In memoriam: Gerard Willemse (84)

4 juli 2019

G.V.V.V. heeft donderdag met verdriet kennisgenomen van het overlijden van Gerard Willemse. De voormalig terreinmeester en jeugdtrainer overleed woensdagavond, hij werd 84 jaar.

 

De inzet van Gerard Willemse voor de vereniging was onbeperkt en zelfs op oudere leeftijd was hij in weer en wind op het veld te vinden op de kleinste talentjes van Jong Blauw te trainen. Het was ook niet voor niets dat hij door de vereniging werd benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ en bij het bereiken van de 80-jarige leeftijd een contract voor de eeuwigheid kreeg aangeboden als jeugdtrainer van de vereniging. Zo stond Willemse bij de toenmalig pupillen Taoufik Adnane, Roy Terschegget en Wilco den Hartog al als trainer op het veld. Hij bleek het geheim van de jeugdopleiding die de talenten uit het eerste elftal groot heeft gemaakt. 

 

Toernooi naar Willemse vernoemd

Ook alle andere spelers konden op wedstrijddagen rekenen op de inzet van Willemse. Elke zaterdag kwam hij trouw op zijn scooter naar de blauwe zijde van sportpark Panhuis, waar hij ervoor zorgden dat de ballen opgepompt klaarlagen en iedereen in de rust kon genieten van het welverdiende kopje thee of limonade. Met de toernooien was Willemse tevens een trouw gezicht, waar iedereen graag wat drinken haalde. Het leidde ertoe dat het E-pupillentoernooi in 2016 werd vernoemd naar Gerard Willemse en nog steeds deze naam draagt. 

 

De gezondheid van Gerard Willemse liet het de laatste maanden niet meer toe om een bezoek te brengen aan het sportpark. 

 

Wij wensen namens geheel G.V.V.V. de hele familie Willemse en alle verdere nabestaanden heel veel sterkte toe in de komende tijd en willen hen bij deze van harte condoleren met het grote verlies.

 

Rouwkaart