Sportpark Panhuis

Het sportpark Panhuis in Veenendaal is gesitueerd tussen de spoorlijn Utrecht-Rhenen, Rondweg West en De Wiekslag/Pionier. Het complete complex kent een noordelijke- en zuidelijke helft en wordt door drie voetbalverenigingen en een schietvereniging gebruikt. Aan de zuidelijke kant speelt voetbalvereniging DOVO haar wedstrijden in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Voetbalvereniging Unitas '48 speelt op seniorenniveau geen prestatiegericht voetbal meer. Schietvereniging Prins Hendrik beheert een overdekte schietbaan welke ook door politie-eenheden wordt gebruikt voor trainingen.
 
Aan de noordkant van het complex is onze vereniging G.V.V.V. gehuisvest. De club heeft de beschikking over vijf velden waarvan er drie bestaan uit kunstgras en twee nog zijn voorzien van natuurgras. Rondom het hoofdveld zijn verschillende tribunes geplaatst; een lange overdekte staantribune, een zittribune met mediabalkon en naast deze zittribune aan beide zijden treden teracing. Achter één van beide doelen is het clubhuis gesitueerd met een royaal terras waar op wedstrijddagen een groot gedeelte van de blauwe aanhang zijn / haar domicilie heeft.
 

Sportpark Panhuis vanuit de lucht bekeken.
 
Geschiedenis accommodaties G.V.V.V.
Tot 1964 speelde G.V.V.V. op het veld aan de Buurtlaan. Het nieuwe sportpark Panhuis was toen al aangelegd, maar G.V.V.V. speelde eerst nog een seizoen op het veld van NSVS aan de Spoorlaan. In 1965 verhuisde G.V.V.V. naar het sportpark Panhuis. Dit sportpark, inclusief kantine en bestuurskamer, moest worden gedeeld met andere clubs, voetbal, hockey, atletiek en honkbal.
 
1974: eigen locatie
In 1974 kreeg G.V.V.V. de beschikking over een eigen locatie, een lang gekoesterde wens. Het sportpark Panhuis werd opgesplitst en G.V.V.V. kreeg de beschikking over de noordkant van het sportpark Panhuis. Hier werd voor G.V.V.V. een geheel eigen voetbalcomplex aangelegd met eigen velden, eigen kleedkamers, en een zelf gebouwde kantine. Al snel kwam er een initiatief op gang om ook een tribune bij het hoofdveld te realiseren. Diverse acties (o.a. oud papier actie OPA) werden op touw gezet en op 14 mei 1975 werd de tribune officieel in gebruik genomen.
 
Het G.V.V.V.-deel van het sportpark Panhuis is in de volksmond stadion Panhuis gaan heten toen er een nieuwe staantribune werd gebouwd. De opening van deze 100 meter lange tribune was op 25 juli 1998. Dit gebeurde voorafgaande aan de vriendschappelijke wedstrijd G.V.V.V.-FC Barcelona door de toenmalige Barcelona-trainer Louis van Gaal.
 
In 2009 werd op het hoofdveld van G.V.V.V. kunstgras aangelegd. De aanleg van het veld werd door de gemeente Veenendaal uitbesteed, de sproei-installatie kwam op het bordje van het G.V.V.V.-bestuur. 18 vrijwilligers hebben geholpen met de aanleg van het kunstgrasveld.


Sportpark Panhuis (noordzijde), 1967

Sportpark Panhuis (noordzijde),1968

 

Sportpark Panhuis (G.V.V.V.-zijde) 2004