G.V.V.V. doneert kleding aan project in Irak

9 september 2019

G.V.V.V. heeft wedstrijdkleding gedoneerd aan een voetbalproject in Irak. De vereniging besteedt veel aandacht aan haar maatschappelijke rol en wil dat met deze donatie verder benadrukken. 

 

De wedstrijdkleding, die vorig seizoen werd vervangen in verband met het kledingplan, is aangeboden aan humanitaire stichting ‘Bring Hope the Netherlands’. Humanitaire stichting ‘Bring Hope the Netherlands’ biedt hulp aan de meest kwetsbare mensen. Veel van de projecten zijn in het Midden-Oosten. 

 

De stichting werkt in Irak samen met lokale voetbalclubs voor een goed programma en coaching. Hierin staan samenspel en persoonlijke ontwikkeling voorop, zodat iedereen met plezier het veld op kan gaan. U kunt meer lezen over het project via: https://bringhope.info/projects/bring-hope-football-initiative/.

 

Bestuurslid Loek Budding met alle aangeboden kleding.

 

Voetbal is bij uitstek een activiteit die mensen met elkaar verbindt. Daarom is het zo belangrijk voor kinderen, tieners en jongvolwassenen (5-30 jaar oud) die momenteel in vluchtelingenkampen in Irak verblijven. Door te voetballen kunnen zij zich weer ontwikkelen en leren zij weer samen te spelen en te werken. Ook worden ze mentaal en fysiek weer fitter en kunnen zij hun energie op een positieve manier kwijt. Zij kunnen zich weer even helemaal zichzelf voelen en plezier hebben. Samen voetballen op een veld waar gender, religie en achtergrond er niet toe doen, maar samenwerken, ontwikkelen en plezier hebben juist wel.