De winnaars zijn …. Jos van Schaik en Rian Rosendaal

14 december 2019

De inzenders van de winactie voor tweemaal twee kaartjes voor de bekerwedstrijd G.V.V.V. – PSV hebben het de webredactie gelukkig niet al te moeilijk gemaakt. Want naast complete onzin antwoorden, en een enkeling die niet verder kwam dan minder dan de helft juiste namen, kwamen er twee inzendingen binnen die beide, op één speler na, alle namen goed hadden.

Daarbij was het ook nog zeer verheugend om te zien dat de twee winnaars rasechte G.V.V.V.-ers zijn die het blauwe bloed als het ware met de paplepel ingegoten hebben gekregen en waarschijnlijk daarom ook bijna alle gevraagde namen moeiteloos op wisten te dreunen.

Een dag na de publicatie van de winactie op de website was Jos van Schaik de allereerste inzender. De geboren Veenendaler, maar tegenwoordig inwoner van Den Haag, had geen mogelijkheid gezien om kaartjes te kopen op het Panhuis, en had zich al voorgenomen om het bekerduel op de kijkbuis te gaan aanschouwen. Maar toen deze actie verscheen dacht hij ik waag een poging. Zeker met zijn achtergrond als verzamelaar van allerlei G.V.V.V.-facts een uitstekend idee, die hem daarom ook tot winnaar maakte.

Helaas heeft ‘tante Pos’ haar werk nog niet goed gedaan (Kerstdrukte?), want de op woensdag verstuurde entreekaartjes waren vandaag nog steeds niet gearriveerd in de Hofstad, vandaar dat Jos ook nog niet, de door ons als webredactie, gevraagde foto heeft kunnen sturen.
Maar in 2013 maakten wij al eens een portret van Jos wat u door hier te klikken nog eens kunt bekijken om te weten wie onze Haagse blauwe supporter is.


Rian Rosendaal met zijn twee gewonnen entree kaartjes.

De tweede bijna goede oplossing kwam een dag of vijf later binnen en kwam van de hand van Rian Rosendaal. Net als Jos, is Rian ook via z’n vader Wim (helaas ook op veel te jonge leeftijd overleden) besmet geraakt met het blauwe virus. Hij is daarom ook nog steeds speler van het derde elftal van onze club.
Rosendaal vertelde dat hij nog wel even navraag had gedaan om zeker te zijn van een aantal juiste namen, maar gezien zijn parate kennis op voetbalgebied eigenlijk overbodige luxe. Want als veelvuldig deelnemer aan de G.V.V.V./Vallei en Rijn voetbalquiz eindigde hij met z’n verschillende partners veelal in de top tien.
Rian had al wel de beschikking over een toegangskaart voor het bekerduel, maar toen wij bekendmaakten dat hij winnaar was geworden en hij dat via een Whatsapp groep wereldkundig had gemaakt, kwamen aanvragen binnen. En dus krijgen deze twee gratis tickets ongetwijfeld een juiste bestemming.

De enige, en ook wel begrijpelijke fout, die Jos en Rian maakten was de persoonsverwisseling van Ernest Faber voor Niclas Jensen. Want ook de webredactie had in eerste instantie zijn twijfels over de juiste naam van de geknielde persoon tussen André Zondag en Carlos Aalbers in.
Maar uitvergroten en pasfoto’s naast elkaar leggen, en hulp van onafhankelijke journalistieke bronnen, bracht naar voren dat Niclas Jensen de juiste naam moest zijn.
Ondanks dit kleine hiaat toch een dikke pluim op de hoeden van Jos en Rian die dus voor de rest alle op de foto staande personen bij hun juiste naam wisten te benoemen.


De juiste oplossing was dus als volgt:
Staande v.l.n.r. : Nelis Leppers, Ko van Stempvoort, Gerard van de Pavert, Bart Broeder, Arthur Numan, Marco van de Pol, Johan de Man, Marcos Vampeta, Luc Nillis, Gilles de Bilde, Georg Koch, Philip Cocu, Jaap Stam en Melrik Beukers.
Geknield v.l.n.r. : Jeroen Schouwenaar, Ruud van de Peppel, Wim Jonk, Paul Hartog, André Zondag, Niclas Jensen, Carlos Aalbers, Boudewijn Zenden, Ad Beukers, Ovidiu Stinga en Harry van de Haar.  
Ruststand 0-4 en eindstand 0-8

Bij het zoeken van een van uw webredacteuren in het gemeente archief naar memorabilia van deze wedstrijd G.V.V.V. – PSV in 1999, stuitte deze op een krantje dat in dat jaar werd uitgegeven in het kader van het P. Scholts jeugdtoernooi. Op de voorpagina stond onderstaande foto van de toenmalige G.V.V.V. A1 (tegenwoordig JO19). En toeval of niet, daarop personen die direct of indirect een link hebben met de prijswinnaars. Op de voorste rij v.l.n.r. : De bekende Veenendaalse triatleet Rob Barel, Martien Terschegget (vader van Roy en huidig VTZ lid jeugd), Wim Rosendaal (vader van Rian), Nico Diepeveen (lid van verdienste van onze club) en Jos van Schaik (prijswinnaar).
Ook op deze foto o.a. Jaak Rosendaal (oudere broer van prijswinnaar Rian), Moslin Adnane (oudere broer van huidig eerste elftal speler Taoufik en zelf ook voormalig A-selectie lid), William van Stempvoort (zoon van grensrechter Ko, nu assistent trainer bij SVP), Harold van de Scheur en Renaldo Fränkel (beide voormalig eerste elftal spelers).
Het is geen nieuwe prijsvraag, maar een zoekplaatje voor de liefhebbers. Wie staat waar?