Blauwen belanden steeds dieper in zorgen

5 oktober 2015

MAASSLUIS – G.V.V.V. zou gaan meedoen om promotie naar de nieuw te vormen landelijke divisie. Voor insiders stond vast dat de ploeg van trainer Erik Assink dit seizoen bij de eerste zeven ploegen zou eindigen, die automatisch promoveren.
 

Hoe anders is de situatie na zeven wedstrijden. G.V.V.V. staat op een gedeelde voorlaatste plaats en moet dus op haar tellen passen. Natuurlijk is het nog te vroeg om in paniek te raken, maar bij menige club in de topklasse wordt er in zo'n situatie al achter de schermen door het bestuur over de positie van de trainer gesproken.
 

Zover is het bij G.V.V.V. nog niet, maar na de 2-1 nederlaag van G.V.V.V. bij Excelsior Maassluis wordt het hoog tijd dat Assink en zijn Blauwen weer een driepunter pakken. Wilco den Hartog zette G.V.V.V. zaterdag nog wel op voorsprong, na rust maakte Ahmad Mendes Moreiro gelijk en liep Taoufik Adnane de bal in eigen doel.
 

G.V.V.V. : Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Bonke (71. Shanwary), Terschegget, Den Hartog (81. Alisic); Van Eck, Ramic (60. Talsma), De Leeuw.
 

Zwaktes G.V.V.V. blijven zichtbaar
 

Het is bijna elke week hetzelfde liedje met G.V.V.V., vindt Roy Terschegget, de middenvelder van de Veenendaalse topklasser. Voorin niet scoren en achterin gemakkelijk doelpunten weggeven. "Het is om moedeloos van te worden", vertelde Terschegget zaterdag na de 2-1 nederlaag van G.V.V.V. bij Excelsior Maassluis.
 

In eerste instantie vond hij het moeilijk om aan te geven waar de zere plekken van G.V.V.V. zich bevinden. De aanvoerder valt zijn eigen spelers niet graag af.
"Maar het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Van de zeven gespeelde wedstrijden hebben we er nog maar één gewonnen, twee gelijkgespeeld en de rest verloren. Je kunt volgens mij ook niet zeggen dat de ploeg niet wil, dat we niet voor elkaar willen vechten. Kwaliteit tekort? Blijkbaar wel op dit moment, anders stonden we wel hoger", vond Terschegget.
 

Natuurlijk wees hij er ook op dat G.V.V.V. met veel blessures kampt en trainer Erik Assink spelers moet gebruiken, die nog niet helemaal fit zijn. Om dat gegeven kan niemand heen. Maar feit is wel dat een aantal aankopen in de zeven duels niet gebracht heeft, wat er van hen verwacht werd. Zogenaamde topaankopen, bleken op een enkele uitzondering na geen spelers die van G.V.V.V. een betere ploeg konden maken. Roy Talsma heeft nog maar weinig tot niets laten zien. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Esmat Shanwary en Adnan Alisic. Ze vormen tot nu toe geen toegevoegde waarde. Kunnen wel aardig voetballen, maar met hen wint G.V.V.V. geen oorlog.
 

Jasmin Ramic was de beoogde spits voor G.V.V.V. Hij was bij IJsselmeervogels lang geblesseerd en dus een risicofactor. Dat bleek, want hij is net hersteld van een nieuwe blessure. Een andere aanvaller Patrick Heesakker heeft helemaal nog niet gevoetbald. Hij onderging een enkeloperatie. Alleen Laurens van der Voort en Olivier Pilon haalden een voldoende.

Het aankoopbeleid van G.V.V.V. werpt dus nog geen vruchten af, zoveel is duidelijk. Terschegget zegt het niet hardop, maar weet ook dat iedere tegenstander over een beter scorende voorhoede beschikt dan G.V.V.V. Daarom was de aankoop van één echt scorende spits beter geweest dan die van een paar half zwakke aanvallers.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Geen deuk in een pakje boter