Jonge Blauwen blijven ongeslagen op De Blauwenburcht [Update]

14 oktober 2019

Vanavond speelde Jong G.V.V.V. haar openingswedstrijd in de SD Sportswear Beloftencompetite op het sportpark De Blauwenburcht in Huissen waar Jong R.K.H.V.V. gastheer was. In de vorige twee ontmoetingen aldaar werd het respectievelijk 0-2 en 0-0. Deze keer slaagden beide teams erin om wel flink te scoren, namelijk een trio goals voor zowel de blauwen uit Huissen als de blauwen uit Veenendaal en derhalve stond er na 90 minuten 3-3 op het scorebord.
 

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste 30 minuten van de eerste helft was Jong R.K.H.V.V. de betere ploeg en kon Jong G.V.V.V. nog niet echt vat krijgen op de wedstrijd. Dat was ook niet zo verwonderlijk, want dit jonge blauwe team bestond uit spelers van de JO19-1, de ook in basis vrij jonge B-selectie, aangevuld met uit de A-selectie doelman Joshua van den Berkt.

Daarentegen hadden de Huissenaren er in ieder geval 4 à 5 A-selectie spelers in staan.


Jong G.V.V.V. begon slordig aan het duel en kon de bal niet lang in de ploeg houden, waardoor de thuisploeg al in dertiende minuut met een goed schot de 1-0 liet aantekenen, die onhoudbaar was voor goalie Van den Berkt. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor de gastheren die er via een mooie kopbal 2-0 van maakten.


Zo af en toe kwam G.V.V.V. er wel uit, maar door balverlies voorin en de snelle counters bleven de jongelingen van R.K.H.V.V. veel gevaarlijker. Dat resulteerde rond de 20ste minuut via een mooi steekballetje, die de Veense verdediging op het verkeerde been zette, in een 3-0 voorsprong voor blauw-witten uit Huissen die daarmee op rozen leken te zitten.


Maar die flinke achterstand werkte als een soort van doping op de pupillen van de trainers De Quay en Lakhal. Jong G.V.V.V. begon na die achterstand beter te voetballen, en belangrijker nog, er ontstonden kansen. Het resultaat daarvan was dat via een mooie aanval in de 35ste minuut Justin Spies de 3-1 maakte, op aangeven Jaidy van Meegdenburg.

Met die aansluitingstreffer begonnen de jongemannen van G.V.V.V. er steeds meer in te geloven dat er een beter resultaat mogelijk zou moeten zijn. 


De strijd werd, in de goede zins des woords, steeds feller en de goeie aanvallen talrijker.

R.K.H.V.V. begon ook fouten te maken en dat werd afgestraft door Jesper Gerritsen die de belangrijke tweede aansluitingstreffer liet aantekenen.

Mede dankzij het goede keeperswerk van Joshua van den Berkt kreeg Jong G.V.V.V. steeds beter de controle over de wedstrijd en zo eindigde de eerste helft in een 3-2 stand.

 

Aan het begin van de tweede helft begonnen de gastheren net zoals in de eerste helft, vrij aanvallend. Maar daarna nam G.V.V.V. het initiatief over, werd het spel beter, en was op dat moment de betere en gevaarlijkere ploeg. Door goede schoten op het doel moest de keeper van de thuisploeg een paar keer goede reddingen verrichten.

Een kwartier voor tijd was diezelfde goalie volkomen kansloos op een mooie vrije trap van Wail Kada waardoor de verdiende 3-3 op het scorebord kwam te staan.


Dat was ook het sein voor Jong G.V.V.V. om te proberen nog een overwinning uit het vuur te slepen en daarom bleef het de aanval zoeken. Mooie schoten en goede combinaties waren het vervolg, alleen pakte geen van allen doeltreffend uit.
Het bleef dus 3-3 met op het einde nog een goede redding van Van den Berkt die daarmee een nederlaag voorkwam.

Dat Jong G.V.V.V. gedurende negentig minuten nog beter moet worden is een open deur intrappen, maar de vechtlust en het karakter wat ze toonden na een 3-0 achterstand is zeer bemoedigend en geeft hoop voor de volgende wedstrijd.
Die thuiswedstrijd tegen Jong De Bataven is i.v.m. het bekerduel van ons vlaggenschip tegen Helmond Sport verplaatst van 29 oktober naar 5 november. Aanvang is dan 20.00 uur op het hoofdveld van het sportpark Panhuis.
 

De stand opmaken in deze poule heeft nog niet zoveel zin omdat de andere wedstrijd tussen Jong De Bataven en Jong DOVO tot nader order is uitgesteld.


Basisopstelling Jong G.V.V.V. : Joshua van den Berkt, Doriano Landman, Bas de Roo, Tim Mullens, Wail Kada, Jesper Gerritsen, Jaidy van Meegdenburg, Justin Spies, job Mboyo, Quentin van Veenendaal, Melvin van de Haar.
Wisselspelers: Jean Basali, Joey van de Steeg, Bilal Tmim en Olaf Weima.
 

Tekst: Jan van den Berg