Webredactieteam heeft aanwas gekregen

30 augustus 2018

Begin juli namen wij als webredactie noodgedwongen afscheid van duizendpoot Jeroen van Barneveld, die zijn dagelijks brood wil gaan verdienen in de journalistiek en daarvoor logischerwijs zijn handen vrij wilde hebben.

Jeroen nam geheel in stijl afscheid van zijn vrijwilligerswerk voor onze club door als allerlaatste klus het G.V.V.V. Magazine Seizoen 2018-2019 als redacteur voor zijn rekening te nemen. En samen met Youri van Doorn heeft Van Barneveld ervoor gezorgd dat die presentatie van G.V.V.V., naar de leden, donateurs, sponsors en buitenwereld toe, er een was om door een ringetje te halen.
Het resultaat van de vele uren werk hebben de meesten van u ondertussen in de brievenbus gevonden, en hopelijk bent u het met ons eens:
Deze beide jongemannen verdienen daarvoor een heel groot compliment want het nieuwe G.V.V.V. Magazine zag er niet alleen schitterend uit, ook inhoudelijk was het een feest om alle bijdragen te lezen.  

Twee man
Na het artikel over het vertrek van Jeroen van Barneveld deden wij als redactieteam ook gelijk een oproep om het ontstane hiaat op te vullen. Gelukkig hadden we na één dag al een spontane reactie, maar helaas bleef het daar ook bij. Daarnaast kwam er nog wel een tip via een appbericht binnen, maar de beide namen die daarin werden genoemd, waren ook toevallig dezelfde als degene die al had gereageerd, en de andere die we zelf zouden gaan benaderen.

Want een verdere zoektocht was nodig, en die bracht ons bij een verslaggever van jeugdwedstrijden, die al enkele seizoenen een aardig aantal bijdragen had geleverd aan onze website, maar die ook werd gespot als zeer regelmatig toeschouwer bij de thuiswedstrijden van ons vlaggenschip.
Beiden hebben na wat oriënterende gesprekken met de huidige redactieleden toegezegd om op hun eigen wijze te gaan bijdragen aan het webredactieteam, en daarmee zijn wij uiteraard zeer verheugd.
Tijd dus om de aanwas aan u voor te stellen.


Daan van Eijk achter het toetsenbord en beeldscherm van het elektronisch scorebord. 

Echte blauwe jongeling
De spontane reactie via de mail kwam van de 15-jarige havist aan het Rembrandt College, Daan van Eijk. Deze zeer jongeman komt uit een echt blauw nest, want z’n vader Hans is al decennialang lid van G.V.V.V. Hans was voormalig secretaris van de club, had een grote hand in de jubileumcommissie bij het 70-jarig bestaan, en is nu nauw betrokken bij de toernooicommissie. Daarnaast is Hans ook nog scheidsrechter bij de jeugdwedstrijden.
Daan was naar eigen zeggen geen bovenmatig voetbaltalent en speelde veelal in de lagere jeugdteams van onze club. Maar net als z’n vader, die in een verder verleden ook voetbalverslaggever was voor RTV Utrecht, is Daan zeer geïnteresseerd in mediazaken en volgt hij het wel en wee van G.V.V.V. op de voet.

Dit, de algemene interesse voor de social media kanalen en de ervaring daarmee, was Daan’s motivatie om deel uit te willen gaan maken van het redactieteam. Als mooie bijkomstigheid kan Van Eijk jr. goed omgaan met Adobe Photoshop en heeft hij in het verleden Jeroen van Barneveld al geholpen bij het bedienen en up-to-date houden van het elektronisch scorebord.
Dat laatste heeft Daan dan ook al tijdens een groot deel van de oefencampagne en de bekerwedstrijd gedaan, en dat zal hij gedurende het competitieseizoen gaan voorzetten. Daarnaast is hij actief op het Instagram account van de club.
Wellicht kan deze jongeling in de toekomst met wat extra ervaring in zijn bagage nog meer gaan betekenen voor het redactieteam.


Luc Scholtus tijdens zijn vuurdoop bij de bekerwedstrijd tegen s.v. T.E.C. 

Verrast en vereerd
De tweede nieuweling, die we dus zelf hebben benaderd, is de 51-jarige Luc Scholtus. De oplettende lezer had zijn naam al kunnen tegengekomen toen Luc vorig seizoen verslagen schreef over de JO17-2, het team waar zijn zoon Robin – nu JO17-1 - deel van uit maakte. Ook Tim, de derde van zijn drie zonen, speelt in de jeugd bij onze club. Door hen is de geboren Tielenaar, maar ondertussen al ruim 30 jaar inwoner van Veenendaal, betrokken geraakt bij het voetbalspel, wat hij van huis uit niet met de paplepel naar binnen heeft gekregen, zo vertelde Luc.
Hoewel zeer verrast, maar toch ook wel een beetje vereerd met ons aanzoek, was dat het voorbehoud wat Scholtus op voorhand maakte. Hij vond zelf dat hij te weinig inzicht zou hebben in het spelletje. Maar wij vonden dat zijn eerdere bijdragen glashelder, goed van toon en in onberispelijk Nederlands waren. Ook bleef het redigeren van zijn schrijfsels tot een minimum beperkt.

Niet zo verwonderlijk, want Luc Scholtus heeft een technische, commerciële en marketing achtergrond, en publiceerde al eerder op websites van zijn werkgevers. Momenteel is hij werkzaam als accountmanager trailer systems bij Vehicle Systems Engineering B.V. te Veenendaal, een bedrijf wat voortkwam uit het wellicht meer bekende GINAF B.V., waar hij ook zijn loopbaan begon.
Uiteindelijk hebben we Luc dan ook kunnen overtuigen dat zijn bijdragen meer dan welkom waren en heeft hij ondertussen ook al zijn vuurdoop meegemaakt.
Helaas voor hem, en alle andere blauwen, was dat qua uitslag geen onderverdeeld genoegen, want het was het verslag van de bekerwedstrijd tegen s.v. T.E.C. Maar inhoudelijk gezien, en daar gaat het tenslotte om, was daar niets op af dingen en dus vonden zowel de redactieleden, als de scribent zelf, het examen prima geslaagd. Ook van u als lezers hebben we gelukkig geen negatieve response gehad, en wie zwijgt stemt toe.

Omdat onze nieuwe medewerker, geheel begrijpelijk, zijn beide voetballende zonen aan het werk wil blijven zien en daar ook zijn bijdragen aan wil blijven leveren, is Luc alleen beschikbaar voor de wedstrijdverslagen tijdens de thuiswedstrijden van onze hoofdmacht. Deze zullen we dan ook een beetje gaan verdelen tussen de vaste schrijvers Paul van de Lustgraaf, Bas van Capelleveen en onze nieuweling Luc Scholtus.

Wij hopen op een verdere vruchtbare samenwerking in de toekomst met Daan en Luc en heten beiden zeer hartelijk welkom bij ons webredactieteam.

Freelance
Daarbij heeft u al een aantal malen kunnen zien dat ook jeugdcoördinatrice van onze club, Brenda Dekker, haar fotografie hobby met ons heeft gedeeld. Brenda was daarbij een mooie back-up als vaste websitefotograaf Dick Gijsbertsen verhinderd was om de plaatjes te schieten. Dus ook Brenda als freelancer van harte welkom, en hopelijk mogen we in voorkomende gevallen weer een beroep doen op je fotografie kunsten.
 
      

Social media
Het Twitter en Facebook account van onze club waar Jeroen van Barneveld ook de grote animator van was, wordt nu grotendeels gemonitord en beheerd door Youri van Doorn.

Youri heeft bij zijn studie marketing & communicatie aan de Hogeschool Ede kunnen regelen dat hij zijn stage, die tot januari duurt, bij G.V.V.V. mag afwerken.
Vandaar dat hij op dit moment ook vele blauwe petten op heeft, waaronder dus eentje van de webredactie.
Maar zoals u al las is dat niet eeuwigdurend, vandaar dat wij als webredactieteam nog steeds op zoek zijn en blijven naar vers nieuw (blauw) bloed.

Het voert op deze plaats veel te ver om alle mogelijke taken te omschrijven, maar wij zijn te allen tijde bereid om inzicht te geven wat het web- en/of social media redacteurschap behelst, zodat u zich een beetje een voorstelling kunt maken of dat hobbywerk u zou passen en de vrije tijd die daarmee gemoeid is.
Bent u geïnteresseerd in deze oproep, schiet dan één van de leden eens persoonlijk aan of stuur een mailtje naar webredactie@gvvv.nl zodat wij contact met u kunnen leggen.

Wij hopen dat iemand, of heel optimistisch gezien wellicht meerdere iemanden, deze uitdaging aan willen gaan om www.gvvv.nl te helpen in haar voortbestaan als hoogwaardige informatiebron van de enige echte blauwe voetbalclub uit Veenendaal.

Wellicht kent u iemand die beroepsmatig, of uit hoofde van zijn studie met media en/of journalistiek bezig is, en belangstelling heeft, ook een goede tip is altijd welkom!
 

Ons motto is: Vele handen maken licht werk!!!
 

Namens het webredactieteam,

Nadia Berton, Bas van Capelleveen, Daan van Eijk, Youri van Doorn, Dick Gijsbertsen, Paul van de Lustgraaf en Luc Scholtus.