‘Moeten in deze fase alleen naar onszelf kijken’

8 april 2016
G.V.V.V. gaat volgens Bart Hulsbos (32) met veel vertrouwen de cruciale fase in van de Topklasse Zaterdag. Met nog vijf wedstrijden te spelen verdedigt de nummer zeven van de competitie een voorsprong van twee punten op belager Rijnsburgse Boys. Kozakken Boys is morgen de eerste horde die genomen moet worden in Werkendam.
 
Hulsbos, terugkomend van een schorsing, zal die wedstrijd vanaf een andere positie beleven dan afgelopen zaterdag tegen Capelle. Samen met lotgenoten Roy Terschegget en Taoufik Adnane bekeek de verdediger het duel vanaf het Jelis Leppers-terras, waar de fanatieke aanhang van de blauw-witten zetelt. ,,Ik moet zeggen dat ik een stuk nerveuzer was als supporter dan ik normaliter als speler ben. Je ziet ons, met de grijze truien, op de beelden ook helemaal uit ons dak gaan bij de doelpunten. Wel leuk hoor, ook hoe anderen de wedstrijd beleven.”
 
Met de week wordt de spanning steeds groter in het blauwe-witte kamp. Schaart G.V.V.V. zich aan het einde van het seizoen bij de eerste zeven van de competitie, waarmee de felbegeerde ticket voor de nieuw te vormen tweede divisie bemachtigd wordt? Kozakken Boys is zaterdag de eerste horde die de ploeg van trainer John de Wolf moet nemen. Hulsbos kijkt uit naar het duel. ,,We zitten in een goede fase en hebben dit kalenderjaar een prima serie neergezet. De verschillen zijn klein. En bovendien zijn de wedstrijden bij Kozakken Boys nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat.”
 
,,De wedstrijden bij Kozakken Boys zijn nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat."
 
‘Naar onszelf kijken’
Dat de concurrentie op het vinkentouw zit, staat volgens Hulsbos op de tweede plaats. ,,We moeten telkens naar onszelf kijken. De uitslagen van de wedstrijden van de concurrenten zijn pas interessant om 16.15 uur, als we zelf gewonnen hebben. We zitten in een mooie zetel en beseffen dat we alles in eigen hand hebben. Natuurlijk, we hebben nog een paar lastige potjes te gaan, maar het vertrouwen in de groep is zo groot dat we denken dat we ook de komende tegenstanders kunnen verslaan.”
 
,,Dat vertrouwen is gebaseerd op de serie van dit jaar. We hebben vanuit een uitzichtloze positie de weg naar boven gevonden en staan nu op de plaats waar we aan het einde van het seizoen willen staan. We raken niet overmoedig, iedereen weet wat hem te doen staat”, stelt Hulsbos, die beseft dat het nu om de knikkers gaat. ,,We gaan een spannend slot tegemoet. Maar, we kunnen nog zo goed zijn, we hebben ook wel een tikkeltje geluk nodig. Tijdens wedstrijden kunnen andere factoren ook een rol spelen.”
 
Zoals het besef dat tien spelers van de Veenendalers bij een eerstvolgende gele kaart geschorst zijn? ,,Ik weet natuurlijk van tevoren dat ik op scherp sta, maar ik speel er niet met de handrem op. Als verdediger ontkom ik soms niet aan een gele kaart. Ik besef dan wel dat ik aan de beurt ben, net zoals anderen. Gelukkig hebben we voldoende jongens die dat kunnen invullen, dat zagen we tegen Capelle (3-0 zege, red.) wel”, besluit de ervaren verdediger.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen