom en Evert van Manen

10.

Rian Rosendaal en Ferry Hakstege

11.

Daniël van Capelleveen en Jeroen Wolff

12.

Loek Budding en Gert van de Haar

13.

Erwin Gerritsen en Theo Leushuis

14.

Elmar Obbink en Bart Rekker

15.

Fred Roseboom en Rinie van de Lustgraaf

16.

Harrie Dekker en Rien van Nieuwamerongen

17.

Robbert en Jermo van der Laan

18.

Gijsbert en Bart Juffer

19.

Bert en Albert van de Loosdrecht

20.

Kees van Gent en Mark van Rijswijk

21.

Coen Budding en Erik Rijksen

22.

Ronny Hardeman en René van de Craats

23.

Arie en Marco de Jager

24.

Jeroen Hendriks en Gerben van Schoonhoven

25.

Steven van Santen en Marcel Heuts

26.

Mark van den Berg en Kevin de Quay

27.

Michel Abbink en Carlos Starink

28.

Wilfried en Koen Bruijnzeels (afgemeld)

29.

Evert en Thom van Manen (afgemeld)

30.

Erik van Stokkum en Michiel Pater

31.

Niek Oosterlee en Jan Diepeveen

32.

Nico van Hoeflaken en Peter ter Beek

33.

Jaco Koster en Benno Vincent

34.

Martijn Verhaaf en Danny Stark

35.

Tijmen van Capelleveen en Rob de Haan

36.

Leon Leeferink en Robert Schreur

37.

Henk en Wout van Capelleveen

38.

Barry van de Lagemaat en Robert de Vries

39.

Jan-Albert van Laar en Evert van Rhee

40.

Bram Dekker en Niek van Dijk

41.

Peter van den Brandhof en Martijn van Capelleveen (afgemeld)

42.

Marc van der Pijl en Alex van Maastrigt

43.

Wim en Karel Vos

44.

Omar Drost en Gerben Kwint

45.

Rob de Boer en Patrick van Spanje (afgemeld)

46.

Nick Geerts en Gerwin van Laar (afgemeld)

47.

Eddy en Wilfred Maasen

48.

Danny Wegh en Leon Zaaijer

49.

Arie Willemsen en Dick van de Steeg (afgemeld)

50.

Robin van den Berg en Jesper Gerritsen

51.

Jeroen Verhaaf en Edwin Radstaat

52.

Matthijs Muller en Simon Brouwer

53.

William en Tom Bouman

54.

Christiaan van Capelleveen en Wim van Wijk