Vertrekkend steward Gert krijgt eigen poortje

12 juli 2019

Gert van de Lagemaat was elke thuiswedstrijd een vast gezicht bij de spelerstunnel van het hoofdveld. Na jaren trouwe dienst neemt de 81-jarige afscheid van zijn werk als steward en daarmee ook van zijn bekende plek. Een plek die daarom is vernoemd naar Van de Lagemaat.

 

Er ging geen samenvatting voorbij dat de goedlachse Gert niet te zien was naast het doel. Trouw stond hij bij elke thuiswedstrijd op zijn vaste stekje langs het hoofdveld, om ervoor te zorgen dat zowel spelers als begeleiding op een prettige manier het veld in en uit konden lopen. Het waren ontelbaar vaak dezelfde handelingen die altijd even enthousiast door hem werden uitgevoerd. 

 

Echter, vanaf komend seizoen zal hij daar niet meer te zien zijn als steward. Met een prachtige leeftijd van 81 jaar heeft Gert aangegeven dat hij zijn job graag achter zich laat en gewoon als supporter de wedstrijden wil gaan bezoeken in het nieuwe seizoen. Het was voor het veiligheidsteam een goede reden om dit afscheid niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. 

 

Een mooi gegraveerd plaatje doet denken aan de vele uren die Gert voor het hek doorbracht.

 

Eigen toegangshek

Zij bedachten daarom het ludieke idee om de bekende plaats van Van de Lagemaat te benoemen naar de goedlachse man. Tijdens de seizoensafsluiting van het team, vorige week, is deze plaats officieel geopend door Van de Lagemaat zelf. Een mooi plaatje op het toegangshek doet herinneren aan de vele keren dat hij het hek heeft geopend en gesloten.