Jong G.V.V.V. verslaat Jong De Bataven [Update]

5 november 2019

In alleszins aantrekkelijke wedstrijd waren de jonge talenten van onze club vanavond in de eerste thuiswedstrijd in de SD Sportswear beloften competitie de baas over Jong De Bataven. Waar een uitslag van 5-1 of 6-2 logisch zou zijn, gezien het aantal uitgespeelde kansen, bleef de score steken op 2-0, maar ook dat levert gewoon drie winstpunten en daarmee pakt Jong G.V.V.V. de tweede plaats in de poule.

Kort Bataafs beleg
In de verwachte samenstelling, die bestond uit vijf B-selectie- en acht JO19 spelers, alleen doelman Joshua van den Berkt vertegenwoordigde de A-selectie, werd begonnen deze eerste thuiswedstrijd. Na het eerste fluitsignaal van referee Van der Meulen werd al snel duidelijk dat onze gasten uit Gendt hoog en veel druk gaven en dat onze jonkies daar veel moeite mee hadden. Want reeds na 6 minuten spelen moest er bij een scrimage een bal van de lijn worden gehaald en ging een vrije kopkans, tot opluchting van alles wat blauw was, voorlangs. Ook moest Joshua van den Berkt handelend optreden bij een vrije trap.

Regie overgenomen
Maar na tien minuten van het lezen van de wedstrijd en wellicht wat aanwijzingen vanaf de bank pakte Jong G.V.V.V. de regie en liet het zien dat er door dit team uitstekend gevoetbald kan worden. Een vloeiende aanval van Quentin van Veenendaal en Melvin van de Haar bezorgde de Bataafse doelman de nodige problemen, die alleen met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net kon tegenhouden en van richting veranderen. De rebound was een prooi van aanvoerder Jesper Gerritsen, die niet nadacht maar direct uithaalde. Pech was zijn deel, want via de paal stuiterde het speeltuig het veld weer in. De volgende goed mogelijkheid was voor de dynamische middenvelder Justin Spies, die een hoge voorzet vanaf de rechterflank net niet zuiver genoeg op z’n blonde koppie nam en daarom deze precies aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.

Openingstreffer
Met goede pogingen tot aanvallen, waarbij jammer genoeg soms de zuiverheid van passen te wensen overliet, bleef Jong G.V.V.V. domineren. Dat had op de helft van de eerste helft de openingstreffer moeten opleveren toen spits Job Mboyo via een mooie dieptebal 1 op 1 kwam te staan tegenover de vijandelijke goalie. De dribbel was prima, maar in de afwerking was de boomlange keeper de baas.
Toch moest hij vijf minuten later alsnog capituleren. Opnieuw bracht een diepe bal Job Mboyo in balbezit, mede door het volledig mistasten van een van de centrale verdedigers. Het door de spits geproduceerde rollertje leek in eerste instantie nog gered te kunnen worden door de doelman, maar via zijn hand en de binnenkant van de paal verdween de bal toch tegen de touwen. Maar ook als de goalie het speeltuig niet meer had geraakt was het raak geweest en dus kreeg Mboyo het doelpunt achter zijn naam en nam zijn team de verdiende voorsprong.

Engeltje op de lat
Toch ging Jong De Bataven zeker niet bij de pakken neerzitten na die achterstand. Even voor rust had goalie Van den Berkt het nodige keepersgeluk toen een knal van een dikke dertig meter op de bovenkant van de lat belandde. En ook bij een hoekschop was het even paniek in de tent waardoor een scrimage ontstond, die met wat kunst en vliegwerk onschadelijk werd gemaakt. Wel bleven daarna Tim Mullens en Doriano Landman als knock-out geslagen boksers achter in de zestienmeter. Maar het lukte verzorger Bert Slagman om de beide verdedigers op te lappen.
Het slotakkoord voor de thee was daarna weer voor de thuisploeg. Een schitterende crosspass van Justin Spies bereikte de pijlsnelle Melvin van de Haar die opstoomde, schoot, maar deze gestopt zag worden door de doelman.

Verdubbeld
Met een op een plaats gewijzigde selectie, Jesper Gerritsen stond zijn plaats op het middenveld af aan Joey van de Steeg, begon Jong G.V.V.V. voortvarend aan het tweede bedrijf. Want binnen twee minuten werd de voorsprong verdubbeld. Melvin van de Haar pikte op het middenveld de bal af van een tegenstrever, gooide de turbo erop en stoof als een speer richting vijandelijk doel. De rush en het afwerken waren goed voor een jurybeoordeling van een acht, maar uiteraard veel belangrijker, de 2-0 voorsprong.
Die had na ruim een spelen nog verder vergroot moeten worden. Een vloeiende aanval over meerdere schijven bracht Mboyo in kansrijke positie. Maar voordat hij kon uithalen werd hij onreglementair gestuit in ‘the box’. En dat betekent maar een ding, namelijk een strafschop.
Justin Spies belaste zich met dat klusje. De op zich niet eens slecht ingeschoten bal was een prooi voor de boomlange keeper die met zijn grote reikwijdte op de juiste hoek gokte.
Niet veel later had invaller Jaidy van Meegdenburg zich onsterfelijk kunnen maken door alsnog de 3-0 te maken. Maar de prachtige voorzet van zijn neef Justin Spies was helaas niet aan hem besteed, in vrije positie kopte hij naast.

Buitenspelval
Doordat de jongemannen van de trainers Kevin de Quay en Anass Lakhal er maar niet in slaagde om de definitieve genadeklap uit te delen, mede door het zeker vijf keer openklappen van de buitenspelval van de gasten, bleven zij geloven in een beter resultaat. Daarbij onderscheidde zich vooral de nummer 10 van Jong De Bataven. Op Robbenachtige wijze, van buiten naar binnen trekkend verschafte hij zich een drietal keren goede schietkansen. Maar gelukkig voor onze jongelingen bleef doelman Joshua van den Berkt zeer alert en maakte al die pogingen onschadelijk.
Toen Jong De Bataven was uitgeraasd kreeg Jong G.V.V.V. in de slotfase nog een tweetal grote kansen om alsnog het derde doelpunt te maken. Bilal Tmim schoot na een vlotte combinatie met Justin Spies naast en met een vier tegen twee situatie in het vijfmetergebied, wist geen van het kwartet blauwen het beslissende tikkie te geven.

Met een solide verdediging, een dynamisch middenveld en een snelle voorhoede kwam de winst terecht bij het team wat daar het meeste aanspraak op mocht maken. Alleen zou een grotere uitslag, met ook tegentreffers gezien het spelbeeld logischer zijn geweest. Maar ja, voetbal is nu eenmaal geen logisch spelletje, en dus is de behaalde winst het allerbelangrijkste en kunnen onze jonge talenten, waarvan de gemiddelde leeftijd 18,3 jaar bedraagt, zich nu gaan opmaken voor de ‘kleine Panhuis derby’.
Want op dinsdagavond 19 november aanstaande komt koploper Jong DOVO op bezoek op de blauwe zijde. Aanvang is 20.00 uur 

Actuele stand poule regio 2:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong DOVO

2

2

0

0

6

7

2

+5

Jong G.V.V.V.

2

1

1

0

4

5

3

+2

Jong R.K.H.V.V.

2

0

1

1

1

4

6

-2

Jong De Bataven

2

0

0

2

0

1

6

 -5Jong G.V.V.V. – Jong De Bataven 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 24. Job Mboyo 1-0, 47. Melvin van de Haar 2-0.

Opstelling Jong G.V.V.V. : Joshua van Berkt, Ruben Ravesloot, Tim Mullens, Doriano Landman, Wail Kada, Jesper Gerritsen (©) (46. Joey van de Steeg), Bilal Tmim, Justin Spies (84. Jay Hofman), Job Mboyo, Quentin van Veenendaal (52. Jaidy van Meegdenburg), Melvin van de Haar.

Scheidsrechter: Robin van der Meulen
Toeschouwers: 50