Aanwinst Mulder: ‘Het was geen moeilijke keuze’

8 januari 2016
Met de overstap naar G.V.V.V. slaat nieuwkomer Robin Mulder twee vliegen in een klap. De 28-jarige geboren Groninger speelt volgend seizoen enerzijds op een hoger niveau, anderzijds krijgt hij de kans om aan zijn maatschappelijke carrière te werken.
 
,,Het was daarom geen moeilijke keuze”, zegt Mulder in gesprek met GVVV.nl. ,,G.V.V.V. speelt op een hoger niveau en dat trok mij aan, al had ik het vreselijk goed naar mijn zin bij ASWH. G.V.V.V. biedt mij nu de mogelijkheid om een maatschappelijke carrière op te bouwen en dat vind ik belangrijk. De club heeft me daar uitstekend mee geholpen.”
 
Veelzijdig
In Robin Mulder hebben de Panhuisbewoners een veelzijdige middenvelder annex aanvaller weten te strikken. ,,Ik ben van origine een nummer tien, daar voel ik me het prettigst bij, maar de laatste jaren speel ik veel in de spits of hangend aan de buitenkanten. G.V.V.V. speelt in een 4-3-3 systeem, waarbij ik me vooral focus op de aanvallende nummer tien of op de rechterkant”, aldus Mulder. ,,Ik weet ook dat er veel concurrentie is op die posities, dus ik moet het laten zien. Maar ik denk dat ik, ook gezien mijn cijfers van de laatste jaren, me wel in de basis kan spelen.”
 
‘Sterk aan de bal’
,,Ik heb voor mijn lengte een redelijke techniek, ben ook redelijk snel en sterk aan de bal”, reageert de in Utrecht woonachtige nummer tien als hem gevraagd wordt naar zijn kwaliteiten. ,,Mijn mindere punten zijn mijn linkerbeen en kopkracht, terwijl je zou verwachten dat ik vanwege mijn lengte aardig kan koppen. Dat gaat voor mij niet op. Maar daar kan ik nog aan werken. Je bent nooit te oud om te leren.”
 
Scorend vermogen
Bij ACV, de club die hij vorige zomer verruilde voor ASWH, liet Mulder wekelijks van zich horen. In vijf seizoen tijd wist hij liefst 76 officiële doelpunten te maken in dienst van de Asser hoofdklasser. ,,Bij ACV was ik meer een middenvelder die de steekpasses gaf. Toen ik meer naar voren ging en ook wat meer investeerde in mezelf, vond ik wat makkelijker het net. Ik werd een stuk sterker door krachttraining. Bij ACV ging het heel goed, ja. De laatste jaren had ik een gemiddelde van vijftien doelpunten per seizoen. Bij ASWH gaat het ook wel aardig, de teller staat nu op zes. Ik hoop dat ik ze voor G.V.V.V. ook kan maken of dat ik iemand in stelling kan brengen.”
 
‘Hecht team worden’
,,Ik ben wel iemand die in het veld wat zegt”, vervolgt hij. ,,Daar heb ik aanleg voor, daar kan ik ook niet zo veel aan doen. Ik coach mijn medespelers waar het kan. Buiten het voetbal wil ik ook leuke dingen met de jongens doen, ook een beetje sfeer maken: een hecht team worden.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: www.aswh.nl