Adnane: ‘Niet geschrokken van klassering’

30 september 2015
Basiskracht Taoufik Adnane (29) koestert de gedachte dat G.V.V.V. hoog kan eindigen in het beslissende topklasse-seizoen, ondanks de ontluisterende remise tegen promovendus en rode lantaarndrager SteDoCo (2-2), en een twaalfde plaats op de ranglijst.
 
Was het onderschatting, een gebrek aan kwaliteit, of een complete off-day? Die vraag rijst na het optreden en het verrassende gelijke spel tegen SteDoCo (2-2) nog altijd bij de topklasser uit Veenendaal. G.V.V.V. kon zaterdag weinig imponeren tegen de rode lantaarndrager uit Hoornaar en was verworden tot een tikkie-breed-tikkie-terug-ploeg, een absolute anticlimax na het sprankelende combinatievoetbal van de laatste weken.
 
‘We kwamen zaterdag niet uit de verf’
Taoufik Adnane, die zich als één van de weinigen wist te onderscheiden met een paar goede intercepties en dito loopacties, laakt vooral de balcirculatie van de Veenendalers tijdens het duel van afgelopen zaterdag. ,,We hadden met een tegenstander te maken die ons negentig minuten de bal gaf”, zegt de linksback na de dinsdagavondtraining. ,,Het is normaal al lastig om daar doorheen te komen, maar door de nodige slordige inspeelpasses en het te lage baltempo werd dat nog moeilijker. Van onderschatting was zeker geen sprake, want zodra het eerste fluitsignaal klinkt, wil je winnen. Bovendien misten we door een aantal blessures (Olivier Pilon, Patrick Heesakkers, Jasmin Ramic, red.) wat creativiteit in de voorhoede. We kwamen gewoon niet uit de verf.”
 
Taoufik Adnane probeert een speler van SteDoCo te omspelen.
 
Klassering
G.V.V.V. zakte door de remise naar de twaalfde plaats in de Topklasse Zaterdag, een klassering die de Veenendalers niet eigen zijn. ,,De meeste supporters zullen misschien geschrokken zijn, maar dat ben ik zeker niet”, stelt Adnane. ,,De nummer één (BVV Barendrecht, red.) staat maar zes punten boven ons, dus eigenlijk is er niet zo heel veel aan de hand.”
 
Fysiek sterk Excelsior Maassluis
Zaterdag wacht Excelsior Maassluis, een ploeg waar G.V.V.V. vorig jaar slechte herinneringen aan beleefde. In de slotfase van het uitduel zag Wilco den Hartog een strafschop gekeerd worden door een uitstekend keepende Kemal Fakili, die daarmee de 1-0 overwinning voor de thuisclub veiligstelde. Volgens Adnane moeten de Veenendalers vooral waken voor de fysieke kracht van de Rijnmonders. ,,Vooral in de voorhoede heeft Excelsior Maassluis spelers lopen die erg sterk in de lucht zijn. We moeten opnieuw ons ding doen, het spel maken, en daar vertrouwen in houden.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen