Uur van de waarheid voor Jong G.V.V.V. [Update]

23 januari 2020

Aanstaande dinsdagavond 21 januari, en op dezelfde avond een week later, staan voor ons beloftenteam twee duels te wachten die hoogstwaarschijnlijk cruciaal zijn voor het wel of niet bereiken van de kruisfinales van de SD Sportwear Beloftencompetitie.

Het uur van de waarheid voor de jongemannen van de coaches Kevin de Quay en Anass Lakhal begint met de regulier geplande terugwedstrijd in Gendt, waar huidig rode lantaarndrager Jong De Bataven gastheer zal zijn.
Het zal voor het gros van de selectie van Jong G.V.V.V., maar dit zal ook gelden voor de opponent, het eerste officiële optreden worden na de winterstop, want de KNVB competitie begint voor de lagere senioren- en juniorenteams pas op zaterdag 25 februari.

Natuurlijk is er al wel op diverse avonden getraind en wellicht ook nog een oefenpotje gespeeld door G.V.V.V. 2 en JO19-1, waaruit het team grotendeels wordt samengesteld, maar spelen om het ‘echie’ heeft toch net een wat intensievere impact, zeker gezien de huidige stand van zaken in de beloftencompetitie.
Jong G.V.V.V. kan zichzelf een goede dienst bewijzen als ze hetzelfde doen als tijdens de thuiswedstrijd op 5 november vorig jaar. Toen waren de jonge blauwen in grote delen van de wedstrijd bovenliggend en drukten ze dat ook uit met een 2-0 overwinning.
Op papier is deze uitwedstrijd dan ook de gemakkelijkste van de twee opgaven, want een week later moeten ze op bezoek aan de overkant van sportpark Panhuis bij onze rode buren, die momenteel de onbetwiste koploper is.

Die wedstrijd had al in december afgewerkt moeten zijn, maar DOVO JO19-1 had op die avond bekerverplichtingen en daarom is in onderling overleg besloten om die ‘burenruzie’ te verplaatsen naar 28 januari. Ook Jong De Bataven versus Jong R.K.H.V.V. werd in december afgelast en daarom zijn alle vier de deelnemers van deze poule dus nu precies op de helft van deze beloftencompetitie aangeland.

Daarmee zijn er dus nog vele scenario’s mogelijk, maar het zal duidelijk zijn dat onze mede Panhuisbewoners op voorhand de beste uitgangspapieren hebben doordat zij nog geen enkel punt hebben laten liggen. Als Jong DOVO op 21 januari in Huissen hun ingezette weg doortrekken en daar met drie punten daarvandaan vertrekken zijn ze sowieso verzekerd van het bereiken van de kruisfinales.
Onze jonge talenten kunnen daar dichtbij in de buurt komen, maar dan zullen er uit de twee ontmoetingen minimaal vier punten moeten worden gepeurd. Drie in Gendt en één Veenendaal of andersom, dat maakt niet uit, maar dat is wel een eerste vereiste om niet zoals vorig jaar in de poulefase al afgeserveerd te worden.
Kortom Jong G.V.V.V. zal in deze cruciale week moeten laten zien wat het waard is.


Jong DOVO – Jong G.V.V.V. begint op  28 januari om 20.00 uur op sportpark Panhuis.

Het is Jong G.V.V.V. helaas niet gelukt om punten mee te nemen uit Gendt. De gastheren waren met 3-1 te sterk. 
Door de absentie van alle mogelijke verslaggevers hebben wij u niet kunnen informeren over het verloop van dat duel. 

Maar door het verlies van onze talenten is het wel duidelijk dat er nog meer druk komt te staan op de 'Jonge Panhuis derby' van komende dinsdagavond. De onderstaande nieuwe ranglijst geeft dat glashelder weer.
          

Actuele stand poule regio 2:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong DOVO

4

3

1

0

10

11

5

+6

Jong R.K.H.V.V.

4

1

2

1

5

11

11

0

Jong G.V.V.V.

4

1

1

2

4

7

8

-1

Jong De Bataven

4

1

0

3

3

7

12

 -5