Baas in botsing van de blauwen

14 maart 2016

Openingstreffer van Terschegget helpt sterke Veenendalers heel snel in het zadel.

VEENENDAAL - Het gezang in de kleedkamer van G.V.V.V. was na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Spakenburg van veraf te horen. De moegestreden middenvelder Danny de Leeuw maakte zich even los van zijn feestende teamgenoten.

"Dit hadden we niet op voorhand verwacht", vertelde hij. "Maar vanaf het begin speelden we ons eigen spel en daar had Spakenburg geen antwoord. Gelukkig viel onze openingstreffer best snel."

 

De 70ste uitgave van de confrontatie tussen de blauwen uit Veenendaal en Spakenburg stond voor beide teams in het teken van eerherstel na de nederlaag van een week eerder. De thuisploeg slaagde daar glansrijk in.

"We hadden afgesproken het centrale duo van Spakenburg vast te zetten. Daarnaast moesten we voortdurend druk zetten. Het veld werd soms wel erg groot. Er moest in de eerste helft veel loopwerk worden verricht", keek De Leeuw terug.
 

Na drie minuten was de eerste kans voor de ploeg van trainer John de Wolf. Spakenburg-doelman Barry Ditewig keerde een inzet van Roy Terschegget met de voet. In de negende minuut was het raak. Eerst de lange bal op De Leeuw, die Olivier Pilon bediende. Hij legde de bal klaar voor Roy Terschegget. De aanvoerder haalde perfect uit: 1-0.

De Leeuw: "In de rust stelden we vast dat we weinig tot niets hadden weggegeven. Dus moesten op deze voet doorgaan. En dat leidde gelukkig tot de 2-0."
 

In de 57ste minuut zette Pilon een combinatie op met Den Hartog. De pass van de middenvelder kwam perfect terug bij de volgend jaar in Spakenburg spelende Pilon. Doelman Ditewig, opgegroeid in Veenendaal, was voor de tweede keer kansloos: 2-0.

"Daarna hadden we de 3-0 moeten maken. Dan was het definitief klaar geweest. Spakenburg bracht extra spitsen in en dan weet je het nooit."
 

Kansen waren er voor G.V.V.V.-invaller Patrick Heesakkers. Hij passeerde twee keer Ditewig, maar zag zijn inzet in beide gevallen gekeerd op de doellijn. Den Hartog kreeg nog een vrije kans, maar zijn schot zeilde over de lat. Tien minuten voor tijd ging De Leeuw onder applaus naar de kant.

"Ik had door kunnen spelen, maar het is lekker om met een 2-0 voorsprong vanaf de bank de wedstrijd uit te kijken. Jammer dat de score niet verder is opliep. Maar we hebben ons goed hersteld na vorige week. Het gat is vijf punten met de ploegen onder ons. Maar de spanning wordt er echt niet minder om."
 

G.V.V.V.: Jansen; Van der Voort, Hulsbos, Bonke, Adnane; Van Eck, Terschegget (84. Brouwer), Den Hartog, De Leeuw (81. Marbouh); Talsma (71. Heesakkers), Pilon.


Aanvaller Olivier Pilon viert de 2-0 van G.V.V.V. tegen Spakenburg. Roy Talsma (19) probeert te delen in de feestvreugde. Foto: Herman Stöver.
 

John de Wolf had zijn strijdplan al enkele dagen klaar liggen
 

VEENENDAAL - Tevreden leunde G.V.V.V.-trainer John de Wolf zaterdag achterover op zijn stoel na de 2-0 winst van zijn ploeg op Spakenburg. "Ik ben dik tevreden met wat we lieten zien. We hebben veel kansen gecreëerd en zij waren nauwelijks gevaarlijk."

Hij startte in de basis met Olivier Pilon en Roy Talsma. "Ik had het maandag al bedacht, met twee snelle mannen voorin. Bovendien had Dennis (van Meegdenburg, red) lichte hamstringklachten. Ik denk dat mijn collega deze speelwijze niet had verwacht. Een beloning moet je dan snel krijgen en dat gebeurde."

De Wolf had nog een compliment voor arbiter De Brito Roque. "Hij voelde de wedstrijd goed aan en liet voetballen als het kon. Belangrijk is ook dat hij geen gele kaarten gaf."

G.V.V.V. heeft vijf punten voorsprong naar de ploegen onder zich. "Daar zijn we alleen maar mee bezig. We hebben een goede stap gemaakt, maar we moeten wel scherp blijven."

Een kippenvelmoment voor Simon Brouwer bij terugkeer
 

VEENENDAAL - Met nog zes minuten op de klok ging het bord van de vierde man omhoog met daarop nummer 10. Simon Brouwer maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de formatie van G.V.V.V.

"Het was heerlijk dat mijn naam werd omgeroepen en de mensen mij met applaus verwelkomden. Ik kreeg echt kippenvel.''

Een langdurige knie blessure hield Brouwer in zijn negende seizoen lang als toeschouwer aan de lijn. "Ik heb het herstel rustig opgebouwd met speelminuten in het tweede elftal. De trainer had mij al gezegd dat ik twee minuten mocht spelen. Dat zijn er meer geworden door de blessure van Roy (Terschegget, red.). Het is lekker om er weer bij te zijn en de rest van het seizoen mee te maken.''
 

Door: Henk Brouwer

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. zegeviert in blauwe regioderby