Social media toppers

19 september 2019

Geen land ter wereld heeft een grotere dichtheid aan amateurclubs.
Met deze subkop trapte het AD afgelopen maandag de Week van het Amateurvoetbal af.
Tot en met zaterdag besteedt deze krant aandacht aan de meest beoefende sport in Nederland in al haar facetten, maar met een speciaal oog voor de onmisbare vrijwilliger.


Omdat bij veel voetbalclubs de social media een belangrijke informatiebron vormen die over het wel en wee van de desbetreffende club vertellen, was ook dat onderwerp een gespreksthema.
En daarin had deze krant, v.w.b. de edities Utrecht Stad, Zuid en Oost, onderzoek gedaan naar het gebruik van Twitter en Instagram.
En met gepaste trots zagen we dat onze club in de drie samengestelde lijstjes telkens een toppositie innam.
Youri van Doorn was in 2012 de initiatiefnemer om G.V.V.V. via de social media kanalen Facebook en Twitter te promoten. In maart 2017 volgde het Instagram account.
Maar alleen een account openen is een, deze social media kanalen staan of vallen met het bijhouden van de actualiteit.
En juist dat is vanaf dag één, en wordt nu nog steeds, meer dan uitstekend gedaan door de duizendpoot Van Doorn, wat dus terug te zien is in de getallen.
De jonge Daan van Eijk (16) kwam vorig jaar het redactieteam versterken en heeft zich sindsdien ontfermt over Instagram. En ook zijn creatieve bijdragen zijn een belangrijke schakel in het succes.
Het is daarom ook op z’n plaats om onze webredactiecollega’s Youri van Doorn en Daan van Eijk daarvoor een dikke duim omhoog te geven.

Maar met terugwerkende kracht moeten we ook ons voormalig redactielid Jeroen van Barneveld betrekken in deze eer. Want in zijn actieve periode, die van eind 2012 tot en met juni 2018 duurde, was de huidig journalist van het AD en NU.nl zeer betrokken en uiterst actief op onze social media kanalen. Daarmee heeft Jeroen ook een substantiële bijdrage geleverd op het opstoten van G.V.V.V. in de vaart der social media voetbalvolken .
Dus ook Van Barneveld verdient die dikke duim omhoog.

Infographic: Het AD