Vooruitblik naar Jong G.V.V.V. versus Jong De Bataven

3 november 2019

Komende dinsdagavond 5 november staat voor de jonge talenten van onze club de eerste thuiswedstrijd geprogrammeerd in het kader van de SD Sportswear Beloftencompetitie. Zij zijn dan gastheer voor Jong De Bataven uit Gendt.

Waar G.V.V.V. al sinds het ontstaan van dit opleidingstraject deelnemer is, is dit voor onze gasten uit Gendt het derde seizoen. Bij hun debuut in jaargang ’17-’18 konden de oranjehemden nog geen potten breken en eindigde zij als laatste in de poule. Maar de jonge Bataven bleken snelle leerlingen te zijn en behaalden in de voorgaande jaargang op soevereine wijze een keurig tweede plaats, achter poulewinnaar Bennekom. Ze lieten daarmee Jong R.K.H.V.V. en Jong G.V.V.V. achter zich en plaatsten zich voor de kruisfinale. Dat was ook gelijk het eindstation, maar achteraf gezien zeker geen schande, want ze verloren (5-1) daarin van de latere overall winnaar van deze competitie Jong Hercules.

Met dezelfde intentie om weer door te gaan na de poulefase zullen jonge voetballers uit Gendt hoogstwaarschijnlijk zijn begonnen aan deze nieuwe editie. Maar in Jong DOVO, wat terugkeerde na een jaar van afwezigheid en wat in de poule de plaats innam van Jong Bennekom, kende zij hun eerste struikelblok. Op het eigen sportpark Walburgen waren onze rode buren een maatje te groot en stond er na negentig minuten spelen 1-4 op het scorebord. En aangezien de rode Panhuisbewoners vorige week dinsdag op eigen veld ook Jong R.K.H.V.V. met 3-1 aan de zegekar bonden zijn zij nu de koploper. Jong R.K.H.V.V. en Jong G.V.V.V. deelden in hun eerste duel de punten (3-3) en daardoor is de stand nu als volgt:

Actuele stand poule regio 2:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong DOVO

2

2

0

0

6

7

2

+5

Jong G.V.V.V.

1

0

1

0

1

3

3

0

Jong R.K.H.V.V.

2

0

1

1

1

4

6

-2

Jong De Bataven

1

0

0

1

0

1

4

 -3

  
Hiermee zal duidelijk dat de beide jonge kemphanen heel veel baat zullen hebben bij winst en dus mag er een wedstrijd op het scherpst van de snede worden verwacht.
Voor de pupillen van de trainers Kevin de Quay en Anass Lakhal zullen ook sportieve revanche gevoelens een duit in het zakje moeten doen. Want Jong De Bataven was vorig seizoen twee keer op meer dan overtuigende wijze de baas over de jonge blauwhemden. In Gendt werd het 5-1 en in Veenendaal zelfs 0-7.

Het beloften keurkorps zal zoals gebruikelijk worden samengesteld uit speelgerechtigde (qua leeftijd) spelers van de B-selectie en de JO19, mogelijk nog aangevuld met aanstormende talenten van de JO17.
En waar de B-selectie onder leiding van Kevin de Quay ernstige moeite heeft om haar draai te vinden in de reserve eerste klasse – van de zes duels werden er twee gewonnen en vier verloren – weet de JO19 met Anass Lakhal aan het roer nog steeds niet wat verliezen is. Zes wedstrijden leverde evenzovele winstpartijen op in de hoofdklasse en daarmee is het oudste jeugdelftal van de club fier koploper. De JO17 neemt in de vierde divisie een prima middenmoot positie in.
Hopelijk kunnen de in de winning mood verkerende JO19 spelers een mooie inspiratiebron vormen om hun ploeggenoten uit de B-selectie mee te trekken en kan Jong G.V.V.V. alle te vergeven punten in eigen huis houden.

De wedstrijd tussen Jong G.V.V.V. en Jong De Bataven zal onder leiding staan van Robin van der Meulen, die langs de lijn zal worden geassisteerd door Patrick Baardman en Sjako Hendriks en begint om 20.00 uur op het hoofdveld van sportpark Panhuis.