SD Sportswear Beloftencompetitie gaat van start

6 oktober 2019

Komende dinsdagavond 8 oktober gaan de eerste acht poulewedstrijden van start in de alweer negende editie van dit meer dan uitstekende opleidingstraject voor jonge talenten van de diverse voetbalclubs in de regio.

Ons eigen bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding, die voor de vijfde keer in successie kartrekker is van dit voetbalproject, is er weer in geslaagd om vier poules van vier clubs geheel vol te krijgen, die gaan strijden om de mooie hoofdprijzen die beschikbaar zijn gesteld door FC Utrecht en SD Sportswear.

Maar in deze competitie is niet alleen aandacht voor het sportieve gedeelte, ook op maatschappelijk vlak dragen de hoofdsponsor en alle deelnemende verenigingen hun steentje bij. Want ingaande dit seizoen wordt er een bedrag ad € 50,- aan inschrijfgeld per team geheven wat voor 100% wordt doorgesluisd naar de Stichting SUPPORT CASPER, die zich inzet naar onderzoek om alvleesklierkanker te bestrijden en zo mogelijk de wereld uit te helpen.
Het opgehaalde totaalbedrag ad € 800,- aan inschrijfgelden zal door hoofdsponsor SD Sportswear worden aangevuld tot € 1000,- waarna dit zal worden overgemaakt t.b.v. dit uitermate nuttige doel. Iets gewijzigde poule
De jonge talenten van onze club krijgen in de poulefase te maken met twee dezelfde tegenstanders als in de editie van 2018 – 2019, te weten: Jong De Bataven en Jong R.K.H.V.V. Zowel de jonge talenten uit Gendt, als die uit Huissen waren in seizoen ’17-’18 nieuwkomers en vonden die ervaring dusdanig goed dat ze nu dus voor de derde keer gaan deelnemen.
In Jong Bennekom, dat vorig seizoen de finale verloor van Jong Hercules, trof Jong G.V.V.V. haar derde tegenstrever, maar zij zijn nu vervangen door de talenten van buurman DOVO. Die na een jaar van afwezigheid op hun besluit terugkwamen en toch weer een team wilden afvaardigen.
Door dat besluit staan er dus weer twee mini Panhuis derby’s op de programmarol in deze beloftencompetitie.

Nieuwe talenten
De openingswedstrijd voor onze jonge talenten zal op sportpark De Blauwenburcht in Huissen plaatsvinden wat de thuishaven is van Jong R.K.H.V.V.
Qua samenstelling van de beloftenselectie verandert er niets, want er zal moeten worden geput uit leeftijdsgerechtigde spelers van de A- en B-selectie, die worden aangevuld met de aanstormende talenten uit de JO19 en JO17. De wedstrijdselecties bestaan uit maximaal 16 spelers. Deze spelers moeten op 1-7-2019 jonger zijn dan 23 jaar. Daarnaast is het toegestaan om maximaal 2 dispensatiespelers mee te laten doen, die op 1-7-2019 nog geen 26 jaar zijn.
Maar in een jaar tijds zijn er bij al die selecties, zoals veelal gebruikelijk, ook weer de nodige mutaties geweest. Kortom er zullen zeker wel weer wat nieuwe namen opduiken die de eer van G.V.V.V. gaan proberen hoog te houden.
 

Kevin de Quay

Nieuwe assistent coach
Jong G.V.V.V. zal ook dit seizoen onder leiding staan van Kevin de Quay (33). Deze jonge coach die vorig jaar al zeer vroeg in het seizoen Jacko Stuivenberg opvolgde was toen nog de leidsman van de JO19-1. Maar dit seizoen heeft de inwoner van Ede de overstap gemaakt naar de B-selectie, die meestal ‘hofleverancier’ is voor het beloftenteam en dus is het een logische stap van de afdeling voetbal technische zaken van onze club om hem opnieuw de leiding te geven.
Even logisch is de opvolging van Dennis van Meegdenburg, die vorig seizoen nog de taak van assistent-trainer op de schouders nam. Doordat de voormalig topspits van ons vlaggenschip nu nog de enige assistent is van hoofdtrainer Niek Oosterlee kan zijn afwezigheid, op de momenten dat het beloftenteam in actie komt, en dat is bijna altijd op de dinsdagavond, waarop ook de hoofdmacht traint, niet gemist worden bij de A-selectie.

Daarom is besloten om Anass Lakhal (30), die nu de JO19-1 onder zijn hoede heeft genomen als opvolger van Kevin de Quay, toe te voegen aan de staf van Jong G.V.V.V. Want ook uit dat team zullen de nodige jongelingen worden geselecteerd om de talentenselectie compleet te maken. Zowel De Quay en Lakhal kunnen door hun wekelijkse bezigheden met de beide teams daarom een goede inschatting maken welke spelers in aanmerking komen om hun krachten te gaan meten in deze beloftencompetitie.

Blijft het blazoen ongeschonden?
Toeval of niet, maar drie van de vier deelnemers in deze poule, genaamd regio 2, werden afgelopen seizoen geconfronteerd met degradaties. Zowel het keurkorps van onze gastheren alsmede die van De Bataven, die ook nog eens bij elkaar waren ingedeeld in de hoofdklasse zondag, konden het vege lijf niet redden en degradeerden naar de eerste klasse. En onze eigen B-selectie, die jarenlang op het hoogste reserve platform, de hoofdklasse, acteerden dolven in de nacompetitie tegen Argon 2 het onderspit en zijn daarom veroordeeld om dit nieuwe seizoen uit te komen in de reserve eerste klasse.

Het talententeam uit Gendt boekte nog wel succes door de tweede plaats te pakken in de poule  achter Jong Bennekom. Maar in de kruisfinale legde Jong De Bataven het af tegen de latere winnaar Jong Hercules. Jong R.K.H.V.V. en Jong G.V.V.V. daarentegen eindigden met ieder vijf punten uit zes wedstrijden als respectievelijke derde en vierde in de poule en waren daarmee volstrekt kansloos voor een plaats in de kruisfinales.
Voor Jong G.V.V.V., wat in alle edities heeft meegespeeld, was dat een deprimerende primeur, want daarvoor slaagde het er altijd in om in ieder geval die kruisfinales te halen. 
Alle reden dus voor de beide blauw geklede kemphanen om vol nieuwe moed en met een schone lei te beginnen aan nieuwe ronden, nieuwe kansen in deze competitie.

Voor wat het waard is leert de geschiedenis ons dat de jongelingen van G.V.V.V. in de twee voorgaande ontmoetingen in Huissen nog geen nederlaag hebben hoeven te slikken. In jaargang ’17-’18 werd het 0-2, en vorig seizoen slaagden beide teams er niet in om het net vinden, derhalve stond er na negentig minuten 0-0 op het scorebord.
We mogen er dan ook op voorhand vanuit gaan dat de jongemannen van de trainers De Quay en Lakhal dat ongeschonden blazoen maar wat graag in stand willen houden en daarvoor hun uiterste best zullen gaan doen.

Jong R.K.H.V.V. - Jong G.V.V.V. zal op dinsdagavond 8 oktober om 20.00 uur beginnen op het hoofdveld van het sportpark De Blauwenburcht te Huissen.

Wilt u nog meer te weten komen over deze nieuwe editie van de SD Sportswear Beloftencompetitie Midden Nederland, klik dan hier om een eerder gepubliceerd artikel met alle ins en outs te lezen.
De hoofdsponsor van deze competitie SD Sportswear, heeft een eigen facebookpagina in leven geroepen om het wel en wee te kunnen volgen. Deze bereikt u door hier te klikken. 

Tekst: Bas van Capelleveen
Foto: twitter.com/kevindeq