‘Promotie zou de kers op de taart zijn’

13 mei 2016
Dennis van Meegdenburg (42) is er heilig van overtuigd dat hij zaterdag zijn laatste wedstrijd in zijn actieve spelersloopbaan speelt. Een ticket naar de Tweede Divisie zou de kers op de taart zijn.
 
Hij is naar eigen zeggen niet zo erg bezig met zijn definitieve afscheid als speler. Natuurlijk, vooral gefocust op de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys zaterdag, de absolute kraker in een slotfase die zelfs Hitchcock niet had kunnen bedenken. Maar ook Van Meegdenburg weet dat na zaterdag zijn spelerscarrière definitief ten einde is, al kan een beslissingswedstrijd op neutraal terrein zijn afscheid nog een week uitstellen. 
 
In oktober vroeg nieuwbakken trainer John de Wolf ‘Opa’ of hij  zijn schoenen wederom uit het vet wilde halen. Het eerste elftal had de al afgezwaaide spits nodig vanwege een gebrek aan doelpunten, nadat hij het seizoen daarvoor ook al zijn comeback maakte na het ongeluk van gewezen aanvaller Joey Snijders. Het leverde hem de bijnaam Heintje Davids op, maar het teambelang stond volgens Van Meegdenburg voorop. G.V.V.V. bezette de op één na laatste plaats in de topklasse en leek de felbegeerde promotie naar de Tweede Divisie op haar buik te kunnen schrijven.
 
Van Meegdenburg viert zijn goal tegen IJsselmeervogels met zijn ploeggenoten op het veld en met Joey Snijders op de tribune.
 
Aanpoten
Na overleg met zijn familie ging Van Meegdenburg in op de uitnodiging van de Wolf. Hij merkte, ondanks dat hij voor zijn terugkomst nog één keer meetrainde met de A-selectie, dat het niet meer vanzelf ging. ,,De eerste weken was het wel aanpoten, hoor. John is daar wel goed mee omgegaan door me rustig te brengen. Maar ik merkte wel dat mijn lichaam meer tijd nodig had dan voorgaande jaren om op wedstrijdniveau te komen. Ik mag nu niet klagen.”
 
Patrick Heesakkers voor Dennis van Meegdenburg, het werd een standaard wissel dit seizoen. Van Meegdenburg heeft daar zelf geen moeite meer mee. ,,Meestal ziet John na 75 minuten dat het genoeg is. Daar kan ik me bij neerleggen. Het laatste kwartier tegen IJsselmeervogels liep ik bijvoorbeeld op mijn tandvlees. Ik ben nu 42 jaar. Het zou raar zijn als ik elke week negentig minuten zou spelen. En Patrick heeft ook bewezen dat hij goede invalbeurten kan maken.”
 
 
Geen spanning
Zenuwen voor de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys heeft hij niet zo. Daarvoor heeft Van Meegdenburg misschien wel genoeg meegemaakt in zijn carrière. Maar bij zijn teamgenoten en bij Rijnsburgse Boys zal dat waarschijnlijk anders zijn. ,,Er staat natuurlijk veel spanning op zo’n finale. Dat komt het voetbal vaak niet ten goede, kijk maar naar Ajax afgelopen zondag. Hopelijk kunnen we net zo’n goed optreden als tegen Katwijk op de mat leggen”, aldus de spits, die het futloze optreden tegen IJsselmeervogels snel wil vergeten. 
 
,,Als wij honderd procent kunnen geven en scherp zijn, kunnen wij van iedereen in de topklasse winnen. Dat hebben we ook bewezen dit seizoen. Maar zijn we tien procent minder, dan hebben we het zelfs tegen FC Lisse lastig. Als alles bij ons goed in orde is, voorzie ik weinig problemen met Rijnsburgse Boys.”
 
 
Kers
Een overwinning op De Uien en promotie naar de Tweede Divisie, Van Meegdenburg, volgend jaar assistent bij de Veenendalers, tekent er natuurlijk voor. ,,En ook al zouden we de Tweede Divisie mislopen, dan kijk ik alsnog terug op veel mooie jaren hier als speler. We hebben fantastische momenten meegemaakt, met het kampioenschap in de hoofdklasse en het bekeravontuur vier jaar geleden. Promotie zou de kers zijn op de taart zijn. Een doelpunt? Het maakt me natuurlijk niet uit wie er scoort, als we maar winnen. Maar een doelpunt zou het feest helemaal compleet maken.” Voor de laatste keer zal dan het nummer ‘Mijn Opa’ over Panhuis schallen. Want in heel Europa is er niemand zoals hij.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen