Zet zaterdag 25 mei alvast in je agenda!!

12 mei 2019

Hoewel er nu nog vier competitiewedstrijden zijn te spelen nadert het einde van de competitiejaargang ’18-’19 voor ons vlaggenschip toch al met rasse schreden. Op 25 mei aanstaande klinkt het slotakkoord in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, de voormalige club van trainer Niek Oosterlee.
Daarna breekt de tijd aan voor de gebruikelijke seizoen afsluitingstaferelen.


Zoals bijna altijd in het verleden zijn er dan spelers en/of stafleden van de A-selectie, die verkassen naar andere clubs, definitief stoppen, retraite nemen, of andere redenen hebben om G.V.V.V. te gaan verlaten.
Een jaarlijks afscheidsritueel, dat vaak ook gepaard ging met de uitreiking van de prijzen van het beste spelers klassement van dat betreffende seizoen, en wat meestal in intiem petit comité en besloten kring plaatsvond in de businessruimte.

Clubtrouw
Natuurlijk staat aan het einde van dit seizoen ook weer zo’n afsluiting op het programma. Maar omdat er dit keer maar liefst zes onvervalste clubiconen de blauwe zijde van het sportpark Panhuis de rug toe gaan keren was de overtuiging binnen diverse gelederingen van de vereniging dat deze afsluiting dit keer wel een zeer speciaal tintje verdiende.
Want het is zeer zeldzaam in de top van het amateurvoetbal dat er stafleden en spelers zijn die met elkaar een dikke honderd jaar hun actieve diensten verleenden aan één club, in dit geval dus de onze. Met die clubtrouw in optima forma neemt G.V.V.V. een, ons inziens althans, tamelijk bijzondere positie in, in het topamateurvoetbal in Nederland.  

Zaterdagavond 25 mei
Daarom hebben vertegenwoordigers van de technische commissie, algemeen bestuur, supportersvereniging, businessclub en webredactie de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat zaterdagavond 25 mei  voor alle G.V.V.V.-ers, vooral in het teken zal staan van het afscheid van de stafleden Jan Nagel, Jan Diepeveen en Arend Buitenhuis, en de spelers Simon Brouwer, Bart Hulsbos en Roy Terschegget.
Maar uiteraard zullen de andere spelers die G.V.V.V. gaan verlaten hierbij natuurlijk niet worden vergeten, want ook zij hebben het nodige bijgedragen aan het vlaggenschip van onze club.   

Clubiconen
Materiaalman Jan Nagel diende G.V.V.V. in die functie maar liefst 16 seizoenen. Een heel voorzichtige schatting levert op dat Nagel in die periode tijdens alle wedstrijden en trainingen minstens 20.000 shirtjes, broekjes, sokken en trainingspakken door zijn handen heeft laten gaan. Ook was de nu 60-jarige Jan Nagel omstreeks de eeuwwisseling coördinator van de keeperstrainers en werd er in voorkomende gevallen nooit tevergeefs een beroep gedaan op z’n blauwe gevoel.
Jan stort zich na zijn afscheid op z’n maatschappelijke loopbaan.


Assistent-trainer Jan Diepeveen (62) gaat totaal aan aantal jaren daar nog ruimschoots overheen. Tien in voornoemde functie, maar hij was over twee perioden ook zes jaar lang de levensgevaarlijke spits van de A-en B-selectie. Tussentijds had de geboren Veenendaler, van begin ‘01 t/m het einde van seizoen ’04-‘05, het tweede elftal onder zijn hoede. Al met al bijna 25 jaar clubtrouw van de bijna altijd goedlachse en goedgemutste Diepeveen, die ook in moeilijke tijden zijn blauwe verantwoordelijkheden nooit uit de weg ging.


Maar je hebt altijd baas boven baas, en dat geldt voor verzorger Arend Buitenhuis. Begonnen als speler in de lagere senioren elftallen, werd Arend in 1984 verzorger van het eerste elftal. Een functie die hij maar liefst 20 jaar naar volle tevredenheid vervulde. Gelukkig ging zijn medische en verzorgende expertise daarna niet verloren voor de club en pakte hij diezelfde taak op bij de B-selectie.
Maar ook bij afwezigheid van zijn opvolgers, vanwege vakantie etc., bij onze hoofdmacht stond Arend Buitenhuis altijd klaar om in te vallen met zijn helende handen, verbandkoffer en waterzak. En ook de jeugd zag hij in voorkomende gevallen niet over het hoofd.
De 77-jarige Buitenhuis gaat nu van z’n verzorgers pensioen genieten.

Simon Brouwer kwam als begin twintiger over van HDS naar ’t Veense Panhuis. Na een aanloopje in het tweede elftal waren zijn nooit aflatende ijver en inzet ruim voldoende om de hoofdmacht te gaan ondersteunen en maakte de kilometervreter in 2007 zijn debuut in G.V.V.V. 1.
Met 12 jaargangen in het blauwe tenue is Brouwer de oudst dienende speler die nu afscheid gaat nemen. De leraar lichamelijke opvoeding zal bij zijn vaarwel zo ongeveer 280 officiële wedstrijden zijn uitgekomen voor de hoofmacht.
Die teller was ruimschoots over de 300 gegaan ware het niet dat twee kruisbandblessures dat voorkwamen.
Aanvoerder, en kind van de club, Roy Terschegget is op dit moment al over het aantal duels van Simon Brouwer heen in de negen jaar dat hij deel uitmaakte van het keurkorps van G.V.V.V. De architect op het middenveld zal de 300 officiële duels net niet halen, ook mede door een knieblessure die hem in zijn tweede seizoen (’11-’12) bij G.V.V.V. in een groot gedeelte daarvan aan de kant hield.
Maar als Roy dit seizoen ongeschonden afmaakt staan er 288 optredens op zijn naam en daarmee treed hij in de voetsporen van vader Martien die in zijn actieve spelersloopbaan, in de jaren tachtig van de vorige eeuw, ook uitgroeide tot een clubicoon. Uniek in de geschiedenis van onze club, vader en zoon die het zover schopten.


Last, maar zeker not least, gaat ook de rots in de defensieve branding en kopspecialist Bart Hulsbos het sportpark Panhuis na negen seizoenen verlaten. De robuuste verdediger kwam gelijktijdig met Terschegget in ’10-’11 naar Veenendaal, waarvoor hij SV Huizen achter zich liet. Het werd een instant succes. Want nadat ons keurkorps het eerste seizoen topklasse mistte, werden nieuwkomer Hulsbos en zijn ploegmaten overtuigend kampioen van de hoofdklasse B, waarmee de hoogste amateurtrede nu wel werd bereikt, en daarna nooit meer afgestaan.
Door de fysieke ongemakken van de 35-jarige verdediger, en daarmee oudste speler qua leeftijd van de selectie, zal hij ongeveer een twintig duels aan zich voorbij hebben moeten laten gaan en zal zijn voetballoopbaan bij G.V.V.V. eindigen met zo’n ca. 260 duels op z’n conto.

Waar Simon Brouwer (VVA), Roy Terschegget (SV Spakenburg) en Jan Diepeveen (DVSA) hun voetbal- c.q. trainersloopbaan nog een vervolg gaan geven, is dat voor Bart Hulsbos nog een vraagteken. Een jaartje rust, of toch nog op een lagere trede zijn niet geringe voetbalkunsten vertonen, zijn de opties waar hij een keuze uit zal gaan maken.

Uitnodiging
Al met al is het vertrek van deze clubiconen, met in hun kielzog de andere opstappers, de prijsuitreiking van het beste spelers klassement, en nog een verrassingselement, een meer dan voldoende aanleiding om er op zaterdagavond 25 mei met z’n allen een mooi, intens, maar bovenal gedenkwaardig en waardevol (afscheid)feestje te maken.
Alle leden, donateurs, vrijwilligers, supporters, sponsoren, begunstigers en/of sympathisanten van G.V.V.V. worden dan ook bij deze uitgenodigd om die datum nu alvast in de agenda te zetten en dan aanwezig te zijn vanaf ca. 18.00 uur in het clubhuis. Dus eigenlijk bijna direct na afloop van de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys die om 15.30 uur zal gaan beginnen.
Die festiviteiten zullen tot ca. 19.30 uur gaan duren, waarna de selectie, staf en andere direct betrokkenen zich naar de businessruimte zullen begeven om het afscheid onderling, onder het genot van een hapje en een drankje, in intieme kring voort te zetten.
Want u zult ongetwijfeld begrijpen dat als je zolang met elkaar hebt samengespeeld en/of samengewerkt, en daar dan een einde komt, dat er veel te verhalen en op te halen is aan die gezamenlijke voetbalperiode.

PS
Als u een persoonlijke boodschap hebt, of een aandenken wat u aan een van de vertrekkers zou willen overhandigen, dan is daar buiten het officiële gedeelte zeker ruimte voor, want de inschatting is dat dat gedeelte een uurtje in beslag zal nemen.  

Namens het feest comité bestaande uit: Rob de Boer, Bart Broeder, Loek Budding, Bas van Capelleveen, Erwin Gerritsen en Gerben van de Kraats.