‘Goede kans om te winnen van Barendrecht’

4 maart 2016
Roy Terschegget (29) ziet voor G.V.V.V. een favorietenrol weggelegd tegen Barendrecht. De aanvoerder van de Veenendalers blijft echter realistisch in de strijd om een plaats bij de beste zeven ploegen van de zaterdagtopklasse.
 
Bij een overwinning op Barendrecht, de nummer zes van de competitie, kunnen de blauw-witten een belangrijke slag slaan, maar Terschegget beseft dat de oorlog dan nog niet is gewonnen. ,,Ik zie het als een normale wedstrijd, als een van de zovelen. Natuurlijk, Barendrecht staat één plaats boven ons en we kunnen het gat van drie punten dichten, maar als we de week daarop verliezen van Spakenburg, tellen de drie punten tegen Barendrecht niet meer.”
 
Volgens Terschegget liggen er genoeg kansen voor G.V.V.V. op sportpark De Bongerd. ,,Barendrecht heeft een aardige, stugge ploeg, maar ik ben er nu niet héél erg onder de indruk van. Het is een voordeel voor ons dat Barendrecht altijd van het voetballen uitgaat. Zo krijgen we zelf ook meer ruimte om het spel te maken. We spelen niets voor niets de beste wedstrijden tegen voetballende ploegen.”
 
,,Het is een voordeel voor ons dat Barendrecht altijd van het voetballen uitgaat."
 
 ,,Ik denk dat we daarom een goede kans maken om te winnen”, stelt de aanvoerder. G.V.V.V. won bovendien vier van de laatste vijf competitiewedstrijden en staat fier op de zevende plaats. ,,We steken in een goede vorm en hebben het goed staan. Voetballend zijn we een stuk beter dan Barendrecht, daar ben ik van overtuigd. Als ik naar onze spelersselectie kijk, denk ik dat we sowieso in de top drie van de topklasse thuishoren. Het is nu zaak om de goede serie voort te zetten om zevende plaats over de streep te trekken.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen