Vooruitblik Jong R.K.H.V.V. – Jong G.V.V.V.

11 februari 2019

Voor Jong G.V.V.V. wacht morgenavond het laatste optreden in de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland editie ’18-’19. Op sportpark De Blauwenburcht in Huissen zijn de talenten van zondag hoofdklasser R.K.H.V.V. gastheer.

Voor de jongemannen van de trainers Dennis van Meegdenburg en Kevin de Quay een zogenaamde wedstrijd om des keizers baard, want door de voorgaande (magere) resultaten behaald in deze competitie, is er geen mogelijkheid om door te gaan naar de kruisfinales, zoals dat voorheen wel altijd lukte.

Dit seizoen zat het op de openingswedstrijd na, 5-0 thuiswinst op de komende tegenstander, er eigenlijk geen moment in om ook maar enigszins aanspraak te maken op het behalen van de volgende ronde. Alleen in een andere thuiswedstrijd, die tegen Jong Bennekom, kon met de nodige pijn en moeite een puntje uit vuur worden gesleept, de rest ging allemaal verloren. En zoals het doelsaldo al uitwijst, ook nog eens met flinke grote cijfers (0-7, 5-1 en 4-0).

Precies daar wrong de schoen. Jong De Bataven (2x) en Jong Bennekom hadden in die drie wedstrijden zeker een surplus aan kwaliteit en aan de winst viel ook niet zo heel veel te tornen. Maar omdat het Jong G.V.V.V. niet lukte om de kansen, die men zeker wel kreeg, te verzilveren liep ook de mentale weerbaarheid een flinke deuk op, gingen de koppies hangen en kregen de opponenten vrij baan om de score naar een nog hoger plan te tillen.  

Voor Jong G.V.V.V. blijft dus in deze laatste wedstrijd over om lering te trekken uit haar eerdere fouten en daarnaast haar sportieve plicht zo goed en zo kwaad als het kan te gaan vervullen, door Jong R.K.H.V.V. het vuur na aan de schenen te gaan leggen. Maar ook om voor zichzelf dit seizoen met een beetje goed gevoel vaarwel te kunnen zeggen.


Actuele stand poule regio zuid:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong De Bataven

5

3

1

1

10

17

5

+12

Jong Bennekom

4

2

1

1

7

7

4

+3

Jong R.K.H.V.V.

4

1

1

2

4

6

11

-5

Jong G.V.V.V.

5

1

1

3

4

7

17

-10