Vooruitblik op de ‘kleine Panhuis’ derby

17 november 2019

Na twee seizoenen van afwezigheid staat komende dinsdagavond de ‘kleine Panhuis’ derby weer eens op de programmarol. In de derde poulewedstrijd van de SD Sportswear Beloften Competitie wordt dit een onderling treffen tussen de blauwe en de rode Panhuis bewoners, ofwel Jong G.V.V.V. versus Jong DOVO, of zo u wilt de ‘ jonge of kleine Panhuis’ derby.

De leidinggevenden van de talenten van onze rode buren zijn na een jaar van afwezigheid (’18-’19) op hun schreden teruggekeerd en hebben dit seizoen dus wel weer een beloftenteam ingeschreven, net zoals ze in het verleden trouw deelnemer waren. Of de laatste plaats in de poule in jaargang ’17-’18 debet was het opschorten van de deelname is ons niet bekend, maar beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald is dan nu het toepasselijke spreekwoord.
In dat bewuste seizoen waren de rooien en de blauwen niet bij elkaar ingedeeld en dus gaat de laatste ontmoeting terug naar 7 maart 2017 toen de jonge blauwen met 3-0 de baas waren.    

Topper
Maar dat was het verleden, het zijn nu nieuwe ronden, nieuwe kansen. En die eerste kansen hebben de beide kemphanen van komende dinsdagavond al met beide handen aangepakt.
Onze gasten pakten in de voorgaande twee wedstrijden de maximale winst, door Jong De Bataven met 1-4, en Jong R.K.H.V.V. met 3-1 aan de zegekar te binden, waardoor ze koploper zijn in deze poule.
De jongemannen van de trainers Kevin de Quay en Anass Lakhal zijn ook nog ongeslagen, door een 3-3 gelijkspel in Huissen en 2-0 winst in eigen huis tegen Jong De Bataven uit Gendt.
Daarmee is deze Panhuis derby gelijk te kwalificeren als een topper.

Hofleverancier
Zoals wellicht bekend worden de jeugdige spelers, veelal gerekruteerd uit G.V.V.V. 2 en de JO19, somtijds aangevuld met jonkies uit de JO17, en/of A-selectie/dispensatiespelers.
In de beide voorgaande wedstrijden was vooral de JO19 hofleverancier van het beloftenteam. En juist die oudste jeugd van onze club is bezig aan een geweldige competitie start in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd CJVV in Amersfoort met 0-5 verslagen en behielden ze de maximale score in acht wedstrijden met ook nog eens een indrukwekkend doelsaldo. Zij zijn dus de ploeg in bonus en hebben wellicht opnieuw een grote inbreng bij het selecteren van het beloftenteam. Maar uiteraard is dat geen garantie voor succes.Verrassing?
Jong DOVO heeft al bewezen een prima team te hebben. Tevens gebied de eerlijkheid te zeggen dat de teams waaruit onze buren hun selectie samenstellen hoger in de pikorde staan. Want zowel de B-selectie als de jeugdteams spelen allen minimaal één klasse hoger. Daarin zijn de prestaties van de rooien nog niet je dat, maar één of twee treden hoger spelen kan wel het verschil in kwaliteit uitmaken.
Kortom voor Jong G.V.V.V. staat een prachtige uitdaging te wachten om een op papier hoger aangeslagen tegenstander zo goed mogelijk partij te gaan geven en misschien wel voor een verrassing te zorgen.

Voorbeeld
Afgelopen zaterdag stond al het vrouwelijke equivalent van de Panhuis derby op het programma. Want in de derde klasse zijn de rooie en de blauwe Vrouwen 1 teams bij elkaar ingedeeld. Op het hoofdveld van de blauwe zijde van het Panhuis maakten de dames van de trainers Stephan Goes en Jan van Garderen gehakt van hun tegenstanders. Na een 5-0 ruststand stond er na negentig minuten 7-1 als eindstand genoteerd. Dat leverde natuurlijk blauw feestgedruis op en zelfs het letterlijke vuurwerk ontbrak niet. Met die eclatante winst pakte ons Vrouwen 1 team ook nog eens de koppositie in de competitie.
Dus laten we hopen dat het spreekwoord: “Goed voorbeeld doet goed volgen” een vervolg gaat krijgen.  

Jong G.V.V.V. – Jong DOVO begint op dinsdagavond 19 november om 20.00 uur en zal onder leiding staan van Dhr. M. Holtus die langs de lijn zal worden bijgestaan door Dhr. N. Henon en Dhr. J. Sanders. De toegang is uiteraard gratis.

Actuele stand poule regio 2:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong DOVO

2

2

0

0

6

7

2

+5

Jong G.V.V.V.

2

1

1

0

4

5

3

+2

Jong R.K.H.V.V.

2

0

1

1

1

4

6

-2

Jong De Bataven

2

0

0

2

0

1

6

 -5