Lid van het eerste uur Jan van Geerenstein 100 jaar

3 december 2019

Op 28 november jl. mocht Jan van Geerenstein zijn eeuwfeest vieren, een leeftijd die slechts weinige mensen gegeven is om die te bereiken. Als speler van Veenendaal Noord, de voorloper van G.V.V.V., is Van Geerenstein tot ca. 3 jaar terug altijd lid gebleven van onze club, en tot 6 jaar geleden volgde hij als aandachtig toeschouwer ook bijna altijd de verrichtingen van het vlaggenschip.  


Knielend in het midden doelman Jan van Geerenstein van Veenendaal Noord in de zomeravondcompetitie 1946 - 1947. 


Deze mijlpaal is niet onopgemerkt gebleven en daarom toog Loek Budding vandaag naar verzorgingstehuis ‘t Boveneind, waar Jan van Geerenstein al een aantal jaren zijn domicilie heeft, om hem namens G.V.V.V. de felicitaties over te brengen vergezeld van een mooie bos bloemen.Hoewel de fysieke conditie hem niet meer is staat stelt om de gang naar het sportpark Panhuis te maken is en blijft Jan van Geerenstein wel een echte blauwe, want een G.V.V.V.-shawl ligt nog steeds te pronken in de kast, zo vertelde zoon Bert van Geerenstein.
Ook was de voormalig doelman in 2013 aanwezig bij G.V.V.V. – IJsselmeervogels toen Floris Hol en Gerben van de Kraats namens de supportersclub De Blauwen en de businessclub Vallei en Rijn coryfeeën uit vervlogen tijden hadden uitgenodigd om als VIP gasten aanwezig te zijn bij deze streekderby.


Zittend zesde van rechts (met wandelstok in de handen) Jan van Geerenstein als VIP-gast bij het duel G.V.V.V. - IJsselmeervogels

Via zoon Gerard en zijn eega Bertie zijn de voetbalgenen van de Van Geerenstein’s nog steeds vertegenwoordigd bij onze club. Want (klein)dochter Sonja is speelster van ons eerste vrouwenteam en wellicht nog bekender als teammanager van de Oranje Leeuwinnen.

Hoewel iets minder vleiend, mag niet onvermeld blijven dat Jan van Geerenstein altijd zeer kritisch was op het presteren van het eerste elftal. Zijn regelmatige gemopper op de tribune en in het clubhuis leverde hem in het verleden een eerste plaats op in het ‘azijnklassement’ wat toentertijd met een zekere regelmaat verscheen in het clubblad, genaamd G.V.V.V.-Vizier.

Ook vanaf deze plaats willen wij namens de webredactie, en allen die G.V.V.V. een warm hart toedragen, Jan van Geerenstein van harte proficiat wensen met zijn 100ste verjaardag

Gerelateerde artikelen:
Teammanager Leeuwinnen in zonnetje gezet
Een VIP-behandeling voor voetbalkampioenen uit 1960