‘Dit voelt als een kampioenschap’

15 mei 2016
Simon Brouwer werd na het laatste fluitsignaal bedolven onder feestvierende fans en ploeggenoten die promotie naar de Tweede Divisie vierden. Met twee puike doelpunten was de ouderwetse aanjager van G.V.V.V. het goudhaantje op Panhuis.
 
Zijn naam schalde over het veld aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. Uitgerekend Simon Brouwer mocht het doen, twee keer scoren in de wedstrijd van het jaar tegen Rijnsburgse Boys (2-1 zege), wat promotie naar de nieuw te vormen Tweede Divisie betekende. ,,Het is echt geweldig om het seizoen zó af te sluiten op eigen veld. Dit voelt als een kampioenschap”, waren de eerste woorden van de matchwinner.
 
Boost
,,Ook na de 1-0 van Rijnsburgse Boys hebben we het hoofd omhoog gehouden, anders zou het heel moeilijk geworden zijn. Dan is het helemaal lekker om pal daarna de gelijkmaker binnen te koppen. Je krijgt zo’n boost.”
 
Simon Brouwer duikt als Beb Bakhuys naar de bal.
 
De 1-1 van Brouwer deed denken aan Beb Bakhuys, begenadigd kopper uit de jaren’30. Met een vallende kopbal verschalkte hij doelman Richard van Nieuwkoop. ,,Ik zag dat Taoufik Adnane de bal aan de linkerkant zou voorzetten. Mijn man wachtte op de bal en ik dacht: Ik duik er gewoon voor. Onhoudbaar voor de keeper. Bij de 2-1 dacht de verdediger dat ik buitenspel stond na een fantastische bal van Dennis van Meegdenburg. Ik nam de bal op de borst aan. Op dat moment moet je niet denken, maar doen. Volle bak.”
 
‘Geweldig’
Brouwer zette met zijn twee goals definitief een streep onder een seizoen vol pech en malheur. Natuurlijk, het team draaide niet best voor de winterstop, maar als je dan ook door een zware knieblessure ruim zes maanden langs de kant moet toekijken, vreet dat aan een voetballer. ,,Dat is voor mezelf mooi en hartstikke leuk, want hier heb ik maandenlang voor getraind”, aldus Brouwer, die pas voor de tweede keer dit seizoen in de basisopstelling stond. ,,Echt geweldig om in de laatste wedstrijd zo belangrijk te kunnen zijn voor de club, maar we hebben het als team gedaan en keihard voor elkaar geknokt.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen