Vooruitblik Jong G.V.V.V. – Jong De Bataven

27 januari 2019

Aanstaande dinsdagavond 29 januari zal de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland, in dit bijna een maand oude jaar 2019, worden voortgezet. Dit was een week geleden al gepland, maar de weergoden en tevens personele problemen bij onze jonge talenten gooiden roet in het voetbaleten.

Voor Jong G.V.V.V. betekent dit dat speelronde 5 aanstaande is, waarin als opponent Jong De Bataven uit Gendt het sportpark Panhuis met een bezoek komt vereren.
De jongemannen die onder leiding staan van de trainers Dennis van Meegdenburg en Kevin de Quay verkeren in een zeer lastig parket.
Tenminste als je er vanuit gaat dat deze lichting hetzelfde zou moeten kunnen presteren als dat Jong G.V.V.V. in de voorgaande zeven edities van deze beloftencompetitie heeft gedaan.  

Want toen deze competitie in seizoen ’11-’12 haar beslag kreeg, op initiatief van FC Utrecht, en de eerste drie seizoenen uit slechts een enkele poule bestond, eindigden onze jongelingen bovenin de ranglijst. Sterker nog, in jaargang ’13-’14 waren ze zelfs het beste jongetje van de klas, en gingen er met de prijzen vandoor.

Daarna toen de deelname werd uitgebreid en er in meerdere poules werd gespeeld was het zaak om eerste of tweede te worden om zodoende de kruisfinale te kunnen spelen. En dat lukte Jong G.V.V.V. in de afgelopen vier seizoenen altijd. Helaas wel zonder verder gevolg want telkens werd men daarin uitgeschakeld, maar er was wel een extra speelronde veilig gesteld.

 

Om dat kunstje nu te kunnen herhalen lijkt op voorhand een zeer zware bevalling te worden, gezien de onderstaande stand in de poule. Want Jong De Bataven, meest urgente en directe concurrent om de tweede plaats waar Jong G.V.V.V. zich op zal moeten richten, heeft niet alleen drie punten voorsprong maar ook nog eens een veel beter doelsaldo. Dat is mede veroorzaakt door de 5-1 thuiswinst die de Gendtenaren eind oktober vorig jaar boekten op ons talententeam. De hoogte van die uitslag op een toen piepjong Jong G.V.V.V. was weliswaar ietwat geflatteerd, maar op de winst van onze gasten was helemaal niets af te dingen.

Kortom er wacht Jong G.V.V.V. een ultieme uitdaging om sportieve revanche te nemen. Dat kan enkel en alleen via winst om daarmee de strijd om een plaats in de kruisfinales nog ietwat levend te houden, met op 12 febr. aanstaande de uitwedstrijd tegen Jong R.K.H.V.V. als laatste poulewedstrijd nog in het verschiet.

Jong G.V.V.V. – Jong De Bataven begint komende dinsdagavond 29 januari om 20.00 uur op het hoofdveld van sportpark Panhuis en zal onder leiding staan van scheidsrechter Nicolas Henon, die zal worden geassisteerd door Björn van Vliet en Wessel van der Meer.
 

Actuele stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong Bennekom

3

2

1

0

7

6

1

+5

Jong De Bataven

4

2

1

1

7

10

5

+5

Jong G.V.V.V.

4

1

1

2

4

7

10

-3

Jong R.K.H.V.V.

3

0

1

2

1

3

10

-7